Trasy DH w Polsce z wyciągami dla rowerów?
Panowie skończcie wreszcie z tym Szczyrkiem... ciągle narzekacie....
góra ma najlepsze warunki do jazdy w Polsce - masę wariantów
spędziłem na tej górce pół sezonu 2008 i nigdy nie miałem żadnego problemu... zawsze grzecznie "dzień dobry Panu", jakieś parę słów w stylu "o jaka ładna pogoda/ masakra jak padało wczoraj" i pierwsze lody topnieją....
Co do jazdy jak jest mokro i obowiązku ubierania pelerynki, worka lub innych patentów - czy to jest jakiś problem dla kogoś - kupić pelerynę za 2-5 zł (polecam markety, w sklepach w Szczyrku są drogie, starczy na pół sezonu, dla odmiany napoje i jedzenie jest warte uwagi i tanie - polecam knajpę "Pod wodospadem- czy jakoś tak" ) wrzucić pelerynkę do plecaka obok dętek i łyżek do opon i gdy się zjedzie założyć przed zajęciem miejsca na wyciągu - z wyciągu korzystają cywilne osoby i nie za bardzo by mi się widziało siadać na ubłoconym krzesełku, ale nie bikerzy wola się kłócić z obsługą i lecą k*urwy, hu*e i inne piękne frazy.
Przy okazji... trzeba by kiedy jakąś zrzutę zrobić ... na deski i inne patenty dla miejscowych chłopaków (proponuje w majówkę temat ogarnąć), przy okazji przydało by się trochę obić gąbką bramkę dla rowerów (będę to się zrobi - materiały już leżą)
góra ma najlepsze warunki do jazdy w Polsce - masę wariantów
spędziłem na tej górce pół sezonu 2008 i nigdy nie miałem żadnego problemu... zawsze grzecznie "dzień dobry Panu", jakieś parę słów w stylu "o jaka ładna pogoda/ masakra jak padało wczoraj" i pierwsze lody topnieją....
Co do jazdy jak jest mokro i obowiązku ubierania pelerynki, worka lub innych patentów - czy to jest jakiś problem dla kogoś - kupić pelerynę za 2-5 zł (polecam markety, w sklepach w Szczyrku są drogie, starczy na pół sezonu, dla odmiany napoje i jedzenie jest warte uwagi i tanie - polecam knajpę "Pod wodospadem- czy jakoś tak" ) wrzucić pelerynkę do plecaka obok dętek i łyżek do opon i gdy się zjedzie założyć przed zajęciem miejsca na wyciągu - z wyciągu korzystają cywilne osoby i nie za bardzo by mi się widziało siadać na ubłoconym krzesełku, ale nie bikerzy wola się kłócić z obsługą i lecą k*urwy, hu*e i inne piękne frazy.
Przy okazji... trzeba by kiedy jakąś zrzutę zrobić ... na deski i inne patenty dla miejscowych chłopaków (proponuje w majówkę temat ogarnąć), przy okazji przydało by się trochę obić gąbką bramkę dla rowerów (będę to się zrobi - materiały już leżą)
Gorzej, jak jeździsz bez plecaka (jak zdecydowana większość).snizy pisze: wrzucić pelerynkę do plecaka
Co za problem wpuszczać rowerzystów np. na co trzecie kszesełko, które po całym dniu działania wyciągu wystarczyło by raz machnąć myjką ciśnieniową?snizy pisze:z wyciągu korzystają cywilne osoby i nie za bardzo by mi się widziało siadać na ubłoconym krzesełku
Niestety w przytłaczającej większości przypadków lecą one ze strony obsługi. Np. jak uprzejmie zagadałem, czy powyższego pomysłu nie można by zrealizować, to się dowiedziałem od pijanego "wyciągowca", że jestem "jeb***m gówniarzem i się k***a wymądrzam".snizy pisze:ale nie bikerzy wola się kłócić z obsługą i lecą k*urwy, hu*e i inne piękne frazy
Ja na tej górce spędziłem pół sezonu 2006 i cały sezon 2007 i 2008 i owszem - zdarzały się miłe momenty (związane z wyciągiem), ale niestety większość gości z obsługi to niemyślące chamy.snizy pisze:spędziłem na tej górce pół sezonu 2008
a czy jest to jakiś problem, na co drugim krzesełku przyczepic wstążkę? parzyste numerki turyści, nieparzyste rowerzyści...snizy pisze:Co do jazdy jak jest mokro i obowiązku ubierania pelerynki, worka lub innych patentów - czy to jest jakiś problem dla kogoś - kupić pelerynę za 2-5 zł
fakt faktem ale ekipa wyciągowych w szczyrku reprezentuje niesamowite buractwo...
powinni pojechac np: do Francji do Morzine, zobaczyc jak to u nich wygląda...
pomijam fakt takich bajerów, jak to, że KOBIETA

www.cykloza.pl
ave na przetrwanie | amen
http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
ave na przetrwanie | amen
http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
peleryna po złożeniu ma 2x5x5 - wystarczy głupia kieszeń, ale to takie nie lanserskie, bo piszczące laski jadą wyciągiem z góry i jakby się wyglądało z foliowym workiem pod pupą:)Wooyek pisze:Gorzej, jak jeździsz bez plecaka (jak zdecydowana większość).
plecak się przydaje - dętki, pompka imbusy i inne graty - sam możesz bez ale jeden kolega może zebrać od całej grupki
bądźmy realistami.... nikomu nie chce się tego robić, z drugiej strony widziałeś jakim badziewiem wyłożyli nowe krzesełka - umyj to, podsuwaj im takie pomysły to będziemy bulić 10 zł zamiast 5,5Wooyek pisze:o za problem wpuszczać rowerzystów np. na co trzecie kszesełko, które po całym dniu działania wyciągu wystarczyło by raz machnąć myjką ciśnieniową?
sorry ale oni nas widzą jako jednorodna masę rowerzystów, a sam pewnie widziałeś różne akcje w wykonaniu rowerzystów, sorry ale nie każdy ma poziom kultury podobny do Twojego - zdarzają się oszołomy, które niszczą nam opinięWooyek pisze:Niestety w przytłaczającej większości przypadków lecą one ze strony obsługi. Np. jak uprzejmie zagadałem, czy powyższego pomysłu nie można by zrealizować, to się dowiedziałem od pijanego "wyciągowca", że jestem "jeb***m gówniarzem i się k***a wymądrzam".
a czego Ty wymagasz za 700 - 800 zł na rękę, inżynierów Polibudy z zakresu logistyki transportu po kursie Public relationsWooyek pisze:ale niestety większość gości z obsługi to niemyślące chamy.
Wooyek co myślisz o jakieś ustawce na wiosnę w celu "poprawy terenu" - może by się coś zbudowało??
tak jak napisałem, było by super ale raczej awykonalne w Szczyrku, nie ta metalność...GÓRNIK pisze:a czy jest to jakiś problem, na co drugim krzesełku przyczepic wstążkę? parzyste numerki turyści, nieparzyste rowerzyści...
wystarczy wycieczka do Wisły - polecam super obsługa i mega trasaGÓRNIK pisze:powinni pojechac np: do Francji do Morzine
ano na pewno:)GÓRNIK pisze:spoko, ale nie jest napewno tak kolorowo jak tam Wink
Morzine daleko - ja tam zawsze mam zapędy patriotyczne i wolę dukaty zostawiać w Polsce (ewentualnie na Słowacji) z nadzieją, ze się coś poprawi i chyba powoli (powollliiii...) idzie ku lepszemu - przynajmniej mi się tak wydaje
Ja się do Szcz. nie wybieram w nadch. sezonie. Mam Myślony. Góra jest w Szcz. najl. ale to najg. ośr. rowerowy w Polandzie. Parzyste/nieparzyste jest znane na całym świecie ale nie w Centralnym Ośrodku Sportu. Ile było zawodów w Szcz .? Dwa (raz Kibon i raz Gagat)! Bo dyrektor i pracownicy to debile.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Nie chce nic mowic ale zrobiliscie wielkiego offtopa
A tak do rzeczy to czy caly zarzad w Szczyrku jest bez mozgu? Czy nie mozna uderzyc do Prezesow o zmiany? Wyciagowi napewno nie beda przecierz chcieli wprowadzic parzyste/nieparzyste bo musieliby sie wysilic i myslec ktore parzyste ktore nie.
Teraz zadam pytanie zgodne z tematem. Czy w Świeradowie sa juz jakies proby stworzenia tras? Wyciag jest nowopowstaly (szybka osmioosobowa gondolka) gora raczej ma potencjal. Problemem moze byc koszt karnetu ale jednak gdyby powstala dluuga trasa to moze i to ma sens.
Dla zainteresowanych: http://www.kolejgondolowa.pl/index.php

A tak do rzeczy to czy caly zarzad w Szczyrku jest bez mozgu? Czy nie mozna uderzyc do Prezesow o zmiany? Wyciagowi napewno nie beda przecierz chcieli wprowadzic parzyste/nieparzyste bo musieliby sie wysilic i myslec ktore parzyste ktore nie.
Teraz zadam pytanie zgodne z tematem. Czy w Świeradowie sa juz jakies proby stworzenia tras? Wyciag jest nowopowstaly (szybka osmioosobowa gondolka) gora raczej ma potencjal. Problemem moze byc koszt karnetu ale jednak gdyby powstala dluuga trasa to moze i to ma sens.
Dla zainteresowanych: http://www.kolejgondolowa.pl/index.php
Marcio
Wg mnie, biorac pod uwage szybkosc kolejki i roznice poziomow ktora jest juz nawet spoko to i tak za tą cenę pojezdzi sie duzo wiecej niz w takiej wierchomli i wielu innych miejscowkach gdzie jedzie sie pol h zabytkowym wyciagiem, a zjezdza 3min po nuuudnej trasie. Mysle, ze jesli wszystko pojdzie w dobrą strone i znajda sie ludzie ze srodowiska rowerowego chetni pomoc, to miejscowka ma szanse stac sie najlepszym miejsem do jazdy dh w pl.
P.S. karnet 6cio dniowy wychodzi 65 zl - gdyby powstalo kilka tras to inwestycja bylaby naprawde oplacalna i sciagnelaby ludzi.
Wg mnie, biorac pod uwage szybkosc kolejki i roznice poziomow ktora jest juz nawet spoko to i tak za tą cenę pojezdzi sie duzo wiecej niz w takiej wierchomli i wielu innych miejscowkach gdzie jedzie sie pol h zabytkowym wyciagiem, a zjezdza 3min po nuuudnej trasie. Mysle, ze jesli wszystko pojdzie w dobrą strone i znajda sie ludzie ze srodowiska rowerowego chetni pomoc, to miejscowka ma szanse stac sie najlepszym miejsem do jazdy dh w pl.
P.S. karnet 6cio dniowy wychodzi 65 zl - gdyby powstalo kilka tras to inwestycja bylaby naprawde oplacalna i sciagnelaby ludzi.
Miodożer.
KLUSZKOWCE z trasą DH uchwytami na rowery, fajną bazą wypadową, z tego co wiem w tym roku zaplanowane są budowy jeszcze jednej trasy DH, 4X, i jakis Dirtów znalazłem dwie stronki: www.czorsztyn-ski.com.pl , www.bike-park.pl z tego co widze to ma się też tam odbyć jedna z edycji pucharu polski dh a i koszt reklamują 10 wyjazdów 35 zeta
W wakacje byłem w Zieleńcu, wyciąg zajebisty całkiem niedrogi coś 41pln za cały dzień. Traski nawet fajne sporo korzeni w lesie, dojazd taki sobie czyli do Dusznik pkp lub pksem a potem na rowerku 15km w góre do zieleńca. Noclegi za grosze czyli 20zeta za os w schronisku "Orlica" aaa i wielki minusss wyciąg był czynny ino w weekend.
Gorąco polecam
Gorąco polecam