Mam problem jeżdżę w dh i po zjeździe dłuższej trasy typu Chełm bolą mnie Nadgarstki i ręce ale najbardziej dają mi w kość nadgarstki czy możecie polecić jakieś w miarę proste ćwiczenia aby zwiększyć wytrzymałość rąk nadgarstków .
Pozdrowek.

coś tutaj mocno czarujesz....a zawsze myślałem że lata sie na jak najmneijszym tłumieniu kompresji i zawieszenie nie moze być twarde bo to nie dropy, rower powinien absorbować nierówności a nie od nich odbijać... do tego koła powinny być dostatecznie szybko dopychane do ziemi wiec tłumienia powrotu tez nie za wiele, tyle żeby rower sie nie wyrywał i nie wybijał niekontrolowanie, ale był wciąż skocznybardzo często przyczyną bólu jest... złe ustawienie zawiechy, zbyt twarda i tłumiąca (przy powolnych zjazdach jest bardzo niewskazane) takie ustawienie jest typowo pod racing im szybciej jedziesz tym mniej boli ale da nieźle po paluchach na małej prędkości skoro aż tak bolą po zjeździe to zmniejsz tłumienie kompresji i wrzuc większe tłumienie powrotu (to ono głównie odpowiada za to czy ręce będą bolały) moze też sag masz za mały?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość