Test Dangerous Mike XC 2.0

Julo_HC
Kontakt:

Test Dangerous Mike XC 2.0

Post autor: Julo_HC »

Czy tylko ja czytajac ten "test" bylem swoiecie przekonany ze na dole zobacze napis "artykuł sponsorowany"?? Żenada. Nie sama rama. O tym nic nie mowie, bo nie mialem w rece ani pod soba, poza tym mnie to wali. Chodzi mi o sam artykul. Czy tylko ja odniosłem takie wrażenie?
gg: 3212274

[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

to już wiemy :]
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

sponsorowany jak nic
A tam
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

swoja droga to nie wiem co robi test roweru do xc na stronie poswieconej dh, ds, fr, etc...
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

ja tam do tej firmy nic nie mam, wydaje mi sie ze panowie z firmy armar ktora zalatwia zlecanie wykoastwa tych ram, a takze jest ich dystrybutorem (skleprowerowy.com) robi wszystko zeby sie reklamowac.

faktycznie caly ten "test" brzmi dziwnie i znalzlem w nim kilka ewidentnych klamstw

po pierwsze haki nie sa frezowane, tylko kute, moge sie zalozyc o tysiaka lub wiecej.sa to zwykle haki z katalogu, zreszta nawet juz znalazlem ich producenta :] poza tym wcale nie jest to mala waga (1800gr) jak na rame xc. malo to max 1600. za niewiele wiecej mozna miec rame dobrej, znanej firmy ktora bedzie mniej wazyc (merida, da bomb). wiem, ze i tak wszystko to tajwan, co nie zmienia faktu, ze nie jest to jakas rewelacja. po prostu zwykla rama xc i tyle.

podkreslam, ze nei chodzi mi tutaj o jaies zle nastawienie do ram dm, w paru watkach im poswieconym twierdzilem, ze sa to ramy na prawde porzadnie wykoane. na pewno model ds i model fr, choc irytuje mnie brak mozliowsci kasowania luzow na zaiweszeniu. chodzi jedynie o to, ze jesli juz sie pisze tekst sposorowany, to warto gdzies to zaznaczyc. a nie udawac, ze jest to bezstronnny tekst ramy ktora nie ma zadnych minusow i przyspiesza jak samochod terenowy...
Julo_HC
Kontakt:

no dokladnie o to mi chodzilo. A co do hakow: przyjzyj sie hakom najbardziej znanej ramy ze stajni Leader Fox Racing :P Wyglada znajomo :P

balcerek
Kontakt:

Post autor: balcerek »

co fakt to fakt cos tu traci
ale widze ze jest tu sporo ludzi ktorzy zakladaja posty tylko po to zeby zalozyc (ilosc nie jakosc) zeby przyczepic sie do czegokolwiek byle sie przyczepic i pokazac O JAKI TO ZE MNIE KOZAK!!!
pozdrawiam
seba69
Kontakt:

DM

Post autor: seba69 »

...no wreszcie...
bravo DZIKUS w koncu ktos potwierdzil to ze fule DM maja luzy na wachaczah.
wszyscy sie zarzekaja ze sobie cos wymyslilem... lamusy

DM to gowno i tylke... moze i sie powtarzam ale z mila checia
seba69
Kontakt:

DM

Post autor: seba69 »

Balcerek czy ty przypadkiem nie lizesz sie po fiutach z tymi od DM...
Julo_HC
Kontakt:

balcerek: pijesz do mnie, czy to jakas wolna mysl nie zwiazana z tematem? Jezeli do mnie: nikt ci nie kaze czytac moich postow. To forum nie jest tylko dla ciebie.

Julo_HC
Kontakt:

seba: no wlasnie nie chcialem tego w az tak skrajny sposob wyrazac :D ale cos w tym jakby jest chyba :P

chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Nie moge powiedziec by dangerous mike był totalnym gównem, ale za to jest kolejna totalnie komercyjna firmą i bardzo mi przykro z tego powodu, bo myslałem ze bedziemy mieli choc jedna pozadna firme robiacą ramy i inne komponenty, a nie nawet kupujacej testów swoich wyrobów...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
DZIKUS

powiedz mi pan, panie balcerek, co ty taki wyczulony jestes na punkcie dm? sprawdzilem wszystkie twoje dotychczasowe posty na forum (tylko 4 jak na razie) i we wszystkich strasznie sie pienisz na wszelka krytyke tej firmy.

dziwne?

a co do pana julio, to jest to gosc siedzacy tu od dawna, kiedy ja sie pojawilem rok temu, on jzu dawno tutaj byl. przez caly ten czas nie widzialem aby napisal cos glupiego (a jestem szczegolnie wyczlulony na tym punkcie, choc swojego syfu udaje ze nie widze;)

tak wiec, zamknij paszcze, bo ci naszcze :D
DZIKUS

i jeszcze taka mala uwaga? dlaczego ten watek zostal przesuniety do innego dzialu? nie bede wysnuwal spiskowych teorri, ze powodem jest mniejsza poczytnosc tej rubryki, ot po prostu nie jest to temat nadajacy sie na "ogolne pogaduchy". nie mysle tez, ze glupio bylo usunac ten podejrzewam niewygodny temat, wiec rowneiz dlatego go przesunieto.

tak to jest, miedzy nami polakami-katolikami.
amen
moses
Kontakt:

Post autor: moses »

a inna sprawa to taka ze pierwsza zasada reklamy jest: niewazne jak sie mowi, wazne zeby sie mowilo... tak wiec Panie i Panowie - ten artykul wcale nie byl taki beznadziejny jakby sie wydawalo. Co do ram - bez komentarza... Bo co tu komentowac ;-).

Pozdr,
mo
Julo_HC
Kontakt:

Dzikus: staram sie, aczkolwiek sie z toba nie zgodze. Czasami sie cos zdarzalo. No ale jak wiesz ludzie sie zmieniaja :] Wczesniej straszine jechalem DM. Teraz juz sie ograniczam, ale to teraz to juz przegiecie paly.
A co do przeniesienia: no tego to ja juz nie czaje... Moze dac to do "dyscypliny", bo w koncu to o ramie do XC...

DZIKUS

no i ****, temat zniknal niezauwazony. gdyby byl w "ogolnych" to by jzu bylo mnstwo wpisow. a tak dupa.
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

dobra czytałem ten test i ramka fajna a na temat haków się nie wypowiadm bo się nie znam :P ale z wagą to faktycznie przegieli 1600-1500 to jest mało jak na XC ale 1800 to już norma (no prawie, ale żadna większa rewelacja)
Julo_HC
Kontakt:

Ktos tu chyba nie zrozumial o co chodzi w poscie :]

ODPOWIEDZ