Avid Juicy i system samoregulacji.

pentel
Kontakt:

Avid Juicy i system samoregulacji.

Post autor: pentel »

Ostatnio zakupiłem nowy hamulec Avid Juicy 3, który jak zapewnia producent jest wyposażony w ,,systemem dwu tłoczkowym z samoregulacją odległości''. Przysłano mi zalany i odpowietrzony hamulec. Wszystko było dobrze do puki nie założyłem hamulca. Po naciśnięciu klamki zacisk złapał tarcze i pozostał w takiej pozycji. Koło co prawda obraca się lecz klocki ciągle trą o tarczę.
Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim problemem i wie jak można to naprawić?
Z góry dzięki.
ŚLIMAK
Kontakt:

Post autor: ŚLIMAK »

"Dotrzeć" klocki i tarcze?
http://www.pinkbike.com/photo/3888506/
http://www.bike-camp.pl/
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Rozepchnij klocki(zdejmij koło i śrubokrętem delikatnie rozepchnij) potem zamontuj i poluzuj srobki mocujące adapter z zaciskiem.Naciśnij klamke parę razy i przytrzymaj ją i wtedy zakręć śrubki.Zresztą przeczytaj instrukcje.Tam masz wszystko opisane ;]
Rodzer
Kontakt:

Post autor: Rodzer »

Musisz dotrzec klocki i tarcze :wink: ale i tak potem Ci bedzie tralo jak tarcza sie minimalnie skrzywi ;) A system samo regulacji polega na tym ze klocki beda zawsze w tej samej odleglosci od tarczy ( kto kumaty to wie jak to moze dzialac).
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

eskimos28 Rozepchnie, założy, naciśnie i zaś to samo... Trudno żeby takie coś pomogło...
pentel dotrzyj hebel to przestanie. Co, teraz tak ci sie zacisło, że koło nie chce sie w ogóle obracać? Chyba nie. Dlatego pojeździj se troche to przestanie, trudno żeby kupując nowy hebel dostawać jakiś dotarty...
ODPOWIEDZ