Avid CODE 5 vs Saint 2009
Avid CODE 5 vs Saint 2009
Otóż panowie wiem ze był taki temat ale po "przerwie" musiał zostać usunięty.Proszę piszcie co sadzicie o obydwu hamulcach ewentualnie czymś lepszym w cenie 400-600 zł .
Z góry dzięki
Z góry dzięki
-
- Kontakt:
Saint bardzo fajny hamulec mam przód tył od września z tarczami 203 xt i jest rewelacja, tył ciut za mocny ale mysle że ze 180 było by ok ,nie spotkałem się z efektem puchnięcia w nim ani razu a zjeżdżałem z ok 1600 m zjazd praktycznie non stop . jedyne co mi się nie podoba w nich to że przy ujemnej temperaturze klamka na zjeździe tak twardnieje że jej skok wynosi może z 5 mm, zastanawiam się czy goodridge by tego nie załatwił.pozdro
Pozdro
nie wiem jak z nowymi saintami ale jeśli ich jakośc jest jak w roku ubieglym to bym omijał te hamulce szerokim łukiem.
Niedawno poruszałem wątek o awaryjności shimano i wyszło na to ze ostatni rocznik jest bardzo awaryjny jak i nowe SLXy.
Nie wiem jak w 2009 ale 2008 w zimie- tłoczki wyraźnie przybliżają się do tarczy. Nie ma dnia w zimie żeby mi klocki nie tarły o tarcze, a zaznaczam, że wszystko jest prawidlowo ustawione. W poprzadnim Saincie tak mialem i w nowym( tez 2008 ) też tak mam.
Niedawno poruszałem wątek o awaryjności shimano i wyszło na to ze ostatni rocznik jest bardzo awaryjny jak i nowe SLXy.
Nie wiem jak w 2009 ale 2008 w zimie- tłoczki wyraźnie przybliżają się do tarczy. Nie ma dnia w zimie żeby mi klocki nie tarły o tarcze, a zaznaczam, że wszystko jest prawidlowo ustawione. W poprzadnim Saincie tak mialem i w nowym( tez 2008 ) też tak mam.
a ja bym bral sainta, zupelnie inna klamka, mialem w lapach ale niestety nie dla mnie (zamowione dla kogos) Mialem tez te 08 i to naprawde masakra, lekka gleba i klamka kat prosty 
Nowy saint jest zbudowany zupelnie inaczej niz stary, zupelnie inny hamulec.
Co do avida straszna kotwica, mam juicy 7 i w zupelnosci starcza, nawet jeszcze zapasu jest.

Nowy saint jest zbudowany zupelnie inaczej niz stary, zupelnie inny hamulec.
Co do avida straszna kotwica, mam juicy 7 i w zupelnosci starcza, nawet jeszcze zapasu jest.
No to dzięki za odpowiedzi utwierdziliście mnie w wyborze A tan na boku co do awaryjności shimano to obecnie mam z przodu starszego sainta i sprawdza sie rewelacyjnie jak dotąd (2l) nie miałem z nim żadnych problemów natomiast el camino na tyle rozpadło sie w pył mimo dbania i wymiany pękniętych tloczkow