Malowanie Kasku.

madmaxorr
Kontakt:

Malowanie Kasku.

Post autor: madmaxorr »

Witam pewnie było dużo już takich tematów ale w tej wyszukiwarce do nie da się dojść ani ładu ani składu ;/ A więc mój kask jest w stanie beznadziejnym w wyglądzie. I chciałem go pomalować i nie wiem za bardzo jak mam się za to zabrać i czy jest taka możliwość wogóle. :oops:
Gawith
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Hmmm, skoro jest w beznadziejnym stanie to może kup nowy??? No chyba ze problem zanany kazdemu związany z ograniczonymi funduszami. Pozbądź się naklejek potem go lekko przetrzyj papierem ściernym (najlepiej drobnym) i pomaluj wedle uznania. polecał bym farbę kauczukową dobrze się trzyma. Kolega tak zrobił i jest zadowolony. pozdr.
Google.pl prawdę Ci powie.
madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

Gawith wiesz przy początku jazdy było tyle gleb ze stracił swoje kolory a tak to kask jest z dobrym stanie :) Bombell na ciebie zawsze można liczyć. Czyli temat do zamknięcia , z góry dzięki :P
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

Gawith w jakich cenach mozna taka farbe dostac? ;)

i czy na nia mozna nalozyc jeszcze lakier?
i jak to sie trzyma bo to najwazniejsze :P
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Gawith A czy z farba kauczukowa nie bedzie tak jak z farba w azonicach T-55? Azonici tez sa pokryte czyms czego chyba farba nazwac nie mozna ;) Poprostu cienka warstwa gumy ktora moze odchodzic platami po pary glebach.
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

czy mi sie zdaje czy farbą kauczukową są malowane pasy na drogach?? :wink:
Hajdas
Kontakt:

ja dzis zadzwonie do COLOREX'a i sie dowiem co i jak za ile i wogole :)
Gawith
Kontakt:

Farbą kauczukową malowałem płot:D nie ma sensu nakładac lakieru bo ona i tak ma połysk i dobrze sie trzyma, a po nałozeniu lakieru i glebie odejdzie lakier i farba co bedzie gorzej wygladac:/ kolega pomalował kask ta farba i jak narazie się nie skarży więc i ja ja polecam. Nie powinna kosztować nie wiadomo ile, ale dobra farba kauczukowa na bank jest droższa od tej normalnej. Pozdr.
Gawith
Kontakt:

artin.van.bruyen może i są nie mam pojęcia.
Marcio hmmm dobre pytanie. Azonic w sumie ma coś takiego albo tylko tak wygląda :D W sumie mnie wygląd kasku obchodzi, ale większą uwage zwracam na bezpieczeństwo. Pozdr.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

madmaxorr - kask powinno się wymieniać po każdej (trochę mocniejszej) glebie. Nie przestrzeganie tej jakze ważnej uwagi może grozić kalectwem lub nawet śmiercią - jest więc sens malować, wydawać ciężko zarobione pieniądze, jeśli i tak umrzesz?
http://brooce.pinkbike.com
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

o ile wiem to kaski malują ludzie aerografem... ale nic więcej o tym nie wiem
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

royal delfi to jak nie wiesz to po co się wypowiadasz?...
aeorograf służy do precyzyjnego malowania obrazków, wzorów itd, całego kasku raczej się nim nie maluje, bo nie ma takiej potrzeby...
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Wlodek_DH
Kontakt:

Post autor: Wlodek_DH »

Zamierzam pomalowc sobie kask.
Chce umiescic na nim skomplikowane wzory.
Czy istnieje mozliwosc po lakierowania lakierem np. czarnym ,nastepnie naklejic na to naklejki i polakierowac lakierem bezbarwnym??? :wink:
Pozdro.
Hajdas
Kontakt:

Wlodek_DH chce zrobic tak samo z bezbarwnym ;)
biala warstwa-> moja tworczosc - > bezbarwny

dzwonilem do COLOREX'u i tam niestety nie maluja ;( moze zna ktos jakis zaklad w krk gdzie wykonuja taka usluge?
niewie ktos gdzie w KRK pomaluja mi kask?? ;] w colorex'ie niema szans bo dzwonilem i mowia ze nie bo to jest robione w temperaturze 200* itp..
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Zwykły zakład lakierniczy lub ktoś z pistoletem lakierniczym. Colorex się specjalizuje w lakierowaniu proszkowym metali.
Wujek zumi czy tez google zawsze dobra rade ma.
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=zak% ... &cId=&sId=
Ale czy to będzie opłacalne? Może warto samemu się pobawić, większa satysfakcja i grubszy portfel?
Hajdas
Kontakt:

ale jesli DOBRA farba kosztuje kolo 40-50 zl do tworzyw sztucznych to chyba uda sie gdzies zrobic taniej i BARDZIEJ profesjonalnie niz ja ;) i na zumi - google szukalem ale lepiej pytac kogos kto to robil zeby miec sprawdzone miejsce :)
ODPOWIEDZ