Szukanie danych po adresie IP !!

Hajdas
Kontakt:

Szukanie danych po adresie IP !!

Post autor: Hajdas »

witam wiem ze forum nie informatyczne ale szukam informacjii jak mozna znalesc kogos po adresie IP :) chodzi mi mniej wiecej o miejsce zamieszkania :) wiem ze zaraz beda posty potepiajace to ale podkreslam iz to tylko do celow naukowych :)
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

U mnie w mieście na komisariacie informatykowi z policji jak szukał gościa który mnie walnął na 8stów się to nie udało, IP wziął z wiadomości z e maila. To nie wiem czy to takie proste, albo czy w ogóle możliwe.
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

MAGIK_KRK_PL:
Mówiąc krótko - zapomnij.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Hajdas
Kontakt:

to tez zalezy czy ktos ma zmienne IP :) bo np ja mam NETIE i mam zmienne :) reset routera i nowe IP ;)
Hajdas
Kontakt:

bodzio2k zapomniec czemu? :) kiedys przez
URUCHOM-->CMD jakos szukalem i wyskakiwal rejon i operator sieci tylko nie pamietam jak to robilem ;)
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Po adresie IP mozesz zdobyc dostawce internetu, ale samych danych np. zamieszkania to watpie zeby sie udalo nie wlamujac sie nigdzie. IP mozesz zdobyc na kilka sposobow, nawet Gmail podaje IP z ktorego przyszedl e mail.

Edit:

elektroda.pl
Hajdas
Kontakt:

IP mam ;) udalo mi sie narazie znalesc dostawce niestety NEOSTRADA wiec zmienne IP :/ wiec temat chyba do zamkniecia :/ chyba ze ktos zna jakis sposob i moglby pomoc ? :) sprawa troche wazna :) jak ktos wie a boi sie ze to zle wykorzystam to PW i wtedy wytlumacze o co chodzi i pogadamy :)
bloodrafko
Kontakt:

Post autor: bloodrafko »

Jakos wiele osob o tym nie wie, ale zmienne ip wcale nie oznacza tego, że sie nie dowiemy kto to jest... Zmienne ip jest rejestrowane (komu, kiedy, na ile zostało przydzielone) wiec ktos kto ma zmienne i czuje sie bezkarny jest w błędzie.

Wszystko da sie udowodnić jeżeli to jakaś grubsza sprawa. Znamy ip? Zwracamy sie przez policje/prokurature do uslugodawcy netu, informujemy o sprawie i w krotkim czasie powinny przyjsc wyniki...

A co do bardziej amatorskiego sprawdzania ip, znalem kiedys taka stronke, w ktorej wpisuje sie ip i podaje rejon... Tylko ja od kumpla wezme i wrzuce tutaj....
Hajdas
Kontakt:

bloodrafko z gory dzieki ;)
a sprawa nie jest az tak wazna aby latac z tym na policje ;) co nie neguje jej wysokiego priorytetu :)
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Czy zmienne, czy stałe legalnymi środkami zrobić się tego nie da, a tym bardziej w domu przy małej znajomości informatyki. tyle
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
bloodrafko
Kontakt:

Legalnymi. A myslisz ze jak dociera się do ludzików którzy jakies żarty(nielegalne) odwalają przez neta? Wszystko się da....
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

uruchom -> tracert +ip (tracert 666.997.0.0) może takie coś?
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

www.ripe.net tu podajesz IP i wyskocza Ci legalne dane, czyli operator :)
www.mudserwis.com
Fils (konto zastępcze)
Kontakt:

Post autor: Fils (konto zastępcze) »

MAGIK_KRK_PL

1. To nie działa tak, że wpisujesz sobie IP komputera i wychodzi ci ulica numer itp. To raczej nierealne do zrobienia, a jeśli nawet to nikt się z tobą tą wiedzą nie podzieli - to jest naprawdę rzecz dla prosów. Poza tym nawet jak byś wiedział jak to się odbywa to itak byś tego nie zrobił ;).
2. Nie wszystko da się znaleźć.

Pozdro
Założyłem sobie konto zastępcze ponieważ czekam na uwierzytelnienie nowego maila. Fils
Hajdas
Kontakt:

no zdobycie danych np. nazwisko adres itp to wiem ze to juz trzeba byc pro i nawet o tym nie marze P ale po prostu potrzebuje znalesc miejscowosc tego IP :) bo na stronach informuje tylko iz KRAKOW a to krakow na pewno nie jest tylko jakas miejscowosc obok ;) to akurat wiem z informacjii w realu a nie z kompa :)
bloodrafko
Kontakt:

Mi Ripe.net zawsze dokladnie pokazywal:D ;p
pIOTRAS_OSW
Kontakt:

Post autor: pIOTRAS_OSW »

CHuck Norris na bank by się włamał albo jakiś inny aktor z amerykańskich filmow 4 kliknieca i juz sie włamałdo banku xD
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

jesli chcesz miec dane osoby znajac tylko IP to bez naruszenia prywatnosci sie chyba nie obejdzie :P
mozesz np wyslac mu maila z keyloggerem 9czy jakos tak albo z programem nasłuchującym) i w pliku txt przeglądać sobie co wpisywał na klawiaturze.... koles zaloguje się np. na allegro i juz masz jego dane :P
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

osato:
Idź trochę wyngla nakop. :-D
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
ODPOWIEDZ