Dzięki uprzejmości firmy Ford dziennikarze "Auto Bilda" mieli możliwość sprawdzenia w tunelu aerodynamicznym, w jaki sposób przewożenie rowerów i bagażu wpływa na opory aerodynamiczne i zużycie paliwa. Do badań wykorzystano Forda Focusa SW 1.8, na którym montowane były: klasyczny bagażnik koszowy, nowoczesny boks dachowy, uchwyt dachowy na trzy rowery, uchwyt na hak na dwa rowery oraz uchwyt na dwa rowery zakładany na piąte drzwi. (...) Wynika z nich jednoznacznie, że najlepszym sposobem transportu rowerów jest przewożenie ich w uchwycie montowanym na haku holowniczym. Wydawałoby się, że podobnie powinien działać zaczep mocowany na klapie bagażnika, jest jednak zupełnie inaczej - rowery stoją w nim w poprzek linii wiatru, dokładnie w miejscu, w którym najbardziej zaburzają opływ powietrza. W efekcie opory są nawet większe niż w wypadku bagażnika dachowego
Czyli najmniejsze opory są w przypadku bagażnika na hak, następnie DACHOWY, następnie na klapę...
Podczepię się pod temat, jade na ferie i nie mogę się rozstać z rowerem:) Problem polega na tym ze moje poprzednie rowery ( BOP, Kona Stinky,...) Wchodziły bez problemu na bagażnik...
Glory Dh już nie wejdzie, auto to reno thalia , byłem w paru sklepach i nie ma bagażnika co by pasowało... A może bym na dach połozył rower i przywiązał do bagażnika ( dachowego) sznurkami, linką holowniczą ?? Co wy na takie rozwiązanie?
Miałem ten sam problem, żaden bagażnik nie chciał trzymać mojego roweru. Więc zbudowałem coś takiego: http://img23.imageshack.us/my.php?image=baganikne1.jpg
Koszt ok 70zł, jechałem z nim momentami z prędkością 150km/h i trzymał, może nie jest za wygodny, ale swoje zadanie spełnia...