RedBull Zjazd na Kreche

Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

Ja bym sie bal.. Przy 180 to juz niezly wiaterek bedzie powiewal.. A niech ktos przy takiej szybkosci sie wywali, ojjjjjjj syto bedzie..
tomac3
Kontakt:

Post autor: tomac3 »

Wiem że prędkości powyżej 100 km/h wydają sie być kosmiczne dla rowerzystów, ale po dość dobrze przygotowanym stoku osiąganie takich prędkości nie jest dużym problemem (nawet na slalomkach, choć tu juz jest troche gorzej). myśle ze wszystko zależy od tego jak przygotują trase, ale sądze że jedynie przeratrakują jedynke i to wcale nie na dużej szerokości. Na prędkości w okolicach 180 km/h nie ma co liczyc ale w okolicach 140 całkiem możliwe :). Myśle że trafi sie paru typków na zjazdowych (ewentualnie supergigantowych) "komórkach" więc może być ciekawie ;). Szkoda że mnie tam nie będzie i mam nadzieje że w przyszłym sezonie będzie powtórka z rozrywki.
www.tomac3.ownlog.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Michal4X szczerze na nartach pewnie jest jeszcze gorzej ale pamietam jak na pełnej predkosci w soelden sie wywalilem. Nic nie wystawilem i niby pelna kontrola przy glebie, a skonczylo sie kulami przez 2 miechy i 3 dniowym bólem glowy w kasku (grubiej wylozonym niz mój 661) wiec na nartach to ja sobie wole tego nie wyobrazac ale w koncu nikt tam nie jedzie glebić.

Swoja droga nie wiem jak na na nartach ale na desce trasa tej długosci to bedize tez test wytrzymałosci.
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

tomac3 pisze:Wiem że prędkości powyżej 100 km/h wydają sie być kosmiczne dla rowerzystów
Dlaczego? Na nartach i desce nie śmigam ale takie prędkości na MTB mi nie straszne... Przysięgam! ;-)
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Spaced
moderator
Kontakt:

bodzio2k wyrywaj 2 sztachety z płotu i jedziesz z nami ;)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Amator na stoku nabuzowany na szybki zjazd po wczorajszym treningu w knajpie !!! Super !!!

Amator z niewyregulowanymi odpowiednio wiązaniami lecący piecem na średnio przygotowanej trasie !!! Super !!

Amator z dużymi chęciami na dobry wynik który pierwszy raz osiąga podobne prędkości i nagle dociera do niego że się boi !!!Średnia tras,średni poziom jazdy, średnio miła gleba przy 130km/h !!! Super !!

Lecieć na MTB 100km/h po asfalcie a po korzeniach - bodzio2k Ty gdzie leciałeś tyle ?? Z ciekawości - przysięgam :twisted:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Spaced
moderator
Kontakt:

bodzio2k w sumie sie do pytania dołacze bo ja na biku xc na oponach 2.1'' nie byłem w stanie dojsc do setki na ubitej drodze bo sie zaczely niwelowac opory wiec na biku dh to ciezkawo ;)

Schodek sa eliminacje dzien wczesniej wiec sie wyeliminuje ludzi niebezpiecznych.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Spaced > w takiej zabawie dużo zależy od przypadku i farta. Mała nierówność nawet po poprzednim zjazdowcu, i jak Ci przypadkiem krawędź załapie to pozostaje się tylko cieszyć lotem.

Ciekaw jestem którędy dokładnie zostanie poprowadzona trasa, bo jakoś nie wyobrażam sobie, którędy ma pójść po wypłaszczeniu.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
tomac3
Kontakt:

bodzio2k że dla Ciebie to nie problem to ja wiem :)
Schodek pisze:bodzio2k Ty gdzie leciałeś tyle ?? Z ciekawości - przysięgam
Pamiętam że na przedostatnim Pucharze Polski w DH jaki był rozegrany na Czantorii była taka "fajna" prosta i tam jakiemuś kolesiowi który akurat przypadkiem miał licznik zarejestrowało przędkość 101 km/h :)
www.tomac3.ownlog.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Steel2 no ale to nie sa powazne zawody :P
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Niepoważne zawody ale w razie wypadku obrażenia będą poważne.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Fils (konto zastępcze)
Kontakt:

Post autor: Fils (konto zastępcze) »

Steel2 pisze:Przy kilku bramkach na ściance i długiej prostej osiągnąłem 123,1
Dokładnie. Dla bikera takie prędkości wydają się nierealne, a jednak na nartach czasami na ściankach się zdarzają - choć oczywiście tylko czasami.
Spaced pisze:kwestia tez kasku. Trzeba te dobre kupowac.
Ten kask to był jeden z najlepszych w swojej klasie - PZN na Demoteamie nie oszczędza :D.
Spaced pisze:fullface na wszelki wypadek z dh moge wziac.
Nie wiem jak to jest na desce ale na nartach FF nie jest zbyt pożądany. Dlaczego? Z tego samego powodu dla którego nie powinno się śmigać z założoną gardą (jeśli się slalomu nie jedzie :D oczywiście) - skręcenie karku. Na śniegu są trochę inne upadki niż na kółkach, a do tego minimalny opór śniegu może spowodować, że twoje zabezpieczenie w postaci szczęki/gardy stanie się dla ciebie przepustką do skręcenia karku :|. Polecam dobry dopasowany kask o opływowym kształcie - wtedy głowa się ślizga, a nie lata na wszystkie strony odbijając się od podłoża.

A co do tych 120 km/h na rowerze DH - mało prawdopodobne. No chyba, że mówimy o zjeździe po asfalcie...

Spaced Mam nadzieję, że ktoś cię sfilmuje bo chętnie zobaczę jak ci poszło. Strasznie jestem wkurzony, że nie mogę być tam 8 lutego ;/.

Pozdrawiam

PS: Rower jest dla noobow! :lol: :twisted:
Założyłem sobie konto zastępcze ponieważ czekam na uwierzytelnienie nowego maila. Fils
Spaced
moderator
Kontakt:

Fils (konto zastępcze) pisze:Ten kask to był jeden z najlepszych w swojej klasie - PZN na Demoteamie nie oszczędza smile.
Cholera, PZS nie oszczedza na działaczach. Myslalem, ze z PZN jest podobnie ;)

A co do wyniku to sam ciekaw jestem. Niby deska ogarnieta ale już nie te lata i rozsądku troche przybyło ;)
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

powinno byc chyba RedBull zjazd po kresce :D
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

Fils (konto zastępcze) pisze:PS: Rower jest dla noobow! Laughing Twisted Evil
z tymi slowami sobie uwazaj :P Ty nooobie :PP hehe
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Schodek pisze:Amator na stoku nabuzowany na szybki zjazd po wczorajszym treningu w knajpie !!! Super !!!

Amator z niewyregulowanymi odpowiednio wiązaniami lecący piecem na średnio przygotowanej trasie !!! Super !!

Amator z dużymi chęciami na dobry wynik który pierwszy raz osiąga podobne prędkości i nagle dociera do niego że się boi !!!Średnia tras,średni poziom jazdy, średnio miła gleba przy 130km/h !!! Super !!
Ja piernicze.. a co Ci do tego? Jak ktoś chce ryzykować zdrowie to jego sprawa, a zabranianie jest według mnie poprostu uderzaniem w wolność osobistą. Każdy ma wolny wybór! Chce jechać 100km/h na nartach bez odpowiednich umiejętności jego sprawa. Podpisuje kartkę, że robi wszystko na własną odpowiedzialność i jazda. Jesteś jak typowy polak, najlepiej wszystko zabronić, albo wprowadzań kolejne chore w gruncie rzeczy mało ważne dokumenty, pozwolenia licencje itd. A co do zawodów to nie widzisz że o to w tym chodzi? To jak z walkami gladiatorów, czyjeś ryzyko zawszę przyciąga widzów, taki już dziwny nasz gatunek.
Nie znam Cie ale jak widzę po Twoich postach to najchętniej byś na wszystko wprowadzał ograniczenia zakazy, rozumiem że chodzi o bezpieczeństwo, ale to tak jak z fotoradarami, stoją ale czy poprawiają sytuacje na drogach? Według mnie raczej średnio...
Pozdrawiam
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Fils (konto zastępcze)
Kontakt:

Post autor: Fils (konto zastępcze) »

babolfr pisze:Jak ktoś chce ryzykować zdrowie to jego sprawa, a zabranianie jest według mnie poprostu uderzaniem w wolność osobistą. Każdy ma wolny wybór! Chce jechać 100km/h na nartach bez odpowiednich umiejętności jego sprawa. Podpisuje kartkę, że robi wszystko na własną odpowiedzialność i jazda.
Tia. A jak coś się kiepowi stanie to koniec zawodów i inni mają koniec zabawy. Dzieci też przed skaleczeniem nie ochraniasz? Ludzie są głupi i za głupotę się płaci ale jednak lepiej tych głupich od siebie trzymać z daleka. Widzę, że temat o nartach wzbudza ideologiczne wywody :D.
Założyłem sobie konto zastępcze ponieważ czekam na uwierzytelnienie nowego maila. Fils
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Fils (konto zastępcze) pisze:Tia. A jak coś się kiepowi stanie to koniec zawodów i inni mają koniec zabawy.
karetka go zabiera a zawody lecą dalej! :mrgreen:

A tak na serio niech zrobią eliminacje na jakiejś prostszej trasie (eliminujące niedzielnych szaleńców) a Ci co przejdą dalej, niech śmigają :)
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
tomac3
Kontakt:

babolfr przeczytaj najpierw info na stronie zawodów.
www.tomac3.ownlog.com
ODPOWIEDZ