siedzisko dla dziewczyny ?

Da__FreaK
Kontakt:

siedzisko dla dziewczyny ?

Post autor: Da__FreaK »

Witam

Zamierzam dziewczynie kupic jakies wygodne siedzionko na rower,wiadomo.dziewczyna to troche inna anatomia i wymogi..na pewno ma byc mieko i komfortowo ..:)
przeszukalem net i.. znalazlem cos takiego ,wydaje sie byc sensowne..
tylko..jaki to material.? nie rwie sie jak stary worek po ziemniakach ?..

http://allegro.pl/item534963055_earthwo ... e_hit.html

co Wy na to ?.. jakies podpowiedzi ?./. moze jakas dziewczyna by sie wypowiedziala czytajaca to forum ?:)

madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

Da__FreaK ja mam Earthworks Slim jest wygodne i przy okazji bardzo ładne :) ale wagowo to nie jest już takie fajne ,ale to zależy jak komuś zależy na wadze ;p
Więc myślę że dla dziewczyny będzie dobre :)
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

coucha polecam, swego czasu sam chcialem kupic, kolega ma od 1,5 sezona i nic mu nie jest, jedynie napisy zzolkly. jeszcze mozna rockera, to bardziej do dh/fr. ja mam zwykle velo za 30zl i jak dla mnie jest wygodne, ani za twarde ani za miekkie, wprost idealne :)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Jeśli siodełko ma być od tak do jeżdżenia jakaś turystyka czy coś to Coucha stanowczo odradzam bo na dłuższe trasy potrafi być nie wygodny, tyłek się bardzo poci na nim, a i może sobie pachwiny i nie tylko dziewczyna poobcierać bo jest dość szerokie.
Siodło dobre do łapania barspinów kolanami i fajne jak się z nieudanych tricków ląduje na nim ale do jazdy xc odradzam.
Jak ma być miękkie i komfortowe do normalnej jazdy to może coś żelowego, sam mam u siebie w lanso wozie holenderskim jakieś żelowe a z tego co pamiętam Author chyba, ma coś żelowego dla płci przeciwnej i to w niskiej cenie.
Da__FreaK
Kontakt:

Bombell
Zelowe miala jeden sezon,szlag je trafil bo zaczelo pekac od niewiadomo czego ..
szukam czegos po prostu wygodnego:) dziewczyna sie uparla ze ma byc miekkie przede wszystkim,a jakoze jest bardzo szczupla stad poszukiwania siedziska cos w stylu tego do ktorego podalem link:)
jesli chodzi zas o jazde-to nie jezdzimy niewiadomo ile kilometrow:) czesto bywamy w gorach stad wycieczki 100 km=owe nie wchodza w gre:)

Da__FreaK
Kontakt:

moze takie ?:)

http://allegro.pl/item526710841_damskie ... _comp.html

cholera,najgorzej jak nie ma jak pomacac... :?

Kondi_GK
Kontakt:

Post autor: Kondi_GK »

Da__FreaK EW stanowczo odradzam do zwykłej jazdy jest niewygodne jedyna jego zaleta to wytrzymałość i to że przy nieudanym lądowaniu dupa nie boli.

Jeśli chodzi o to WTB to koleżanka ma podbne i mimo że jest to niby damskie siodło to mi też się całkiem wygodnie na nim jeździło a napewno w zwykłej jeździe będzie wygodniejsze od EW.

Co do opcji żelowych to wg. mnie przy niezbyt intesywnej jeżdzie wytrzyma 2 sezony wiec raz na dwa sezony możan kupić nowe wzamian za komfort jazdy.
Da__FreaK
Kontakt:

Kondi_GK
Sluchaj.. jak testowales te wtb to dosc miekie bylo ?... bo w tym caly pic aby siodelko ktore kupie bylo miekkie i nie rozjechalo sie po jednym sezonie:)

CompHaker
Kontakt:

Post autor: CompHaker »

Da__FreaK ja od siebie polecę:
http://allegro.pl/item534963105_fireeye ... treet.html
Troszkę twardawe na początku, ale szybko się dostosowuje do użytkownika i jest bardzo przyjemnie miękkie. Mam je od pół roku i dłuższe dystanse nie powodują jakiegoś dyskomfortu. Jak dla mnie bardzo wygodne.
Kondi_GK
Kontakt:

Post autor: Kondi_GK »

Da__FreaK jak się macało ręką to było niby twardsze od EW ale było znacznie lepiej profilowane i jeździło się wygodniej. Ogólnie ciężko powiedzić bo dupa dupie nie równa np kumpel ma siodło dartmoor nie wiem dokładnie jakie ale narzeka ze twarde itd a dla mnie bardzo wygodne. A może poszukaj czegoś w tym stylu http://www.allegro.pl/item542582986_sio ... mskie.html z tą dziurą bo to typowo damskie siodło a i na wygląd wydaje się wygodne i chyba lepsze bedzie od tego WTB tylko nie wiem jak trwałość. A najlepiej jakby jakieś kobiety się wypowiedziały na co zwracać uwagę. Czy lepsze węzsze/szersze dłuższe/krótsze z dziurą czy bez itp.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Dla dziewczyny najlepsza jest wystająca sztyca :mrgreen: Chyba każdy wie dlaczego :D
hehe
A tak na poważnie:
Dla dziewczyny najlepiej jakaś "Kanapa" do DH :wink:
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

wojtasu dla dziewczyny najlepiej sama sztyca :) a na poważnie poszukaj poprostu jakiegoś typowego damskiego siodełka - teraz każda firma ma takie w ofercie
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Da__FreaK weź ją do sklepu, o ile masz jakoś dobry w okolicy, niech pomaca, posadzi pupe i się dowie co jej pasuje najbladziej. A zawsze wtedy możesz kupić przez net to samo jak znajdziesz taniej
Mlody 23 a nie chcesz pól kilo ban'ana ? Modzi, weźcie mu dajcie chociaż mały prezent za próby bycia dowcipnym :]
wojtasu
Kontakt:

Kup jej siodło Żelowe..sa bardzo miekkie i wygodne :)

Ale to tez zalezy od dziewczyny jakie lubi :mrgreen:
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

A jaki dziewczyna ma rowerek? Może coś stylowego na sprężynach? Na allegro widzę, że spory wybór jest, wersji damskich. A to jest dopiero wygoda.
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

o bez kitu ale jestes smieszny.
wojtasu
Kontakt:

mas1o nie wiem jak tobie ale mi się to wydało zabawne :D
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

Mlody 23 <hahaha> wiedzialem ze ktos to zaproponuje <hahaha>

tylko kupujac takie siodlo moze miec kryzys partnerski ze swoja kobieta wiec raczej odpada ;P
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

Oczywiscie ze smieszne. przeciez jak tylko ktos napisze "dziewczyna" w jakimkolwiek kontekscie w internecie to wiadomo zechodzi o cipy i ruchanie.
ODPOWIEDZ