Szukanie danych po adresie IP !!

Fils (konto zastępcze)
Kontakt:

Post autor: Fils (konto zastępcze) »

Danych tego typu jak nazwisko, ulica etc nie szuka się przez ip. Lepiej to zrobić przez nr klienta np. na serwerze tepsy. Poznasz nr osoby korzystającej z usługi to możesz nawet w książce telefonicznej sprawdzić adres. Oczywiście możesz też się włamać na komputer ofiary, tylko i tak nie umiesz tego zrobić. Zakładając, że osoba ta ma zero zabezpieczeń na komputerze (obecnie nierealne ;p) i jest noobem teoretycznie możesz skorzystać z programów, które takie trojany 'tworzą' ale i tak z tego co widzę nie umiał byś go skonfigurować. Nie marz więc o takim sprawdzeniu, bo każdy i tak może sobie wgrać darmowy program, który daje mu sztuczne ip i okaże się, że twój komputerek jest w chinach ;].

Śmieszą mnie takie pytania: 'jak sprawdzić imię i nazwisko po ip?' 'jak podsłuchać rozmowy gg?' 'jak się włamać na konto mail?'... Ludzie myślą, że znając obsługę worda będą potrafili takie rzeczy zrobić i jeszcze uda im się to zrobić bez konsekwencji. Czasami mam wrażenie, że tacy 'hakerzy' sądzą, że programiści nie mają nic do roboty tylko pisać programy do podsłuchu i dzielić się swoim dorobkiem intelektualnym za darmo z innymi. Zabawne jest też jak wszyscy naśmiewają się z zabezpieczeń różnych programów nie mając żadnego pojęcia o nich :D.
W NSA siada sobie gość wpisuje w aplikacje ala google earth numer ip i ogląda sobie poczynania delikwenta z satelity - hehe :D. Oh ten Hollywood.
Założyłem sobie konto zastępcze ponieważ czekam na uwierzytelnienie nowego maila. Fils
Stopek2
Kontakt:

Post autor: Stopek2 »

Jest możliwe zanalezienie po IP... Zreszta dzisiaj z komputerami nie ma rzeczy nie możliwych :P Jest dużo sposobów aby takie dane uzyskac.... między innymi za pomocą LanSpy. Żeby zdobyc takie dane potrzebna jest duża wiedza na temat budowy zabezpieczeń, systemu itp. Taki ,,zwykły śmiertelnik" nie nauczy się tego w przeciągu tygodnia... Lepiej po prostu poproś kogoś żeby zdobył te dane dla Ciebie 8)
Fils (konto zastępcze)
Kontakt:

Post autor: Fils (konto zastępcze) »

maso Dokładnie. Wiem, że wszystko jest możliwe - ale 'wszystko' nie oznacza 'dla wszystkich'. ;)
Założyłem sobie konto zastępcze ponieważ czekam na uwierzytelnienie nowego maila. Fils
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

Fils (konto zastępcze) nie chodzi mi o dziecinne czytanie rozmow gg albo passy do dtron NK pinkbike allegro etc :P sprawa jest troche bardziej powazna ;) jesli ktos ma taka mozliwosc mi pomoc to prosze o PW ;) wtedy powiem o co dokladnie chodzi i padnie decyzja osoby ktora sie na tym zna czy mi pomoze ;)
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

MAGIK_KRK_PL pisze:ale podkreslam iz to tylko do celow naukowych Smile
Prześlij mi klucz do swojego domu z adresem a wyniosę ci z domu rower i sprzedam na bazarze - oczywiście w celach czysto naukowych.
Do celów naukowych zepnij po routerze 2 własne kompy i przy pomocy jednego złam zabezpieczenia w drugim - to jest do celów naukowych.

Na twoje pytanie/prośbę odpowiem starym dobrym dowcipem z morałem:
Trzej hakerzy i trzej lamerzy mieli jechać pociągiem. Hakerzy kupili jeden bilet na trzech, lamerzy trzy. Gdy zbliżył sie konduktor, hakerzy pobiegli do toalety. Konduktor sprawdził bilety lamerom. Potem zapukał do toalety. Hakerzy wystawili bilet przez szparę. Konduktor skasował i poszedł.
W drodze powrotnej lamerzy postanowili wykorzystać świeżo nabyte doświadczenie. Kupili jeden bilet na trzech. Hakerzy nie kupili żadnego. Gdy zbliżył się konduktor, lamerzy pobiegli i zamknęli się w toalecie. Za nimi pobiegli hakerzy. Zastukali do toalety. Gdy wysunął się bilet, pobiegli z nim i zamknęli się w nastepnej toalecie.
Wniosek: nie każdy algorytm wymyślony przez hakerów da się wykorzystać przez lamerów!
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

;)
chodzi mi po prostu o znalezienie pewnej osoby :)
nie mam zamiaru wykradac jakis danych itp :)
jesli ktos bedzie chetny pomoc to na PM wytlumacze cala sytuacje :)
ODPOWIEDZ