Korba i suport do JB

Areq
Kontakt:

Korba i suport do JB

Post autor: Areq »

Witam

zastanawiam sie nad tymi 2 zestawami
zestaw 1

zestaw 2

Chcialbym zapytac czy podpasuja do Johnego. Jesli tak to jaki rozmiar suportu wziasc 113mm czy 118mm. No i czy te korby nie rozpadna mi sie po miesiącu czy dwóch. Dodam ze waze 48kg i dopiero zaczynam.

Pozdrawiam.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Csud od Soho rózni się chyba tylko cieńszym Rockringiem i zębatkami, Scud ma stal/stal a Soho alu/stal. JB ma mufę 68mm więc taki pakiet musisz wsiąść a bezpieczniej chyba będzie z osią 118m. Korby są dość lekkie ale nie śmigałem na nich, żeby coś powiedzieć ale przy twojej wadze, raczej ciężko będzie im zaszkodzić.
Napisz do czego potrzebujesz korby może coś innego się wymyśli.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

http://allegro.pl/item552257241_korba_t ... uport.html Ja bym bardziej polecał ten zestaw, co prawda bez rockingu i z jedną większą zębatką, ale są za to sprawdzone co do wytrzymałości.
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

Odpusc sobie Dartmoory, Octany itp.. Najlepiej by bylo wziasc Truvativa Hussefelta bo to w miare dobry, wytrzymaly i w przystepnej cenie set ;)..
Areq
Kontakt:

Mam zamiar jezdzic w fr, schody i agresywniejsze przejazdy przez miasto oraz oczywiscie las i czasem jakies lekkie zjazdy ale to okazyjnie bo u mnie w miescie nie ma miejscowek. Tylko czy truvaitv napewno podejdzie pod JB?
http://mrozz.pinkbike.com/
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Areq No a dlaczego niby nie? Kwestia dobrania odpowiedniego suportu a w Truvativie to zazwyczaj podkładkami da się z 73 zrobić na 68mm i jest gitara.
Areq
Kontakt:

Nie wiem jestem nowy wiec wole zapytac. Te podkladki to sa w zestawie czy trzeba dokupic?
http://mrozz.pinkbike.com/
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Wszystko jest, w końcu kupujesz nowy zestaw. Dzięki tym podkładkom support truvativa można wkładać do ram z mufą 68mm i 73mm, więc jak kiedyś zmienisz ramę to masz już support :) Miałem ten sam komplet, ale kupiłem używkę na allegro. Przede mną cały pakiecik miał kilku różnych właścicieli, nie wiem dokładnie jak był używany, w końcu mało kto się przyzna, że katował itp. Obecnie już go nie mam, sprzedałem kumplowi razem z ramą i dalej kompletne zero problemów. Gdybym miał kupić nowe korby razem z supportem to nawet bym się nie zastanawiał i kupiłbym truvativa.
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Żal troche za taką kase takie gówna kupowac. Weź kup nowego hussefelta po howitzera z suportem, za 230zł nowy set cały kupisz, a nie do zajechania.
ODPOWIEDZ