Jakie obręcze do LF DRAGSTAR 14' (DJ/mały FR)
Masz LF takiego Dragstara? Jeżeli tak, to ja mam cocaine.To są dwie takie same ramki(pod względem geo) lub podobne. 24" ma zaletę taką, że są sztywniejsze, lecz mniejsze i musisz szybciej pedałować żeby jechać tak samo jak na 26". Skoro będziesz używał ich też w FR to lepiej idź w 26". Ja sam właśnie to praktycznie takiej samej ramy wybieram kółka i biore 26".Takie bardziej uniwersalne :] Ja za 250 zł to składam jedno nowe koło na całkiem, całkiem częściach ;] :PP To biorę VooDoo ;]
http://allegro.pl/item531615581_leader_ ... 4_bcm.html
taka mam xDD
kazdy ma jakis budzet xD moj sie skonczyl bardzo szybko nawet nie wiem jak..
i teraz musze troche w kolach z wolnic ale jak na poczatek to mi stykna chyba..
a dlazego ten VooDoo? a nie lepiej tego blizarda??moze i on ceizki ale chyba mocniejszy..
taka mam xDD
kazdy ma jakis budzet xD moj sie skonczyl bardzo szybko nawet nie wiem jak..
i teraz musze troche w kolach z wolnic ale jak na poczatek to mi stykna chyba..
a dlazego ten VooDoo? a nie lepiej tego blizarda??moze i on ceizki ale chyba mocniejszy..
Weź najlepiej na przód VooDoo, bo jest to stosunkowo lekka obręcz i spokojnie wyrabia, a na tył trochę cięższego i pancerniejszego Blizzarda. Wydaje mi się, że to będzie dobre rozwiązanie. Na tył VooDoo szczerze odradzam, miałem chwilę, też w Dragstarze i pod moją wagą 60 kg po prostu nie wyrabiał, ciągle centry łapał itp. ale za to na przodzie się trzyma idealnie.
Pablo666 na poczatku sprzet wlasnie najbardziej dostaje, lepiej jest zainwetowac i miec cos dobrego, jak sie nauczysz dobrze jezdzic wtedy mozesz brac lzejsze czesci
.. Co do samych piast Novatec bedzie dobrym wyborem i nie ma co pakowac sie w shimano i joytecha..
Na przod VooDoo a na tyl Blizzarda wez jesli juz tak tanio chcesz rower skladac.. I osobiscie bym bral kola 26".. Ja mam niecale 190cm i mi sie zle na 24" jezdzilo..

Na przod VooDoo a na tyl Blizzarda wez jesli juz tak tanio chcesz rower skladac.. I osobiscie bym bral kola 26".. Ja mam niecale 190cm i mi sie zle na 24" jezdzilo..
VooDoo byłby ostatnia obręczą z Dartmoora jaką bym brał. Na tył najlepiej Fortress jak ma być dobrze, tanio i w miarę lekko. Na przód Raider bądź nawet Abstract jak lubisz ultra light. Co do piast to tylko Novatec jeśli budżet ograniczony. Obecnie większość piast na rynku to de facto ich produkty z różnymi napisami. Jak przód pod tarcze na 9mm to NT DO 41 SB a tył jak pod kasetę to NT DO 42 SB na 4 maszynach. Komplet poniżej 200 zł spokojnie kupisz + do tego Raider/Fortress i masz fajne kółka. Możesz też poszukać takich gotowych setów bo sporo osób na Allegro takowe sprzedaje.
na tyl fortress i na przod tez...
mam na tyle blizza i teraz bym wybral fortressa( waga = 75-80kg)
na przodzie fortress wytrzymal mi dziobaka z 2m dropa ( amor sie wykrecil w polkach - mam upside-down'a ( oczywiscie odkrecenie srobek i ustawienie poprawnie pomoglo nie w sensie ze krzywy na amen:P) ) a obrecz cala... i tak ma byc:)
Ja zaliczylem mily lot do przodu:), niesttey bez roweru...
mam na tyle blizza i teraz bym wybral fortressa( waga = 75-80kg)
na przodzie fortress wytrzymal mi dziobaka z 2m dropa ( amor sie wykrecil w polkach - mam upside-down'a ( oczywiscie odkrecenie srobek i ustawienie poprawnie pomoglo nie w sensie ze krzywy na amen:P) ) a obrecz cala... i tak ma byc:)
Ja zaliczylem mily lot do przodu:), niesttey bez roweru...
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja sam ci polece blizzarda. Nie dość, że zbiera same dobre opinie ( no, może poza tym, że ciężki) to widze po moim jak sie trzyma. Mam go z tyłu już 2 sezony, dostaje po dupie niemiłosiernie, a leciutka centra pojawiła się może jakoś 2 tygodnie temu. Ale centrowanie zależy w większym stopniu od szprych aniżeli od obręczy ;]