Nowy rower do 1300zł?
Po prostu to ma być mój pierwszy rower do takiej jazdy i mam dylemat czy mi się to spodoba. Dlatego jak by to nie wypaliło to miał bym tego signa ds'a z 15" a nie jakiś inny rower z 13" gdzie nie dał bym potem normalnie nim jezdzić. Strasznie podoba mi się fr aczkolwiek nie mam terenu gdzie mógł bym jezdzić. Więc szukam jakiejś ramy nadającej się do street/dirt jak i fr. Z chęcią bym brał jakiegoś bitcha, 9.81 albo voida gdyby tylko była rama 15" lub 14". Myślałem także o LF DRAGSTAR lub COCAINE lecz na tych ramach nie dał bym rady jezdzić już w streecie i dircie, ponieważ mają chyba strasznie długą ramę?
odol Niby na 13" nie da się normalnie jeździć? Po 80km dziennie robiłem na Bitchu jak trzeba było. A jakbyś tego Suba za 1200 kupił i jak ci się sport nie spodoba to masz prawię pewne, że w sezonie go z zyskiem sprzedasz. Jak ty go nie bierzesz to sam będę licytował ;D
Ale widzę, że największy problem leży w tym, że ty sam nie wiesz co chcesz robić. A dopóki się nie zdecydujesz na jedna konkretna dyscyplinę to my tu jesteśmy bez radni. Więc pomyśl, przeanalizuj wszystkie za i przeciw, zdecyduj co cię jara i co chcesz robić a dopiero potem pytaj.
Ale widzę, że największy problem leży w tym, że ty sam nie wiesz co chcesz robić. A dopóki się nie zdecydujesz na jedna konkretna dyscyplinę to my tu jesteśmy bez radni. Więc pomyśl, przeanalizuj wszystkie za i przeciw, zdecyduj co cię jara i co chcesz robić a dopiero potem pytaj.
Ale przy Twoim wzroście 16 cali to dobre do xc będzie. 14 cali max w tym wypadku.
A z taką kasą myśląc o nówkach zapomnij o Bitchu czy Voidzie bo się po prostu nie wyrobisz. Chcesz nowy rower za 1300? Jedyna sensowna opcja to Sign DS ze względu na osprzęt tak jak mówiłem. Ale ten rower ani do streetu ani do fr. Taki typowy allroundowy fun bike do wszystkiego/niczego.
A z taką kasą myśląc o nówkach zapomnij o Bitchu czy Voidzie bo się po prostu nie wyrobisz. Chcesz nowy rower za 1300? Jedyna sensowna opcja to Sign DS ze względu na osprzęt tak jak mówiłem. Ale ten rower ani do streetu ani do fr. Taki typowy allroundowy fun bike do wszystkiego/niczego.
Zdecydowanie nie 
Te ramy były projektowane z myślą o dirt/street. Krótki tylni trójkąt sprawia, że rama łatwiej wyrywa się do mauala czy obrotów ale jest mniej stabilna. 9,81 niby ma gwarancje do 130mm ale geometria moim zdaniem się piepszy i najlepiej 100 i mniej dać. Na siłę pojeździsz ale to nie będzie zdecydowanie środowisko dla tych ram. A jak z gwarancją u DC jest niektórzy wiemy więc lepiej Voida bo jest bardziej dopracowany.

Te ramy były projektowane z myślą o dirt/street. Krótki tylni trójkąt sprawia, że rama łatwiej wyrywa się do mauala czy obrotów ale jest mniej stabilna. 9,81 niby ma gwarancje do 130mm ale geometria moim zdaniem się piepszy i najlepiej 100 i mniej dać. Na siłę pojeździsz ale to nie będzie zdecydowanie środowisko dla tych ram. A jak z gwarancją u DC jest niektórzy wiemy więc lepiej Voida bo jest bardziej dopracowany.
ziom no ^^ ogarnij tego co mowimy kupisz signa ktory bedzie sie walil co miesiac moze czesciej i go wysylaj na gware jeszcze niewiadomo czy beda uznawac znajac te ich wybryki ze twoja wina , a tu masz dobry uzywany sprzet ktory bedzie Ci na poczatek w ciul ciezko rozwalic pozatym po co Ci 16" jak tobie tak jak Bombell mowi 14" max , powiedz mi tez jeszcze octane kosztuje 550 zl a 9,81 500 zl zostaje Ci jakies 800 zl na reszte i chcesz kupic wszystko do roweru za 800 zl ? dobre tylnie kolo + kiera i mostek i juz nie masz tego wiec zastanow sie a co do tej uzywki suba to ja Ci gwarantuje ze jako poczatkujacy ciezko bedzie rozwalic Ci
Po raz kolejny piszę, że nie chce używanego. No to jak bym kupił sobie tą ramę Octane One Void za te 550zł to za resztę dał bym radę kupić jakiś osprzęt? Miał bym już do niej koła. Podejrzewam, że gdyby nie starczyło już na to kasy i powiedział dla rodziców, że jak nie kupie tego i tego to nie dam rady jezdzić to na pewno dołożą mi kasę.
Czyli tym Octanem One Void dał bym rade jezdzić street/dirt i czasem fr? Jej geo nadaję się do streetu?
Czyli tym Octanem One Void dał bym rade jezdzić street/dirt i czasem fr? Jej geo nadaję się do streetu?
składając nowy rower wydasz jakieś 2tyś, a gówno będziesz miał - taka jest prawda i potwierdzi to chyba każdy kto miał taką sytuację. Nowe części tracą na wartości i zdziwisz się, że nikt za rower w który poszło xx kasy nikt nie chce kupić za 70% wartości mimo dobrego stanu, w razie gdybyś chciał z niego zrezygnować. Za używkę dasz 1300, a sprzedasz za jakiś czas za 1000, bo to na wartości straci mniej. Oczywiście wszystkie kwoty przykładowe.