Mavic EX729 czy Syncros Dps36?
Mavic EX729 czy Syncros Dps36?
witam
Która obrecz wybrac na tył ? mavic ex729 czy syncros dps 36 ??
Ma to byc obrecz do sztywniaka, zastosowanie fr/dh
pozdro
Która obrecz wybrac na tył ? mavic ex729 czy syncros dps 36 ??
Ma to byc obrecz do sztywniaka, zastosowanie fr/dh
pozdro
Freeride to potega,Downhill to podstawa
-
- Kontakt:
SaNtA#Stan wystarczy ze na kamien wjechałes wystajacy czy na niskim cisnieniu po korzeniach. Jak sie cieżko na biku jezdzi to sprzet sie niszczy. Caly sezon lekko jezdzilem, raz ciezej pocisnalem i skonczylo sie rozpruta opona wiec tak to juz bywa 
Michal4X jak sie uczylem to tez stare deemaxy mocno obrywały.

Michal4X jak sie uczylem to tez stare deemaxy mocno obrywały.
Zdecydowanie nie polecam Syncrosa!
1 obręcz rozleciała się po tygodniu ta tylna
2 tylna rozleciała się jakoś po okresie 2 tygodni,zaczęło wyrywać kapsle z obręczy no i wgniecenia
Przednia trzyma się do dziś lecz nieco poobijana
Mavica polecam,choć waga niezbyt zachęcająca.Zdecydowanie lepiej pokusić się o AlexRims Supra BH.
1 obręcz rozleciała się po tygodniu ta tylna
2 tylna rozleciała się jakoś po okresie 2 tygodni,zaczęło wyrywać kapsle z obręczy no i wgniecenia
Przednia trzyma się do dziś lecz nieco poobijana
Mavica polecam,choć waga niezbyt zachęcająca.Zdecydowanie lepiej pokusić się o AlexRims Supra BH.
http://dhsanta.fotolog.pl
-
- Kontakt:
witam, ja nie do końca na temat, ale myślę ze zakładanie nowego jest bez sensu. mam pytanie jaka jest różnica miedzy syncrosem dps 36 a dps 32 ? mam dps 36, jestem zadowolony i chciałem kupić druga taka samą obręcz, problem w tym ze wszystkie jakie znajduje na necie to dps 32. na stronie syncrosa jest tylko dps 32. w tym watku tez raz piszecie o dps 32 a raz o dps 36, jaka jest wiec różnica pomiędzy tymi obręczami ?
got cat?
Teoretycznie 32 powinna być wytrzymalsza bo mniej dziur, ale z kolei 36 jest sztywniejsza.
Co do tematu to ja mam na tyle D521 (odpowiednik dzisiejszej EX 721) obręcz podobno słabsza od 729, ale u mnie na tyle w HT wytrzymuje chociaż nie miałem okazji mocniej pokatować ;/ Dla porównania na przodzie przy amorze mam blizzarda którego po 3-4 tyg. pokrzywiłem :P (może to była wina poluzowanych szprych xD)
PS: kumpel ma 729 i z 7 szprych luźnych 2 można wyjąć katuje na fullu i nic się nie dzieje :P
Co do tematu to ja mam na tyle D521 (odpowiednik dzisiejszej EX 721) obręcz podobno słabsza od 729, ale u mnie na tyle w HT wytrzymuje chociaż nie miałem okazji mocniej pokatować ;/ Dla porównania na przodzie przy amorze mam blizzarda którego po 3-4 tyg. pokrzywiłem :P (może to była wina poluzowanych szprych xD)
PS: kumpel ma 729 i z 7 szprych luźnych 2 można wyjąć katuje na fullu i nic się nie dzieje :P
-
- Kontakt:
no wlasnie przez chwile tez tak myslalem ale juz nie jestem pewien.
tu jest dps 32 na 36 szprych, blad w opisie ?
http://allegro.pl/item651571573_obrecz_ ... lekka.html
zastanawiam sie czy to nie oznaczenie np szerokosci ? moze ktos zmierzyc dps 32 ?
tu jest dps 32 na 36 szprych, blad w opisie ?
http://allegro.pl/item651571573_obrecz_ ... lekka.html
zastanawiam sie czy to nie oznaczenie np szerokosci ? moze ktos zmierzyc dps 32 ?
got cat?