Szukam taniego Oleju do Amorka o lepkości 5 lub 7.5 W ..Co poleciacie ??
JA bym wybrał motorexa ale zobaczymy co wy mi doradzicie

POZDRO
o ile sie nie myle tp pierwsza cyfra oznacza lepkosc w temperaturze pracy a druga lepkosc "zimnego" oleju. dotyczy tylko olejow silnikowych. do amorow masz tylko jedna cyfre bo podczas pracy temperatura oleju nie zmienia sie w istotny sposob. a co do Twojego pierwszego pytania to nie eksperymentuj, nie warto. prubowalem kiedys olejow motocyklowych: mobil-dno, motul, spectro, bel-rey i stwierdzam ze jednak motorex jest najlepszy.wojtasu pisze:A teraz pytanie z innej beczki : co oznacza symbol 40 w oleju np. 10w40
muras pisze:prubowalem kiedys olejow motocyklowych: mobil-dno, motul, spectro, bel-rey i stwierdzam ze jednak motorex jest najlepszy.
Spaced pisze:finishline czy motul to beda pozytywne eksperymenty
no wiesz... w silniku roznica miedzy temperatura oleju przy rozruchu w zimie i w czasie pracy to lekko liczac 300 stopni, a w amorze miedzy praca w zime i w lecie zaledwie kilkadziesiat, wiec nieznacznabrooce pisze:Nie wiem jak w innych amorkach, ale np Duro twardnieje na mrozie i to mocno
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość