czyszczenie roweru
-
- Kontakt:
propo mycia łańcucha to ja polecam dimera (taki troche żrący środek do mycia tirów). Umyłem wg. przepisu by Schodek, tylko zamiast proszku kapnąłem troche dimera i umyło gites. A propo Brunoxa to tak właściwie co on daje? Tylko tak serio. nie piszcie odpowiedzi typu "przeczytaj broszurkę", tylko z własnego przykładu.
[S] Grimeca sys 12
[K] śrubka odpowietrzania z zacisku Grimeca
[K] śrubka odpowietrzania z zacisku Grimeca
misiek123 brunox zmiękcza uszczelki i pozwala się im lepiej układać ( uszczelniać ) , ma też właściwości czyszczące.
Warto tylko stosować ten do gumy !!! Pojemnik starcza na mega długo !! Rano psikasz przed jazdą i po kilku chwilach uginasz RAZ amora a na goleniu zostaje koronka syfu, wycierasz i powtarzasz aż będzie czysto. Stosować gdy się śmiga i na czas spoczynku maszyny w sezonie zimowym. Generalnie zmiękczanie gumy daje same pozytywne efekty. W błocie warto zakładać neopreny - było kilka tematów więc jak ktoś ciekaw to znajdzie. Stosuję od lat i polecam z praktyki a nie że kolega kogoś ,gdzieś słyszał że podobno komuś kiedyś coś się stało z amorem.....bla bla bla
Polecam dbać o maszynę jak o własne zdrowie !!
Warto tylko stosować ten do gumy !!! Pojemnik starcza na mega długo !! Rano psikasz przed jazdą i po kilku chwilach uginasz RAZ amora a na goleniu zostaje koronka syfu, wycierasz i powtarzasz aż będzie czysto. Stosować gdy się śmiga i na czas spoczynku maszyny w sezonie zimowym. Generalnie zmiękczanie gumy daje same pozytywne efekty. W błocie warto zakładać neopreny - było kilka tematów więc jak ktoś ciekaw to znajdzie. Stosuję od lat i polecam z praktyki a nie że kolega kogoś ,gdzieś słyszał że podobno komuś kiedyś coś się stało z amorem.....bla bla bla
Polecam dbać o maszynę jak o własne zdrowie !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
ale rozwinę temat...
jeżdżę tak sobie - tak sobie często - nie specjalnie gęsto
.
za każdym, de facto razem, maszinu wymaga delikatnego przeglądu.
/czytaj: wycierung, czyszczung, smarung, etceterung.../
do szału doprowadza mnie jak zaczynają zawiasy skrzypieć, lagi /regularnie wycierane/ zbierać błocko i inne syfy, pakiet rzęzić, stery grudzić /każde jeb**e ziarenko wyczujesz/ i kółka w wózku piszczeć.
nienawidzę czyszczenia rowerka myjką ciśnieniową - jak wdupisz troszkę H2O pod ciśnieniem - to w środeczku ramki zaczyna się zabawa !
ile potrwa? to od ciebie zależy.
moja dotychczasowa żelazna zasada: co się wysuszy - to się wykruszy !
+ benzinol ekstrakcyjny + szmata + smar silikonowy
patent z proszkiem wypróbuję wkrótce
pozdr
jeżdżę tak sobie - tak sobie często - nie specjalnie gęsto

za każdym, de facto razem, maszinu wymaga delikatnego przeglądu.
/czytaj: wycierung, czyszczung, smarung, etceterung.../
do szału doprowadza mnie jak zaczynają zawiasy skrzypieć, lagi /regularnie wycierane/ zbierać błocko i inne syfy, pakiet rzęzić, stery grudzić /każde jeb**e ziarenko wyczujesz/ i kółka w wózku piszczeć.
nienawidzę czyszczenia rowerka myjką ciśnieniową - jak wdupisz troszkę H2O pod ciśnieniem - to w środeczku ramki zaczyna się zabawa !
ile potrwa? to od ciebie zależy.
moja dotychczasowa żelazna zasada: co się wysuszy - to się wykruszy !
+ benzinol ekstrakcyjny + szmata + smar silikonowy
patent z proszkiem wypróbuję wkrótce

pozdr
[S] SPEC ENDURO SX 04;
http://www.pinkbike.com/photo/4016839/
GG: 4891043
http://www.pinkbike.com/photo/4016839/
GG: 4891043
KaKTuSSS rower ciśnieniówką myję od 8 lat. Jakoś nic złego mi się z nim przez ten czas nie stało. Bardzo często mam cały rower zawalony błotem i uważam, że to jest najprostszy i najepszy sposób na usuniecie całego brudu z roweru. Po za tym regularnie czyszczę i konserwuję elementy, które tego wymagają.
ablee jeśli wiesz jak z takiej myjki korzystać to można myć wybrane elementy, ale wielu nawet nie zdaje sobie sprawy że strumień wody ma często 100 atmosfer i z bliska tnie jak nóż !! Wodą tnie się praktycznie wszystko, grube płyty pod ciśnieniem 4000bar(atm) idą jak masło !!
można myć myjką tylko warto o tym pamiętać,
ja często kąpałem rower w Rabie ( rzeka ) w Myślenicach, wkładając całą maszynę do sadzawy
i bez problemu dla sprzętu, sam w sobie jest szczelny a jak dbasz o smarowanie i czyszczenie to działa idealnie.
sloniu[/b ma rację , trzeba o tym pamiętać, ilu ma skrzypiące napędy bo smar widziały jak nowe były ??
można myć myjką tylko warto o tym pamiętać,
ja często kąpałem rower w Rabie ( rzeka ) w Myślenicach, wkładając całą maszynę do sadzawy

sloniu[/b ma rację , trzeba o tym pamiętać, ilu ma skrzypiące napędy bo smar widziały jak nowe były ??
http://www.gravitycamp.pl