[Brzeczkowice] Skradziono Mongoosa NX DH !!!

mat13por
Kontakt:

[Brzeczkowice] Skradziono Mongoosa NX DH !!!

Post autor: mat13por »

Skradziono dzisiaj koło godziny 14!

Rama: Mongoose NX 9.5 230mm
Amortyzator: Manitou Travis 203mm
Damper: 5h Element 222mm. 400/2,3
Stery: OCTANE ONE WARP 2
Koło przód: Dabomb Head Spin 20mm
DT CHampion
MTX 33 BIAŁE
Koło tył: NS Coaster PRO
CN Spoke
MTX 33 BIAŁE
Opony: WTB Timberwolf 2.7 Kevlar
Korba: Shimano Hone 2008 44z
Pedały: jakies VP
Hamulec p: Hayes MX-2
Hamulec t: Accent Freezer
Mostek: Truvativ 31.8
Kierownica: NS Bad mama
Gripy: Dartmoor Shadow
Klamki: Shimano Deore
Siodełko: Earthworks Rocker
Przerzutka: Shimano Tiagra
Manetka: Shimano Alivio
Licznik: Sigma 1106

W Brzeczkowicach. Osiedle w Myslowicach.

Na travisie lewej goleni, jakis 2cm skoku rysa, dosyć duża. Górne korki porysowane od serwisu.
Na zdjęciach kindshock, w dniu kradzieży 5th element 222. j.w
Na ramie potężne wzmocnienie od główki jakies 30cm. Rysy od szlifierki po bokach główki. Drugiej takiej nie znajdziecie. Podobna konstrukcja do ramy Rockyego. Którą również zajebali..
Na kierownicy po prawej stronie dość duże i głębokie rysy.

Kontakt:

gg:3389097
mail. mat13por@gmail.com

6lat składania. tyle pracy i ktoś go sobie przywłaszczył, a spuściłem go z oka na minute..

http://www.pinkbike.com/photo/2965841/

http://www.pinkbike.com/photo/2965860/

Jeżeli ktoś coś widział, wie. Prosze o kontakt.
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

Poszedles do sklepu czy co??

Pytaj pytaj i jeszcze raz pytaj ludzi, znajomych itp, moze to jakies gowniarze zajebaly rower..
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

roweru z oczu nie szpuszcza sie nawet na 5 sekund
http://mrshaper.pinkbike.com/
mat13por
Kontakt:

mądry polak po szkodzie..

zostawiłem go w klatce, a bylem w drzwiach na parterze..
Michal4X
Kontakt:

mat13por pisze:mądry polak po szkodzie..
no niestety czesto tak bywa..

Mowie Ci rusz kumpli i szukajcie po osiedlu, pytajcie malych dzieciakow czy nie widzieli, powiedz ze jak by widzieli to dasz im cos za to..
mat13por
Kontakt:

jutro z rana bede sie błąkał.. znajde go!!
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Katowice patrzą :wink:

a tak swoją drogą mat13por przejedz się na giełdę do Będzina o tam często Kradziony sprzet sprzedają i na giełde samochodową w Mysłowicach bo tam czesto się tacy kręcą :)

POZDRO :!:
Michal4X
Kontakt:

Wlasnie jak pisze wojtasu na gieldach trzeba sie porozgladac, pytaj tych co tam sprzedaja czy ktos nie ma jakis rowerow czy czesc do nich tylko nie mow ze Ci zajebali bo nikt nic nie powie..

Btw szukaj tez po gieldach na forach (dhz,BA,hcfr)..
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

widze ze okolice... jak zobacze w Sosnowcu to dam znac..
mat13por
Kontakt:

no wiec jest duża szansa, ze kamera z domu pogrzebowego zarejestrowala sprawce! bylem tam dzisiaj, ale właściciel nie umiał sie obsłużyc swoim monitoringiem.. no, ale jutro przyjedzie kolo z serwisu i bede przeglądał. POLICJA ma mnie w dupie!! sam sobie znalazłem ślady w lesie jak uciekał. na szczescie moje timberwolfy maja charakterystyczne klocki. no, ale urwał sie ślad.. Nawet sam kamer szukałem! właściel tego domu pogrzebowego dobrowolnie udostępni mi taśmy. A funcjonariusz mi powiedzial ze mam sam sprawdzić, bo nie będzie w to angażował policjanta.. Jak to ujął, on kończy o 15:30 i nie bedzie tam dzis specjalnie jechał. A jak przekaze sprawe komuś z popołudniówki to i tak tam nie zajadą, bo kazdy ma swoją sprawe.. Nic ino sie pochlastać ...

ostatnio przy rowerze widziano tego chłopaka !! jego gg: 11559496

http://nasza-klasa.pl/profile/5350203

Jeżeli to on będzie zarejestrowany na rowerze to odpowiada za niego jako pełnoletnia osoba. Na jego nieszczescie skonczył w styczniu 18. I nie dam mu spokoju! Działam z kolegami! Wy również mozecie pisnąć mu dobre słówko na gg. Adres również jego mam ale czekam do jutra na ta tasme..

Mam nadzieje ze będzie na niej..
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

ehh nasza policja jest do pupy :x

Oni sami nie wiedzą , że rower zjazdowy jest o wiele drozszy od połowy aut poruszających się po naszych drogach :lol:

mat13por jak sie okaże ze to ten ziomek z Nk to daj znac policji ze to on :)

Policja mówiąc delikatnie w Dzisiejszych czasach ma nas w dupie :!:

Trzymam kciuki aby się odnalazł i bede przeszukiwał allegro
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

mat13por Stary podziwiam Cię ! Takie zaangażowanie, szybkość i wytrwałość w działaniach. Dobry materiał na detektywa :)
A wracając do sprawy. Czyli ten koleś był widziany na rowerze już po zdarzeniu i tylko czekasz, czy będzie nagrany na taśmie podczas kradzieży tak?
Powiedz, że tak to z kumplami zgnębimy chłopaka psychicznie. Jeny jak ja nie cierpię takich typów!
mat13por
Kontakt:

Heh. W końcu nie codziennie sie traci dorobek swojego życia.. Więc znalazłem ślady w lesie i kończą sie przy działce. Koleś mieszka troche dalej wiec przeszedł prawdopodobnie działką na droge asfaltową po czym pojechał mam na dzieje do domu.. Jeżeli pojechał do domu to mam dwie kamery. Jedną z domu pogrzebowego, drugą z biofarmu.. Jedyna możliwość dojazdu do domu..

A co do kolesia. To poinformowałem policje, bo znalazłem go na NK w ten sam dzien. ALe jak sie dzisiaj dowiedzialem to oni nie byli u niego bo nie mogli znaleźć śladów pod jego domem!! Oczywiście ze nie mogli jak nie mieli latarek! Jak chodziłem z nimi po lesie za tymi śladami to świeciłem im telefonem.. Wyposażenie POLSKIEJ POLICJI! I jak już mówiłem. Nie znaleźli śladów bo było cytat funkcjonariusza: Bo było ciemno jak w dupie.. Dlaczego go nie zatrzymali? Nie wiem. DLaczego nie mają go jako podejżanego? Też nie wiem.. Tną w ciula.. Musze działać z kolegami..
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

mat13por:
Ufam tylko, że to nie jest fałszywy trop i już wkrótce rower znów trafi do Twojego garażu. A następnym razem będąc na Śląsku zajadę tam i zrobię se sparing bokserski z tym typem. ;-) Możesz też napisać skargę na tych kretynów z komendy rejonowej. Ongiś znałem personalia złodzieja mojego roweru, który kosztował jedyne 14 000 zeta a sprawę umożyli po miesiącu... A moja kariera kolarza kat. elite miast nabrać rozpędu legła w gruzach... Policja to na ogół dresy... Powodzenia!
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

hmm ten kolo z naszej klasy to jakiś mega leszczyk: http://photos.nasza-klasa.pl/5796421/8/ ... 38f74.jpeg
bodzio2k pisze:Policja to na ogół dresy...
taa... jak to było :P zawsze i wszędzie policja państwowa chwalona będzie :D ??
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

mat13por ile masz lat?jak mniej niz 20 to robisz tak:
bierzesz tate i idziesz na komende (nie na komisariat,tylko na komende).nastepnie probujesz uderzyc do komendanta lub do naczelnika sekcji kryminalnej,tam Twoj tata powinien wydrzec morde podajac dokladne personalia prowadzacego sprawe (tego ktory Ci powiedzial zebys sam ogladal monitoring),zarzucic policji niekompetencji i brak woli do rozwiazania sprawy mimo podania im dowodow na tacy i zazadac NATYCHMIASTOWEGO przekazania sprawy komus bardziej kompetentnemu.Powinniscie sobie tez przygotowac pisemna skarge w dwoch kopiach,z rozpiska na kogo skarga,dlaczego, jedna kopie zostawiacie a na drugiej zadacie potwierdzenia zlozenia (musza Wam podbic i podpisac ze zlozono tego i tego dnia).

jesli powyzej 20 to robisz to sam ;).

z tym wiekiem chodzi o to ze moga Cie potraktowac jako gowniarza i nic nie zrobic.

powodzenia
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Mnie to zawsze ciekawiło, co ktoś kto ukradł np rower mówi rodzicom jak zobaczą nowy sprzęt, że dorzucali w sklepie do jogurtów? mat13por - powodzenia w odzyskiwaniu tego co Twoje.
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

GÓRNIK:
Przecież nie napiszę, że jest (policja) je.bana. A jest! Ja się bardziej boję policji niźli dresiarzy. Nigdy mnie dresiarz nie skuł i nie nakładł po ryju. A policja uwielbia takie zabawy. Na szczęście nieco dorosłem i jestem już pełen pokory wobec ,,stróżów'' prawa (chodników). Znajoma (dość odległa) jest policjantką. A kobiety-policjantki to najgorsze ku.rwy.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
mat13por
Kontakt:

ROWER SIE ZNALAZŁ !! PODSTAWIŁ GO KTOŚ POD MOJĄ BRAME, ZADZWONIŁ NA DZWONEK I UCIEKŁ !! Więc jestem teraz pewnien że to ten synek. Myśle że szepneliście mu kilka dobrych słówek i sie przestraszył. Zobacze jeszcze to nagranie na kamerach.. Nie ujdzie mu to tak łatwo !

Ciekawe co policja teraz z tym zrobi..
Zablokowany