Bike-camp Leogang vs Winterberg

kona1994
Kontakt:

Bike-camp Leogang vs Winterberg

Post autor: kona1994 »

Witam

Jak już wiadomo są obozy na 2009 do Winter i Leo. Razem z kolegami nie możemy się zdecydować gdzie lepiej ? :D jeździmy w DH i zależy nam na ilości tras, ich przygotowaniu jak i komfort :D oboz jest z bike-camp i do 31,01 jest zniżka 100 zł więc zależy mi na czasie żeby sie zapisać. Pytanie głównie do osób które były tu i tu lub w jednym miejscu. Gdzie wg was będzie lepiej ?
Może był ktoś z Was na tych obozach i może coś nich powiedzieć :D

Pozdrower
Qbalo
Kontakt:

Post autor: Qbalo »

jedź do Leogangu.lepsza miejscówka jak lubisz wiejskie klimaty to gorąco polecam
[url]http://cubaces.pinkbike.com/[/url]
eMDe
Kontakt:

Post autor: eMDe »

ja moge polecic Leogang, bardzo przyjemne miejsce :)
Fujibiker
Kontakt:

Post autor: Fujibiker »

Hmmm ja byłem w Leo w zeszłym roku właśnie z bike-campu. Było fajnie ale hmmm liczyłem na to, że trasy będą lepiej przygotowane, jak ktoś powiedział "Leo jest mocno przereklamowane" Nie mówię, że to kijowa miejscówka bo jest bardzo fajna ale hmmm liczyłem na więcej oglądając różne filmiki na necie. W Winterbergu jeszcze nie byłem, może uda się w tym roku wybrać, bardzo bym chciał ale zobaczymy jak budżet bo na razie cała kasa w rower idzie ;)
http://www.team.hadronsport.com/
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

Fujibiker ma racje
Byłem rok temu w Leo, w sumie pisałem o tym w innym temacie. Trasa dh biegnie mniej wiecej do polowy z trasa fr, a potem sie rozdzielaja....
Jezeli chodzi o bikepark to dosc mały ...dobre dirty, walle i z 4 dropy i tyle... aha i kawałek dualu. Wg mnie klimat miejscówki mega na wypasie.
Co do winter.. z tego co słyszałem to duzo wiekszy bikepark, wiecej tras, co prawda nie sa zbyt długie ale wiecej xD
Poogladaj sobei na pinkbike/youtube filmiki z obu miejscówek i wybierz ta któa ci sie najabrdziej podoba :) ja w tym roku sie do winter wybieram :) bo w leo byłem xD
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

kona1994 tak samo jak pisalem w temacie o obozach. Winter wiecej opcji ma i jest wielokrotnie lepiej przygotowany. Leo ma za to dłuzsze trasy ale sa w kiepskim stanie i trasa Dh robi sie ciekawa dopiero od połowy (gdzie robi sie dość trudno). Na czysto DH trening to na ten sezon tylko wisłe rozwazam ale jak chcesz gdzies jechac to lepiej Winterberg moim zdaniem. Lepiej zadbane trasy i nie ma takiego tłoku. Tylko przygotuj sie na regularne konsumpcje mrozonej pizzy(no chyba, ze masz niewybredny gust kulinarny i wazysz 50kg wiec jesc duzo nie musisz :P ) jesli nic z jedzeniem sie na 09 w winter nie zmieni :P
Aram
Kontakt:

Post autor: Aram »

byłem i w winterbergu i leoganag, winterberg duzoooo lepszy. Więcej tras to prawda krótkich ale leogang 2 trasy tak naprawdę. Taki freeride i singiel. Bo dh w 50% idzie po freeridzie. Raczej bym wybrał winter.
www.mtb.interia.pl
zimer
Kontakt:

Post autor: zimer »

zdecydowanie winterberg tam kazdy znajdzie coś dla siebie w zaleznosci od umiejętności i stylu jazdy, trasy zadbane i dobrze przemyślane, polecam
tylko w bikecampie jedzenie naprawdę pozostawiało wieleee do życzenie, da się przeżyć ale polecam parę euro więcej wziąć i zjeść pizze podana przez jedyna ładną dziewczynę w mieście(polka)
Spaced
moderator
Kontakt:

zimer tam przeciez chyba 2 polki byly gdzie na pizze chodzilismy? ;) Zreszta w winter wysyp polaków wiec jak sie widzi ladna dziewczyne to pewnie polka ;)
zimer
Kontakt:

Post autor: zimer »

ja tam tylko jedną spotkałem nawet nie wiedziala jaki przybytek szczescia znajduje sie nieopodal, a czy taki tam wysyp polaków to nie wiem ja tylko panią z pizzeri spotaklem
Spaced
moderator
Kontakt:

zimer w pizzeri wlasnie byly 2, a w knajpie przy trasie dh obsługiwał polak (jak sie meczylismy o po niemiecki o rachunek z Uszkiem i nagle podchodzi typ i sie pyta " w czym moge pomóc" ). Za duzo siedzałes w hotelu czajac sie na ta butle smirnoffa ;)
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

ja mam takie pytanie czy są jakieś tory 4x w winterbergu czy leogangu?

i jeszcze czy można wziąść 2 rowery na obóz?
[S]2x yeti 4x roz. s i l
kona1994
Kontakt:

Post autor: kona1994 »

TK w winterbergu jest 6x a w leogangu chyba dual :D
Spaced
moderator
Kontakt:

TK jeden typek brał 2 biki ale chyba za doplata (co dziwne bo mówili mi, ze nie mozna brac)
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

Spaced moim zdaniem na kilka dni troche dziwne brac dwa biki, no ale dobra..

Osobiscie bym wybieral Leogang ;)
adri1
Kontakt:

Post autor: adri1 »

rozważam wyjazd do leogang w tym roku, ale... czy jest sens zabierać sztywniaka (głównie pod kątem dualu i 4crossu)? czy lepiej uzbierać na fulla i wyjechać w przyszłym roku?
Spaced
moderator
Kontakt:

adri1 a na co ci full na 4x? Full na 4x jest wynalazkiem na nowy typ tras stricte mtb pod 4x (bo wiekszosc nadal to przerosniete tory bmx) gdzie na trasie sa wyboje i kamienie. Jak na 4x i takie tam to zdecydownie jedz do winter. Masz duzo wiecej tras gdzie taki bike sie spisze.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Apropos obozu 4x w Winterberg:
Czy mniej-zaawansowani (będzie dopiero miesiąc w SPD) mają szanse podnieść swoje umiejętności i dobrze się bawić?
Wiadomo "do kiedy" można się zapisywać, kiedy zwykle są pozajmowane miejsca?
Ile wydam na niemieckie udogodnienia nie wliczone w cenę obozu (wyciąg może? choć do 4x...)
"Fajnie tam" ?
http://brooce.pinkbike.com
Spaced
moderator
Kontakt:

brooce do 4x fajnie bo jest super tor do 4x i 2 trasy, które na biku 4x tez ci sporo frajdy sprawia. Do tego mysle, ze ci mniej zaawansowani wlasnie z tego wiecej wyciagna niz ci bardziej wiec smiało pakuj sie. Na DH winter nie starcza na tydzien ale jak ma sie cos lzejszego i zywszego to jest to na prawde super miejsce.
ODPOWIEDZ