Trasy DH w Polsce z wyciągami dla rowerów?

snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Panowie skończcie wreszcie z tym Szczyrkiem... ciągle narzekacie....
góra ma najlepsze warunki do jazdy w Polsce - masę wariantów
spędziłem na tej górce pół sezonu 2008 i nigdy nie miałem żadnego problemu... zawsze grzecznie "dzień dobry Panu", jakieś parę słów w stylu "o jaka ładna pogoda/ masakra jak padało wczoraj" i pierwsze lody topnieją....
Co do jazdy jak jest mokro i obowiązku ubierania pelerynki, worka lub innych patentów - czy to jest jakiś problem dla kogoś - kupić pelerynę za 2-5 zł (polecam markety, w sklepach w Szczyrku są drogie, starczy na pół sezonu, dla odmiany napoje i jedzenie jest warte uwagi i tanie - polecam knajpę "Pod wodospadem- czy jakoś tak" ) wrzucić pelerynkę do plecaka obok dętek i łyżek do opon i gdy się zjedzie założyć przed zajęciem miejsca na wyciągu - z wyciągu korzystają cywilne osoby i nie za bardzo by mi się widziało siadać na ubłoconym krzesełku, ale nie bikerzy wola się kłócić z obsługą i lecą k*urwy, hu*e i inne piękne frazy.
Przy okazji... trzeba by kiedy jakąś zrzutę zrobić ... na deski i inne patenty dla miejscowych chłopaków (proponuje w majówkę temat ogarnąć), przy okazji przydało by się trochę obić gąbką bramkę dla rowerów (będę to się zrobi - materiały już leżą)
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

snizy pisze: wrzucić pelerynkę do plecaka
Gorzej, jak jeździsz bez plecaka (jak zdecydowana większość).
snizy pisze:z wyciągu korzystają cywilne osoby i nie za bardzo by mi się widziało siadać na ubłoconym krzesełku
Co za problem wpuszczać rowerzystów np. na co trzecie kszesełko, które po całym dniu działania wyciągu wystarczyło by raz machnąć myjką ciśnieniową?
snizy pisze:ale nie bikerzy wola się kłócić z obsługą i lecą k*urwy, hu*e i inne piękne frazy
Niestety w przytłaczającej większości przypadków lecą one ze strony obsługi. Np. jak uprzejmie zagadałem, czy powyższego pomysłu nie można by zrealizować, to się dowiedziałem od pijanego "wyciągowca", że jestem "jeb***m gówniarzem i się k***a wymądrzam".
snizy pisze:spędziłem na tej górce pół sezonu 2008
Ja na tej górce spędziłem pół sezonu 2006 i cały sezon 2007 i 2008 i owszem - zdarzały się miłe momenty (związane z wyciągiem), ale niestety większość gości z obsługi to niemyślące chamy.
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

snizy pisze:Co do jazdy jak jest mokro i obowiązku ubierania pelerynki, worka lub innych patentów - czy to jest jakiś problem dla kogoś - kupić pelerynę za 2-5 zł
a czy jest to jakiś problem, na co drugim krzesełku przyczepic wstążkę? parzyste numerki turyści, nieparzyste rowerzyści...

fakt faktem ale ekipa wyciągowych w szczyrku reprezentuje niesamowite buractwo...

powinni pojechac np: do Francji do Morzine, zobaczyc jak to u nich wygląda...
pomijam fakt takich bajerów, jak to, że KOBIETA :roll: bierze Twój rower i wiesza na wyciągu. Co do błota, to żadnych pelerynek i innych bzdetów tylko właśnie siadasz na co drugim krzesełku i jest ład, klar i porządek ;)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
snizy
Kontakt:

Wooyek pisze:Gorzej, jak jeździsz bez plecaka (jak zdecydowana większość).
peleryna po złożeniu ma 2x5x5 - wystarczy głupia kieszeń, ale to takie nie lanserskie, bo piszczące laski jadą wyciągiem z góry i jakby się wyglądało z foliowym workiem pod pupą:)
plecak się przydaje - dętki, pompka imbusy i inne graty - sam możesz bez ale jeden kolega może zebrać od całej grupki
Wooyek pisze:o za problem wpuszczać rowerzystów np. na co trzecie kszesełko, które po całym dniu działania wyciągu wystarczyło by raz machnąć myjką ciśnieniową?
bądźmy realistami.... nikomu nie chce się tego robić, z drugiej strony widziałeś jakim badziewiem wyłożyli nowe krzesełka - umyj to, podsuwaj im takie pomysły to będziemy bulić 10 zł zamiast 5,5

Wooyek pisze:Niestety w przytłaczającej większości przypadków lecą one ze strony obsługi. Np. jak uprzejmie zagadałem, czy powyższego pomysłu nie można by zrealizować, to się dowiedziałem od pijanego "wyciągowca", że jestem "jeb***m gówniarzem i się k***a wymądrzam".
sorry ale oni nas widzą jako jednorodna masę rowerzystów, a sam pewnie widziałeś różne akcje w wykonaniu rowerzystów, sorry ale nie każdy ma poziom kultury podobny do Twojego - zdarzają się oszołomy, które niszczą nam opinię
Wooyek pisze:ale niestety większość gości z obsługi to niemyślące chamy.
a czego Ty wymagasz za 700 - 800 zł na rękę, inżynierów Polibudy z zakresu logistyki transportu po kursie Public relations

Wooyek co myślisz o jakieś ustawce na wiosnę w celu "poprawy terenu" - może by się coś zbudowało??
GÓRNIK pisze:a czy jest to jakiś problem, na co drugim krzesełku przyczepic wstążkę? parzyste numerki turyści, nieparzyste rowerzyści...
tak jak napisałem, było by super ale raczej awykonalne w Szczyrku, nie ta metalność...
GÓRNIK pisze:powinni pojechac np: do Francji do Morzine
wystarczy wycieczka do Wisły - polecam super obsługa i mega trasa
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

snizy pisze:GÓRNIK napisał:
powinni pojechac np: do Francji do Morzine

wystarczy wycieczka do Wisły - polecam super obsługa i mega trasa
spoko, ale nie jest napewno tak kolorowo jak tam ;)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
snizy
Kontakt:

GÓRNIK pisze:spoko, ale nie jest napewno tak kolorowo jak tam Wink
ano na pewno:)
Morzine daleko - ja tam zawsze mam zapędy patriotyczne i wolę dukaty zostawiać w Polsce (ewentualnie na Słowacji) z nadzieją, ze się coś poprawi i chyba powoli (powollliiii...) idzie ku lepszemu - przynajmniej mi się tak wydaje
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

snizy ja tam wole ciezka prace nagradzac, a nie ładowac kase w głupote i brak starań. Jak robisz cos dobrze to dostajesz kase i dlatego wlasnie jak tylko moge to z PL wlasnie wole wyjechac (a i pewnie na dluzej na magisterke :P )
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Ja się do Szcz. nie wybieram w nadch. sezonie. Mam Myślony. Góra jest w Szcz. najl. ale to najg. ośr. rowerowy w Polandzie. Parzyste/nieparzyste jest znane na całym świecie ale nie w Centralnym Ośrodku Sportu. Ile było zawodów w Szcz .? Dwa (raz Kibon i raz Gagat)! Bo dyrektor i pracownicy to debile.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Spaced
moderator
Kontakt:

bodzio2k popieram cie w 100%. Wszedzie to dziala, nawet w gondolkach. W cywilizowanych krajach nawet zamiota po tobie (I mam na mysli tutaj słowenia, a nie USofA). W myslonach moze trasy nie sa mega ale jest spoko klimat i miło sie jezdzi. No i do krakowa na wieczór blisko ;)
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Nie chce nic mowic ale zrobiliscie wielkiego offtopa :mrgreen:

A tak do rzeczy to czy caly zarzad w Szczyrku jest bez mozgu? Czy nie mozna uderzyc do Prezesow o zmiany? Wyciagowi napewno nie beda przecierz chcieli wprowadzic parzyste/nieparzyste bo musieliby sie wysilic i myslec ktore parzyste ktore nie.

Teraz zadam pytanie zgodne z tematem. Czy w Świeradowie sa juz jakies proby stworzenia tras? Wyciag jest nowopowstaly (szybka osmioosobowa gondolka) gora raczej ma potencjal. Problemem moze byc koszt karnetu ale jednak gdyby powstala dluuga trasa to moze i to ma sens.

Dla zainteresowanych: http://www.kolejgondolowa.pl/index.php
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

Marcio
Wg mnie, biorac pod uwage szybkosc kolejki i roznice poziomow ktora jest juz nawet spoko to i tak za tą cenę pojezdzi sie duzo wiecej niz w takiej wierchomli i wielu innych miejscowkach gdzie jedzie sie pol h zabytkowym wyciagiem, a zjezdza 3min po nuuudnej trasie. Mysle, ze jesli wszystko pojdzie w dobrą strone i znajda sie ludzie ze srodowiska rowerowego chetni pomoc, to miejscowka ma szanse stac sie najlepszym miejsem do jazdy dh w pl.
P.S. karnet 6cio dniowy wychodzi 65 zl - gdyby powstalo kilka tras to inwestycja bylaby naprawde oplacalna i sciagnelaby ludzi.
Miodożer.
Marcio
Kontakt:

sebonk 65zl za 6 dni? Raczej cos Ci sie pomylilo bo na stronce w tej chwili widnieje cena 390-normalny 312-ulgowy :wink:
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

Marcio

dla siebie bralem opcje 390/6 bo nie wiem jakie sa zasady dla biletow ulgowych ;).
Miodożer.
Marcio
Kontakt:

Tak to rozumiem ;) A wiec jezeli powstanie trasa o sensownej dlugosci to te 65zl bedzie sie oplacalo wydac. Problem w tym kto podejmie sie budowania trasy ?
jas
Kontakt:

Post autor: jas »

KLUSZKOWCE z trasą DH uchwytami na rowery, fajną bazą wypadową, z tego co wiem w tym roku zaplanowane są budowy jeszcze jednej trasy DH, 4X, i jakis Dirtów znalazłem dwie stronki: www.czorsztyn-ski.com.pl , www.bike-park.pl z tego co widze to ma się też tam odbyć jedna z edycji pucharu polski dh a i koszt reklamują 10 wyjazdów 35 zeta
afro666
Kontakt:

Post autor: afro666 »

W wakacje byłem w Zieleńcu, wyciąg zajebisty całkiem niedrogi coś 41pln za cały dzień. Traski nawet fajne sporo korzeni w lesie, dojazd taki sobie czyli do Dusznik pkp lub pksem a potem na rowerku 15km w góre do zieleńca. Noclegi za grosze czyli 20zeta za os w schronisku "Orlica" aaa i wielki minusss wyciąg był czynny ino w weekend.
Gorąco polecam
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

Obrazek

Wczoraj bylem w kamiensku i bylo cudownie : )

A mam pytanie odnosnie mapy, czy sa gdzies jeszcze miejsca blizej warszawy tak zeby mozna pojechac rano, pojezdzic i wieczorem wrocic? Bo ciezko nam wszystkim w ogole jeden wolny dzien ustawic, dwa to chyba nie mozliwe...
Spaced
moderator
Kontakt:

mas1o na kamiensk tak sie da. Porządniejszej trasy blisko nie znajdziesz.
LimaK FR
Kontakt:

Post autor: LimaK FR »

Jak dla mnie Wierchomla ma najlepszy klimat ;) A tak pozatym ładnie w Myślonach :)
ODPOWIEDZ