Nowy Karpiel ?

jasiek_krk
Kontakt:

Nowy Karpiel ?

Post autor: jasiek_krk »

Gadałem dziś z kumplem który pracował dla DC/Karpiela i wspomniał coś o

tym ze Janek kończy prace ( jak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach) nad projektem zupełnie NOWEJ ramy.

Ktokolwiek widział / słyszał / wie coś więcej ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

jasiek_krk pewnie to co X-1 na stronie stoi. Janek miał gdzie zabunkrowany projekt ramy do AM wiec pewnie to bedzie to.

Mnie co do karpiela dalej zastanawia czemu kupujac w PL rame produkowana PL płacimy w rosnącym Euro. Czy moze cos sie zmieniło?
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Spaced A to Karpiela można u nas kupić ?... Udało się to już komuś?
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
jasiek_krk
Kontakt:

myślę że X1 to jakaś nazwa robocza...

być może chodzi o to ale Karpiel do AM ? jakoś mi to nie pasuje mimo że na pewno było by to ciekawe rozszerzenie oferty...

Wszystkim by szczeny opadły gdyby okazało się że to jakiś pojechały pomysł ( w sensie rozwiązań kosmicznych) w stylu Apocalypse

co do cen Euro nie wiem.. zresztą mówisz płacimy (rozumiem metafore) ale pojawia się pytanie ile osób (prywatnych) ma w Pl Karpiela...
sudi
Kontakt:

jasiek_krk Nie wiem osobiście ilu ma, ale wiem, że jest kilkoro, którzy chcieli mieć, ale nie mogły kupić ... bynajmniej nie z powodu braku kasy, ani, że rama jest taka siaka i owaka .
WWW.WFSPORT.PL
SiCkMaN
Kontakt:

Post autor: SiCkMaN »

z tego co ja wiem / słyszałem bo to raczej ploty to :

X-1 właściwie nie jest jeszcze skończony, a Karpiel w międzyczasie zrobił coś całkiem nowego, tylko ze nie wiem co... niestety

pożyjemy zobaczymy

jasiek_krk ja tez w duchu liczę na jakiś "kosmos" :)
jasiek_krk
Kontakt:

Sudi hmm trzeba by Kucbory zapytać o co chodzi...

Na ramę na pewno trzeba czekać - w końcu jest robiona pod ridera który ją zamawia.

De facto czujesz się jak pros bo masz sprzęt robiony pod siebie (wypełniasz szczegółową ankietę itp) a potem pozostaje oczekiwanie na to aż Karpiel siądzie do spawary...

ale nie offtopujmy temat jest o NOWYM karpielu a nie o dystrybucji karpiela w Polsce...
Spaced
moderator
Kontakt:

jasiek_krk szczerze po pierwotnej cenie w jakiej był (w sensie przelicznik euro jak do pl wchodził) to teraz masz wiekszosc bikow. Zreszta ile ma? Wyobraz sobie ze np. sam rozwazalbym kupno karpia gdyby nie fakt, ze ceny idą z euro w góre to obecnie za disco trzeba wybulic kolo 10tys zł. (2150 czy 2300 euro...)

sudi nie mogły kupic bo rama jest nie taka jak chcialy? to raczej nie chcialy ;)

A co do kosmosu jakim jest apocalypse to jest to ciekawe rozwiazanie ale nie jakis inzynieryjny przełom i zawieszenie, które na zawsze zmieniło to jak projektowano biki. bez presady panowie.
SiCkMaN
Kontakt:

Post autor: SiCkMaN »

Spaced pisze:jest to ciekawe rozwiazanie ale nie jakis inzynieryjny przełom
Wiadomo co nie zmienia faktu że czegoś takiego nie było i raczej już (?) nie będzie a skoro taki pomysł powstał w głowie Janka (jak łatwo online przejść z kimś na Ty ;p) to
może nowa rzecz będzie równie zaskakująca ( ja bym nie narzekał)

Kiedy pojawil się 1 apocalypse ludziom kopary opadały tak nisko jak sie dało i to nie tylko za sprawa Josha...

koniec offtopa :)
Spaced
moderator
Kontakt:

SiCkMaN ale jak to bedzie rama do AM to trudniej zrobic tam cos tak dziwnego. Rama z ogromnym skokiem do mega dropów to nic dziwnego ze wyszla orginalnie bo takich ram za duzo nie ma wiec nie trudno sie wyróżniać ;) Inna sprawa, ze inne zastosowanie to inna technologia.
jasiek_krk
Kontakt:

Spaced ale się uwziąłeś z tym AM rozwiń wodze fantazji i myśl szerzej :)

karbon, tytan, magnez... marzyc dobra rzecz - pomińmy racjonalizm!!! :twisted:

Abstrachując już od faktu że nie ma żadnych przesłanek mówiących o tym że ma to być rama do AM 8)
Spaced
moderator
Kontakt:

jasiek_krk poza ta, ze Janek miał juz gdzies zaczety projekt ramy do AM i plotki i takiej ramie krąża jakis czas to żadnych ;)
Zreszta ile ram FR/DH uwazasz, ze powinno byc w ofercie Karpiela? 10? Ja mysle racjonalnie bo dla mnie Karpiel juz nie jest ta mega super magiczna firma dawnych czasów. Solidne rowery robia ale jakis wielkich rewolucji od czasów starych karpieli nie ma , a teraz trzeba sie wiecej napracowac zeby zrobic cos nowego wiec nie ma co sie oszukiwac. Ramka pewnie fajna bedzie ale raczej nie ma co spodziewac sie czegos z nowym super zawieszeniem, waga liteville i niesamowicie innowacyjna geometria.
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

sudi jeszcze nie tak dawno karpiele były w sklepie internetowym downhill.pl
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Spaced
moderator
Kontakt:

Ma byc podobno jakas oferta specialna na polski rynek na karpiele. Zobaczymy ile tego bedzie.
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

w bikeaction no.80 jest wywiad z Karpielem i piszą tam o planach jakie mam Janek co do nowych ram...

Spaced mogłaby być jakaś oferta dla Polaków bo dla 99,5 % ludzi zakup tej ramy jest mało realny bo oprócz ramy jest inny sprzęt do rowery, który trzeba kupiać, a Duro w tej ramie by było śmieszne

:D :D :D
kona1994
Kontakt:

Post autor: kona1994 »

Roweromania w Sanoku ma mieć karpiela :D:D
sudi
Kontakt:

Sorry, źe może offtopuje, ale sklep downhill.pl nie uaktualniany jest od dawna . Zielona cc 15.5 z ich oferty, to była ostatnia rama cc 08 u nich - wg. sklepu jest ... naprawdę jest u mnie od listopada, jako tymczasówka .

Co do dystrybucji Karpiela ...Spaced GÓRNIKkona1994jasiek_krk ... Problem w tym, że ja usiłowałem kupić disco volante ( wprowadzone do oferty wtedy już oficjalnie ) i za cholere ta sztuka mi się nie udała, bo nic nie wiedzą o karpielu ani o możności zakupu takich ram u nich ( żenua ) - generalnie zachowywano się, jakby te ramy nie istniały ... mimo, że cudownie poskładany armagedon ( chyba, o ile pamiętam ) stał im w korytarzu...

Nieważne ...

Żeby nie robić offtopa - Też coś mi się zdaje, że nowe plany Karpiela, to jest ramka z pogranicza enduro i lekkiego fr - czytałem nawet jakiś czas temu o tym, że Majstruje właśnie ramę, taką pod siebie i jako uzupełnienie oferty zarazem o coś mniej skrajnie hardcorowego ... Kosmiczne technologie ? Wg. mnie będzie to rama jak każda inna ( odpowiednik tośki np. ) , tylko że z cudownym wykonaniem, piękną pracą i przyzwoitą wagą , bo Karpiel potrafi ;) Nie sądze by szarpnięto się na nowy system zawiechy i rewolucje technologiczne ... w USA- może i jeszcze, skoro byłoby jakieś zaplecze laboratoryjne dla tych II ... u nas... wątpie poprostu .

Pozdrawiam !
WWW.WFSPORT.PL
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Ostatni raz z Mackiem chyba w listopadzie rozmawiałem i mowil, ze maja być 2 nowe modele. AM/enduro i na bank będzie sztywniak.. Może coś sie zmieniło od tej pory, lecz nie sądzę..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
jasiek_krk
Kontakt:

sudi pisze:cudownie poskładany armagedon
Kucbory jak mniemam...

Sudi też wierze w umiejętności Karpiela no cóż pożyjemy zobaczymy...
ArthurGreen pisze:na bank będzie sztywniak
eeesztywniak? chyba nie...
ODPOWIEDZ