Dopalacze - czyli podróże w nieznane :)

Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

emhyr pisze:zreszta wszsystko co staje sie legalne nie ma juz takiej "mocy" bo wielu ludzi jara bo ich kreci dreszczyk emocji....
dokładnie tak jest, wielu próbuje bo jest to właśnie taka "zakazana przyjemność" przynajmniej w ich mniemaniu

mimo iż nie korzystam z usług sklepu mam nadzieje że uda się jakoś uchronić tą działalność ponieważ
emhyr pisze:lepsze one z wiadomego zródla, przetestowane na tysiacach ludzi nic cos co jakis gosciu z piwnicy robi i potem na imprezach sprzedaje...
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

emhyr pisze:A co do zamknięcia sieci tych sklepów to jest to niemożliwe i to nigdy sie nie stanie
wszystkie mogą zamknąć na jakiś czas tak jak ten u mnie, chociażby na dwa tygodnie.
Bo to ze oni sobie napiszą "Produkt kolekcjonerski. Nie nadaje się do spożycia przez ludzi." warte jest tyle co nic, gdy na opakowaniu po angielsku jak wał jest napisane ze to środki spożywcze . Wystarczyło przyjść z tłumaczem przysięgłym - brak zezwolenia = kara + zamknięcie sklepu ;)
Myślę, że wykorzystując inne kruczki prawne mogli by skutecznie pozamykać je na dobre.
Poza tym to co dał Jaca zawiera m in szałwie (sama w sobie na mnie nie działa) więc jeśli to przejdzie to z połowa asortymentu do tej pory legalnego może zostać nielegalna ;)

Jak dla mnie dzieciaki są u nas teraz głupie( -naście lat, tym przed 18ką przecież zawsze "kolega kupi") i tak szeroki dostęp jest niestety niedopuszczalny, dopóki nie mamy odpowiednio wychowanego społeczeństwa drugiej Holandii nie będzie

A "dzieciakom" i tak zawsze zostaną legalne leki :]
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

Wiecie co :) tak se myślę... Czy Wy się nie umiecie bawić bez alkoholu fajek dopalaczy i innych gówien ? Lepiej byście wydali na wypad w góry niż jakieś chemikalia ;)
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Moskit dokładnie tak, szkoda zdrowia i kasy na takie świństwa :)
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

ten artykul o szalwi jest o jakims totalnym lamerze ktory palil liscie szalwi LISCIE i cos widzial eh.... bujna wyobraznia...

panowie lisci nie warto bo nawet w glowie nie koluje jak cos ekstrakt powyzej 20x

MAGIK_KRK_PL widze ze myslimy podobnie:)
SeraaX
moderator
Kontakt:

emhyrekstrakt też działa, albo nie.
emhyr
Kontakt:

Moskitbabolfr szkoda zycie zeby je stracic ze swiadomoscia ze moglismy zrobic tyle, i sprobowac wszystkiego a mimo to tego nie zrobilismy bo bylo nam zal, zdrowia, pieniedzy czy cholera wie czego...

SeraaX ekstrakt musi dzialac :D wkoncu x20 oznacza ze 1 gr produkuje sie z 20g lisci, osobiscie palilem 80x i nie umiem opisac tego...

jak nie dziala to znaczy ze albo buch za maly, albo zle palone, osobiscie polecam z bongosa jeden duzy buch na glowe i trzymane 30 s i musi dzialac...
Moskit
Kontakt:

emhyr pisze:Moskitbabolfr szkoda zycie zeby je stracic ze swiadomoscia ze moglismy zrobic tyle, i sprobowac wszystkiego a mimo to tego nie zrobilismy bo bylo nam zal, zdrowia, pieniedzy czy cholera wie czego...

Wiesz ja nawet alkoholu nie pije i wcale tego nie żałuje ;)
emhyr
Kontakt:

łacze sie z Toba w bólu :D

ja nie pije jescze 7 tyg :P
SeraaX
moderator
Kontakt:

emhyr nie musi działać salvinorin działa albo nie, na mnie nie.
Palone tak jak trzeba, przy pomocy żarowej. Bongo nie znoszę.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Jak dla mnie to narkotyki są dla kretynów. Ale jestem mimo to za ich legalizacją. Niech każdy się zabija jak lubi. Ale brak leczenia publicznego dla narkomanów, niech sami płacą.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Steel2 pisze:Jak dla mnie to narkotyki są dla kretynów. Ale jestem mimo to za ich legalizacją
Dokładnie tak?
Steel2 pisze:Ale brak leczenia publicznego dla narkomanów, niech sami płacą.
Sam wiesz, że jest to nierealne, więc po co to piszesz?
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

Steel2 NARKOTYKI to etykieta jaką społeczeństwo nazwało używki ;]

poza tym za narkotyki również mogli uznać alkohol !! również odurza, uzależnia i szkodzi zdrowiu. Ale jak wiadomo PRAWIE wszystko jest dla ludzi ale odpowiedzialnych i z umiarem.

Steel2 pisze:Jak dla mnie to narkotyki są dla kretynów.
nawet najwybitniejsi w historii "ćpali" jak wiadomo nawet Elvis :) ale jednak był kimś nadzwyczajnym. Ktoś może powiedzieć że alkohol jest dla kretynów. Dla mnie bezsensu taka wypowiedź.
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

Połowa społeczeństwa w ogóle nie wiedziałaby że takie sklepy z takim asortymentem w ogóle istnieją, gdyby temat nie został poruszony... to jest dopiero reklama 8)
Matos
Kontakt:

Post autor: Matos »

Papierosy i alkohol też są narkotykami. Zabijają setki tysięcy ludzi.
Ale podejście do tego jest inne niż do MJ.. bo na papierosy i alkohol jest społeczne przyzwolenie.

Spójrzcie na sytuację, gdzie żula spod sklepu próbuje się wytłumaczyć problemami, brakiem domu czy inną chorą wymówką, a kogoś kto pali trawkę spycha się na margines społeczny i szufladkuje z ćpunami, którzy dają po kablach lub bez jakiejś piguły nie mogą żyć.
[url=http://infobot.pl/r/1aIW]PinkBike[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

MAGIK_KRK_PLto że ktoś jest sławny nie znaczy że nie może być głupi... skoro sięgnął za narkotyki to chyba szczegolnie mądry nie byl...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Papierosy też są dla kretynów. Alkohol w nadmiarze tak samo, pić trzeba umieć ( i bynajmniej nie mówię tu o mocnej głowie ).

A przy legalizacji, mógłby spokojnie się znaleźć zapis o nieleczeniu publicznym skutków zażywania.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Moskit
Kontakt:

Steel2 Masz totalną rację. Jeśli ktoś chce się pakować w takie gówno niech sam odpowiada za leczenie skutków ubocznych i uzależnienia.
kamillr
Kontakt:

Post autor: kamillr »

Tak jak ktoś tu już wspomniał konopia powinna być zalegalizowana i opodatkowana, pamiętacie sytuacje prohibicji w latach 30 w Stanach Zjednoczonych? Prohibicja miała ograniczyć picie prawie do zera a co się stało? Gangsterka, zabójstwa przemyty, wzrost pijactwa o 2 razy niż przed prohibicją, wydaje mi sie, że z marichuaną byłoby to samo... Ja z tych dopalaczy to tylko Spice Golda od kumpla nic więcej. Salvie mam jako kwiatek ozdobny w domu, ale nie mam zamiaru go palić ;). Co do dzieciaków to oni zawsze zaczynają od zielonego albo apteki ;). Panowie nawet nie potraficie sobie wyobrazić ile dobrodziejstw jest w aptece dla takiego ćpuna, choćby bez recepty acodin, odmiana tussi, efka a nawet antidol (kodeina-pochodna morfiny) więc dzieci nic od tego nie uratuje. Teraz przez te smartshopy gbury dilerzy mają mniejszy popyt, no cóż, kryzys dotyka wszystkich heheh. Następna sprawa psychedeliki są dla ludzi bardzo mocnych psychicznie, nie wyobrażam sobie 15 latka który wali kwasa, czy jak tu wcześniej wspominano szałwie z ekstraktu powyżej 50razy...Dla takiego gnojka to opustosza i wypacza psychike. Ja tam po szarej przeszłości teraz wole sobie wypić a na drugi dzień kupka prysznic i już czysty ;)
ODPOWIEDZ