Ja rozumie i Twoje zdanie zawsze cenie, bo mało osób wie na tym forum o czym pisze. Proponuje ustalić tak: jeśli szczepudh ma już wyrobioną technikę to niech myśli nad kołami xc, ale w przeciwnym wypadku powinien się jeszcze wstrzymać
Co do tego kolegi, to może i skakał, ale sam przyznasz, że mądre to raczej nie było...
Olek potrafił pozamiatać w tamtym czasie większość kozaków w stolicy i okolicy a i dziś kąsa solidnie, w tamtym okresie nie było innego sprzętu w zasięgu więc katowało się co się miało....dziś to inna bajka...masz kasę masz wszystko
brak rozsądku to porywanie się na rzeczy będące po za zasięgiem umiejętności...jak potrafisz to i na makrokeszu manuala 400m zrobisz mimo że jego geo jest z dupy
masz braki to wspierasz się mocniejszym osprzętem, poprawiasz technikę pozwalasz sobie na więcej...
pozdro
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
No DT 5.1 po calym seZonie byly do kosza, a piasta przednia hopa wszystkim sie sypie, przynajmniej tym co znam. A tylni to chyba tylko ja mialem nie farta. Jezeli ma 2 tys. Na kola to bedzie mial 400 zl zeby wymienic obrecze po sezonie.
Schodek manuala tak, ale chodzi mi raczej o latanie jakiś dużych rzeczy i wytrzymałość roweru.
AramDH może i masz rację, tylko jest też gro ludzi, którzy nie lubią, jak coś trzeba zmieniać w rowerze 400 zł raz na sezon to też niby nie dużo, ale gdyby tak podchodzić do wszystkich części to się uzbiera całkiem spora sumka.
Steel2 no tak, to nie jest tani sport, ale pod pewnymi względami można redukować koszty, jeżdżąc dalej na wysokiej jakości sprzęcie Ja akurat też lubię coś zmienić w rowerze, dla samego tego, żeby spróbować czegoś nowego, ale jak pisałem, nie wszyscy tak lubią robić. Trochę się offtop zaczął robić
No DT 5.1 po calym seZonie byly do kosza, a piasta przednia hopa wszystkim sie sypie, przynajmniej tym co znam. A tylni to chyba tylko ja mialem nie farta. Jezeli ma 2 tys. Na kola to bedzie mial 400 zl zeby wymienic obrecze po sezonie.
Aby nie rozpoczynć nowego tematu, a widzę że ten jest gorący, to jakie szprychy polecicie do zestawu CK + 721? Chciałem DT SuperComp, ale u nas w Polska jest problem z ich dostępnością...
a ja mam pytanko AramDH ile ważysz bo skladam kola takie jak ty masz i zastanawialem sie nad tym czy przy mojej wadze 65 kg obrecze wytrzymaja? 6.1 ew.. moge wziasc
Waze 56 kg I po sezonie DT 5.1 byly calkiem pocentrowane. A DT 6.1 w drugich kolach bez centry ale po 5 wgniotow. Podsumowujac 6.1 bardziej sie wgniataja. A DT 5.1 bardziej sie gnie na boki
Alpine III naprawdę mocne, bo teraz mam na nich koła złożone, ale wydaje mi się że aż takie mocne szprychy nie są potrzebne, a do najlżejszych nie należą...
JeZdzilem na ultralightach maxxisa, nie ms lekkich detek na 2,5, jak cos to kupuj 2,25 to sie rozciagnie. Nie liczylem wyjazdow ale byly to wszystkie zawody w pl bez zielenca, winterberg, whistler gdzie w polowie obozu musialem przeplesc kolo tylnie.