WOŚP

Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

dajmy już sobie spokój :)
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

ddex> poczytaj jaki % pieniędzy zebrany przez organizacje kościelne jest przeznaczany na realną pomoc. I nagle okaże się, że WOŚP jest dużo skuteczniejszy od kościoła, który jest największym złodziejem i oszustwem świata. Poczytaj sobie jaki jest majątek kościoła i ilu osobom mogli by pomóc przeznaczając małą część tego majątku. I poczytaj sobie o źródłach finansowania kościoła, o aferach finansowych z udziałem kościoła itd.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

ddex myślę że błądzisz po omacku oceniając mą wiedzę na temat kościoła,wystarczająco znam jego działania aby pisać świadomie to co napisałem. Nie mam zamiaru nikogo dotykać w sferze uczuć religijnych, można wierzyć w co się chce , można też doświadczać...nie spalę nikogo na stosie za to że ma inne poglądy, również nie podniosę kamienia za to że masz zioła w kieszeni...

jeśli ktoś zrozumie te proste kilka zdań na których budowana jest wiara KK - podkreślam - jeśli zrozumie!! to świat będzie zupełnie inny ;)
Trzeba tylko to zrozumieć a nie ślepo wierzyć że jak pójdziesz do spowiedzi ( przed kim? ) to wszystko naprawisz !! albo masz dobro w sercu 24h albo sądzisz że w budynku mieszka jakiś duch co Cię uleczy . Jak jesteś dobrym człowiekiem to czynisz dobro zawsze a nie tylko jak Ci się przypomni w trakcie kazania i będziesz pamiętał to 15minut
Tak działa właśnie manipulacja społeczna, możesz niszczyć i katować swoją rodzinę w tygodniu ale jak w niedzielę się ogolisz i pójdziesz się wyspowiadać to wszystko się naprawi...

nie chcę nikogo urazić bo to bardzo osobiste sprawy jak się rozumie wiarę i czy pochodzimy od małp czy nie...

Pozdrawiam i kończę temat.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Heh, gdyby tylko ludzie kierowali się jedynie dekalogiem, bez całej otoczki różnych religii, żyło by nam się dużo lepiej i dużo nowocześniej niż teraz. Religie niszczą ten świat a i z wiarą mają mało wspólnego.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

Steel2Schodek widze ze obaj nie zrozumieliscie o co mi chodzilo ...

jesli chodzi o czynienie dobra to nie ma ludzi do konca dobrych ani do konca zlych i do tego doszla psychologia, a nie kosciol

pozdrawiam wszystkich tak zywo tu sie udzialajacych bo Wasze wypowiedzi maja taki charakter ze jakby to bylo na zywo to by sie chyba skonczylo na mordobicu

Czy jesli cos bezposrednio nam nie przeszkadza w zyciu to nie mozemy dac temu spokoju ? Schodek nie obraz sie ale Twoje wypowiedzi tak brzmia jakby Cie teraz lub w przeszlosci ktos zmuszal do chodzenia do kosciola
Schodek
Kontakt:

ddex sam się zapisałem na religie i sam z niej wypisałem,gdy poznałem fałsz i zakłamanie jakim jest podszyty KK - rodzice dali mi wolna rękę...a co do emocji to ja nie mam w zwyczaju machać rękami gdy ktoś merytorycznie prowadzi rozmowę, na relaksie to ogarniam i staram się tak pisać.

nie przeczę że są inne fundacje i stowarzyszenia które pomagają innym, mam tego świadomość w 100%, znam ten temat z bliska bo mam w rodzinie siostrę która korzysta z pomocy takiej fundacji,

W mojej wypowiedzi znajdziesz inne wibracje niż zawiść i amok anty klerykalny. Jeśli dokładnie przeczytasz co napisałem nie znajdziesz niczego co nie jest prawdą, a jeśli sądzisz inaczej chętnie przeczytam gdzie mijam się z prawdą. Sądzę że to oponenci nie rozumieją co piszę i przyjmują klasyczną linię obrony- zmiana tematu w atakującej formie.

tolerancja to jest cecha jaką zatracamy w biegu po puste słowa..
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

KaczorAC1
Tak czytam i myślę tylko... Ekstra pomoc tyryfyry... Tylko mało kto pamięta o tym ile Owsiak na tym zarabia... Do końca życia tego nie wyda... Dlatego skoro tak pomaga to niech odda swój majątek również. Wszystko spoko , ale Owsiakowi z szacunkiem N.I.E !
Po pierwsze: Owsiak ma kasę ale z odsetek od kasy którą zebrał.
Mówisz ze Owsiak zarabia i mu sie nie należy?
A ksiądz dlaczego mówi przy chcrzcie dziecka "co łaska , minimum 50 zł..."
Nawet jak zdechniesz to cie za darmo kler nie pochowa.
A politycy? siedzi taki konował jeden z drugim kasę zbiera, ma immunited, i gówno robi..
A ty do Owsiaka sie przypieprzasz?
Zazdroscisz?
A wiesz ile roboty przy tym jest?
Praca jak każda inna, zarabia tyle ile może, i nie kryje tego co roku, przedstawia swoje rozliczenie podatkowe,i wcale się z tym nie kryje.
Ja jego prace doceniam , i bede doceniał, i co roku dam na orkistrę bez najmniejszego zastanowienia się.
Dlaczego ?Ja pamiętam pierwsza orkiestrę, 17 lat temu?
Dzis mam dziecko, ktore już korzystalo z dobrodziejstw Owsiaka, dzięki niemu mogłem przebadać dziecko, a nie obawiac sie ze bedzie coś nie tak.
Owszem niektóre szpitale maja sprzęt z którego nie korzystają , bo kasy na to nie mają, to proponuję, niech Radio Maryja odda swoją LWIĄ cześć kasy i szpitale będa miąły kasę.
A tak pozatym , jak to Maleńczuk powiedzial, to Panstwo Polskie ma psi obowiązek zapewnic obywatelom opieke zdrowotną na odpowiednim poziomie, a to że Owsiak robi to za Państwo Polskie, to świadczy o bardzo złej sytuacji służby zdrowia w Polsce.
i tak jak mowił mój przedmówca, CZAS TO PIENIADZ, skoro uwazasz że owsiak źle robi zarabiając na tym , zapraszam Ciebie to pierwszego lepszego Domu Starców jako wolontariusza, i po szkole, pracy w weekendy zapieprxaj za darmoche poświęcając sie innym.Dasz przykład że mozna za darmo robic.a... i rób tak przez 17 lat...
Kolego..jak dorosniesz i bedziesz mial rodzinę, to zmądrzejesz, a narazie usiądz przed Ps i plazmą i graj w NFS i nie pier... głupot.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Steel2
Steel2 pisze:Heh, gdyby tylko ludzie kierowali się jedynie dekalogiem, bez całej otoczki różnych religii, żyło by nam się dużo lepiej i dużo nowocześniej niż teraz. Religie niszczą ten świat a i z wiarą mają mało wspólnego.

Absolutnie się z tym zgadzam, religie to rak współczesnego świata, wymyślony przez zacofane mózgi naszych pra pra dziadów, po to abyśmy wszyscy pozabijali się z powodów religijnych i nienawidzili innowierców, murzynów, żółtych i czerwonych bo to saraceni....

Niestety warto wspomnieć ze wśród wolontariuszy WOŚP znajdują się prawdziwe palanty.....

Kilka lat temu w dniu WOŚP postanowiłem podzikać troszkę na moim bajku po mieście, więc pojechałem polatać nad schodami na osiedlu, jest w sumie 100 metrów w dół po schodach, można się wybić z ich początku i nieźle polecieć, a prędkość jest taka ze biegów brakuje... więc skoczyłem z nich, i widzę tych poje***** z puszkami, którzy zamiast uciekać gdzie pieprz rosnie, stanęli jak kołki i wyciągnęli puchy drąc japy na cały regulator ,,WRZUUUUĆ COOOOŚ" musiałem szybciej wyladować ominąłem ich i pierd&^*&^*& z całym impetem w barierkę obok schodów. efektem tego była pogięta rama, wstrząs mózgu i wybity bark, a tamte zasrane lachociągi zrobiły smutne minki, bo NIC NIE WRZUCIŁEM :evil: i poszli z obrażonymi japami dalej, a ja z bulu nie mogłem się nawet odezwać, nawet się skurwiele nie zainteresowali tą sytuacją.....

Od tamtej pory nigdy nie wrzuciłem im nawet grosza do puszki, i jak ich widzę jak jadę, to nie wiem czemu, ale palce same mi spadają z klamek i zmieniam przełożenie w baju na najszybsze, i nawet jak mi drogę zagradzają to nie zwalniam.

Jeżeli chodzi o tę wyidealizowaną postać JURKA OWSIAKA to powiem wam ze miałem okazję poznać go 3 lata temu, właśnie na woodstocku i zamienić z nim pare zdań, tak naprawdę to z niego jest kawał gburowatego hama i nic więcej, a w jakich okolicznościach się poznaliśmy to nie mam zamiaru nawet pisać o tym, bo to się tylko na żal.pl nadaje.

Co nie zmienia faktu, ze łoży naprawde niemałe pieniądze na dzieciaki, które ich potrzebują. Zamiast gdybać która organizacja jest dobra a która zła, może zastanowilibyśmy się ile istnień uratował sprzęt za jego kase, i ile radosci zapewnił rodzicom tych dzieciaków?
Back in black
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

taaa jeszcze brakowało wypowiedzi LestatBikera i jest juz komplet na ten temat :]
nie wiem po jaką cholerę dyskutować o religii w temacie o wosp tym bardziej na forum o downhillu...
A jak już porównywać działania kościoła do działań orkiestry warto podpierać się liczbami, a nie licytować się że Ci albo Ci to złodzieje. Tak naprawdę i jedni i drudzy robia dobrze, ale jakby nie patrzeć drudzy trochę więcej i od znacznie dłuższego czasu, nie tylko w kraju ale też poza nim.
Mi się zawsze przy takich tematach przypomina archiwalna już rozmowa w programie Cejrowskiego ( nie żebym go brał za jakiś autorytet, ba nawet za nim nie przepadam, ale racji ma sporo )
http://www.youtube.com/watch?v=nJX8yvymx8s końcówka jest o tym co napisałem.

A poza tym to apeluje o przeniesienie tego z pogaduch rowerowych do offtopu
Zabójczy
Kontakt:

Post autor: Zabójczy »

KaczorAC1 pisze:Ja odpuszczam nie piszę już nic w tym wątku..
Moze w ogole nic juz nie pisz rowniez w innych :)
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Zabójczy
Kontakt:

Digas pisze:Mówisz że gdyby kościół oddał swój majątek - przepraszam bardzo, ale do końca nie wiesz chyba ile dobrego robią wszelkie instytucje kościelne. Szpitale w najbardziej zacofanych krajach, ośrodki dla chorych i wiele, wiele innych.
Na pewno robia tez duzo, ale jak kiedys slyszalem odpowiedz prymas Glempa na pytanie "Co kosciol sadzi o WOSP", to parsknalem smiechem.
Powiedzial, ze popiera akcje Owsiaka, ale chcialby przypomniec, ze kosciol tez pomaga tym wszystkim biednym dzieciom, laczac sie z nimi w Jezusie.

Heh

Generalnie tez postrzegam kosciol jako swojego rodzaju mafie i jest to dla mnie smieszna instytucja.
Z dziecinstwa pamietam, jak za ostrej komuny stalem z innymi dzieciakami w kolejce przy kosciele, po dary z Holandii (slone maslo i ser). A tu nagle podjechal proboszcz volkswagenem golfem i zapytal sie czy dlugo juz stoimy... Malo kto chyba mial wtedy zagraniczny samochod na osiedlu (Pradnik - Krakow)! A proboszcz sie wozil taka fura - 83 albo 84 rok.
Przez 25 lat zbierali na mszach kase na budowe kosciola. Jednak wybudowali najpierw wielkie budynki dla ksiezy i siostr (w sumie trzy chyba).
Dodatkowo mialem zawsze obnizona ocene z religii o jeden stopien, bo moj ojciec nie przychodzil w sobote pomagac przy budowie kosciola! Tlumaczenia, ze w ten dzien moj stary tez pracuje nie pomagaly.

Kiedys, w ramach pracy, mialem okazje pare razy byc na zapleczu pewnego kosciola obok Wawelu. Jeden ksiezulek chcial mnie nawet poczestowac papierosem (20 lat wtedy mialem). Wewnatrz zdebialem. Pokoje ksiezy odpicowane, sala konferencyjna z piekna scena, drukarnia, ogrody i same zagraniczne fury - tak wlasnie postrzegam kosciol!
A takie wypowiedzi jak Glempa tylko mnie w tym utwierdzaja.

Pozdro
No Pain No Game
Zabójczy
Kontakt:

owczar pisze:1. Jesteś dość ograniczony słownikowo.
2. Mama/Tata/rodzina/koledzy tak do ciebie mówili - mówią i teraz tak zostało.
3. Jesteś szcześliwym posiadaczem wypranego mózgu przez orkiestrę, który bezkrytycznie przyjmuje co J.O. ci podaje.
Prostactwem strasznym od Ciebie bije owczarze...
No Pain No Game
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Schodku, mądrze piszesz i dobre piwo Ci się za to należy.

Nie omieszkam wtrącić swoich 3 groszy.....

Zacznijmy więc od Kościoła Katolickiego:

W Polsce ponad 95%ludzi deklaruje się jako WIERZĄCY. U mnie na roku, tylko w tym semestrze, ludzie parkujący samochody w okolicy uczelni stracili łącznie 3 radia. Nie trzeba być super mądrym aby domyślić się kto to ukradł - wierzący i praktykujący katolicy. Tyle mam do powiedzenia w kwestii religii. I dla tego też nie chodzę do kościoła i nie przyjmuje księdza. Księdza, który w mojej "wsi" jeździ Mercedesem GL w najlepszej opcji.

Co do Jurka Owsiaka i WOŚP to powiem tylko tyle:

To co Owsiak zrobił przez te 17 lat uratowało wiele istnień. Każde życie jest bezcenne, a on uratował ich prawdopodobnie dziesiątki tysięcy. Należy mu się za to góra złota! Jest człowiekiem wybitnym, który dokonał rzeczy wielkich. Dla mnie, może zarabiać 100 000 zł miesięcznie i ja dalej będę mu wrzucał do skarbonki, ponieważ szanuję ludzie życie i wiem jaką ma wartość. Wartość której nie można wycenić na żadne pieniądze !

i na koniec nieco przewrotnie ...

LestatBiker pisze:polatać nad schodami na osiedlu, jest w sumie 100 metrów w dół po schodach, można się wybić z ich początku i nieźle polecieć, a prędkość jest taka ze biegów brakuje... więc skoczyłem z nich, i widzę tych poje***** z puszkami, którzy zamiast uciekać gdzie pieprz rosnie, stanęli jak kołki
Człowieku, to Ciebie tam nie powinno być a nie ich. Gdybym ja szedł po schodach i jakiś ***** by na mnie wyleciał na rowerze to bym się nie ruszył. Dostałbyś w mordę przejeżdżając obok mnie. Następnie zadzwoniłbym na policję i pozwał Cię o wjechanie we mnie i uszkodzenie mi ręki. JESTEM BIKEREM, ale szanuje innych, szczególnie w miejscach, w których to MNIE nie powinno być !
WaSu_BiKeR
Kontakt:

Post autor: WaSu_BiKeR »

posprzeczajcie sie jeszcze troche prosze mam leprza faze jak to czytam niz po alkocholu:):):):):):):):):)
http://wasu.pinkbike.com/
Schodek
Kontakt:

WaSu_BiKeR pisze:alkocholu:
sic!

chyba jesteś teraz po alkoholu ??
Sztywniak
Kontakt:

Post autor: Sztywniak »

WaSu_BiKeR pisze:leprza
Schodek raczej na pewno...
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

PanStinky pisze: Moze w ogole nic juz nie pisz rowniez w innych Smile
Może Ty lepiej stul pysk za przeprosieniem bo inaczej tego nie mogę nazwać... Mówisz o innych że to prostacy a sam za kogo się uważasz ? Śmieszny jesteś...

Czy warto dalej ciągnąć ten wątek ? Sądzę że to żałosne... Lepiej go wywalić.
Zablokowany