Jaka rama na nowy sezon?

Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Spaced doskonale sobie zdaję sprawę z mnogości opcji...i nie wiem czy będziesz miał jakieś problemy z oderwaniem się od ziemi na takim czy innym damperku...

Spoko,szukaj dalej...podobno ktoś kiedyś widział ideał..tylko nie pamiętam gdzie :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Schodek boze... ja nie szukam ideału tylko konkretnych parametrów w biku. Jakbym szukal dostawczaka i nie chcial supersportowej fury to tez znaczyłoby ze szukam ideału? Prosze cie przestan juz siac reklame swoich ulubionych marek bo na prawde efekt jest odwrotny od zamierzonego. Avy i CCDB to swietne dampery ale po prostu nie jestem pewien czy spełniaja wymagane przeze mnie parametry (a nie czy sa dosc dobre bo nawet damperem nizszej klasy bym sie zadowolił).
A co do cane creeka to sa to opinie uzytkowników, a nie moje domysły. Koresponduje z wieloma ludzmi na raz na te tematy i mam wszystko dobrze posprawdzane, uwierz mi.
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

Spaced nie pamietam juz dokladnie ale wiem ze rama wazyla niecale 3kg, nie wiem, moze mam wage popsuta, ale wez pod uwage ze lakier z podkladem dosc grubym to jakies 300-400g? moze nawet wiecej.
[S]2x yeti 4x roz. s i l
Spaced
moderator
Kontakt:

TK 3kg to moze bez całych dupereli wymaganych do mocowania dampera.

Obrazek

Orange twierdzi, ze 6.9 funta ale nie ma co producentom wierzyc.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Spaced rozumiem,szukaj dalej...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Woytek108
Kontakt:

Post autor: Woytek108 »

A może turner dhr stary albo nowy, ten starszy myślę że mógłby ci pasować, albo Tomac Primer 220, choć też raczej ciężki jest.
Spaced
moderator
Kontakt:

Woytek108 tomac primer, ciezki, srednia geo i zawieszenie nie przemyslane (nie zapanowac nad krzywa w 1 zawiasie? Zarty). DHR 08 nie do konca lezy. Fajny ale nie mam parcia, a nowy jest na 2010 i bedzie drogi bo dolar drogi.
zimer
Kontakt:

Post autor: zimer »

canfielda odpusciles ? jeszcze sunday zostal , cove ?
legend w jakiej cenie ma u nas byc ?
Spaced
moderator
Kontakt:

zimer Legend u nas to bedzie miał chora cene. Canfield na 09 3150$ :/ Sunday moze ale wole co innego, cove fajny ale ciezki.
Woytek108
Kontakt:

A co dokładnie nie pasuje ci w turnerze? Do głowy przychodzi mi teraz tylko jeszcze rocky mountain flatline , ale dla mnie ta rama jest brzydka i geometria jest bardziej pod fr. Gdybym był na twoim miejscu i nie miał gamblera to wziął bym albo Yeti albo Commencal i dał jakieś lekkie części.

Przypomniałem sobie jeszcze o Corsair Crown, bardzo mi się podoba ta rama fajny system zawieszenia ma. Na ich stronie jest animacja jak pracuje to zawieszenie.
Spaced
moderator
Kontakt:

Woytek108 flatline nie ma geo pod Fr ;) Ma reklamy pod FR ale geo jest bardzo DH. Jakby nie był taki ciezki, bo ramka fajna bardzo. A co do czesci to ja nie mam kasy na rame + wymiane amora/korb/sztycy/ti sprezyny (bo tu u mnie do zbicia jest obecnie głownie) wiec dlatego opieram sie przed ciezka rama.

Turner bardzo fajny ale troche innej geo szukam. Nie jest poza obszarem poszukiwac ale na chwile obecna rozwazam, ramy które mi bardziej pasuja.

Crown jest fajny ale w zasadzie bardzo sie to od zwyklego 1 zawiasa z wysokim ptkem obrotu nie rózni. Wsteczne zawieszenie bedzie pewnie bardzo wiec nie odpowiada mi cos takiego. Tak bardzo fajny bike ale nie takie zawieszenie.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Ta, to że w opcji był jeszcze Revolt to nie napisał !! Relase mu nie pasuje, bo niby kwiecień.. Zawody w myślonach w okolicach 20-tego kwietnia są (nie sprawdzałem), więc byś się wyrobił..

Tak w ogóle kup używanego "conduna", a zaoszczędzoną kasę przeznacz na poprawianie techniki ;)

btw: troszkę sarkazm, ale jak Wy się "krawaciarze" lubicie się sprzeczać.. Dziękuję Bogu, że Bodzio się nie włączył w sprawę ;) Było by ostro!!

hmmm. , , może jednak bym chciał, żeby Podolak się odezwał :mrgreen:
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Spaced
moderator
Kontakt:

ArthurGreen Release mi pasuje tylko cena nie bardzo bo rama kosztowac bedzie 10tys zł. !!! Dorzuci mi ktos róznice to z wielka checia rozważe.

Bardzo bym chcial Evila i Morewooda ale waluty ida w góre i drozsze sprzety odpadaja.
Woytek108
Kontakt:

Spaced Jak dla mnie flatline nie ma "geo bardzo dh" trochę za mało płaski kąt, mi bardziej pasuje 64 albo nawet mniej, i ma ciut za wysoko suport przy tej ilości skoku mogli by dać go trochę niżej. Na pewno nadaje się do dh ale nie jest to stricte dh rama.

A co powiesz na :
Last bikes herb dh.
2stage elite9, pewnie nie każdemu się podoba ale dla mnie ma swój urok.
Spaced
moderator
Kontakt:

Woytek108 2stage support ma dosc wysoko, herb mi geo nie podchodzi.

A flatline z katem 64stopnie i suportem 14.4'' przy 46'' Rzostawie osi jest chyba jednak bardzo dh ;)
Zreszta realnie podobno jest jeszcze bardziej agresywnie.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Norbert, tak obiektywnie patrząc na Twoje miejsce zamieszkania, sporadycznych startach i dobrej znajomości z Pawłem, to F44 dla Ciebie jest doskonałą opcją.. BB nisko cs niczego sobie, kąt główki zrobi Ci jaki będziesz chciał.. Co do reklamacji, to sądzę, że też jak i Schodek będziesz miał robione wszystko od "strzała" i bez problemów (oczywiście gdyby coś się stało), w zawodach rzadko startujesz, więc odpada presja, że akurat na zawody się zepsuje..

Sądzę, że bardzo ciekawa opcja, tym bardziej że teoretycznie możesz mieć customa pod siebie..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Spaced
moderator
Kontakt:

W nowym sezonie wiecej zawodów moze bede chcial objechac ale mega presji nie ma racja. Rozwazyc musze.
Woytek108
Kontakt:

Spaced Flatline ma 64,6 stopnia jest to bliżej 65 niż 64. Suport ma na wysokości 367mm czyli prawie tyle samo co gambler a że ma mniej skoku mogli by go torchę niżej dać. Gdy by jeszcze dali krótszy wahacz był by bardziej zwrotny a nadal by się go prowadziło pewnie przy dużych prędkościach. Po prostu mi to geo nie podchodzi za bardzo.
Strasznie ciężko znaleźć dla ciebie ramę. Może jednak kupisz tego Yeti albo Commencal, i będziesz go odchudzał jak już znajdziesz kasę na to. Sam tak zrobiłem i teraz go systematycznie odchudzam.
Spaced
moderator
Kontakt:

Woytek108 commencal odpada powoli ze wzgledu na rózne historie dot. jakosci. Yeti jest mega lekkie(4.6kg) ale dostalem uk cene i sry 90funtow ponizej Evila to niech mnie w dupe pocałuja.

Na chwile obecna mysle tak: Najbardziej chcialbym Banshee, Rage teoretycznie martwi mnie nieznana firma i charakterystyka CCDB ale rozwazam na równi z wyszukaniem uzywki sundaya(albo czegos innego jesli cena bedzie ciekawa, albo caly bike w dobrej cenie i sie przeswapuje czesci) albo kupieniem zumbi bez dampera i daniem tam bosa.
ODPOWIEDZ