Dopalacze - czyli podróże w nieznane :)

Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

Jak by za branie tych świństw grodziła kula w łep i było by to egzekwowane to nie było by problemu z chętnymi na narkotyki.
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

A może panowie założycie sobie jakieś małe totalitarne państewko?

Jeżdżę na rowerze, motorze i samochodem, mam swoje pasje, studiuję, zamierzam pracować na jakimś dobrym stanowisku, ale z tego co mówicie, jestem od Was gorszy... Jestem narkomanem, bo czasem zapalę sobie mj i posłucham muzyki na trochę wyższym poziomie odbioru, podyskutuję z kimś na jakiś ciekawy temat, czy podejmę próbę zrozumienia zasady działania skrzyni biegów. Nie liczy się to, że jeżeli idę przez miasto, to myślę o swoim tyłku i nawet muchy na chodniku omijam, żeby ich przypadkiem nie skrzywdzić... Wspaniałe rozumowanie.

Moskit pisze:
Jak by za branie tych świństw grodziła kula w łep i było by to egzekwowane to nie było by problemu z chętnymi na narkotyki.
państwo się na to nie zgodzi, bo szybko zabito by sporo ludzi młodych, tzw przyszłości narodu, biznesmenów, czasem ludzi starszych... w efekcie wpływy do budżetu sporo by zmalały. Niestety nie jesteśmy wolni, rząd pełni rolę przymusowego tatusia, który robi co może, by nikt z jego lenników nie zginął, a przy tym jest jeszcze okazja na zarobek (np 100zł za pasy w samochodzie).
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Ta rozmowa stała się tak abstrakcyjna, że straciła sens :wink:
[b] Monkeyman [/b]
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Wjtk ale zawsze można zrobić offtop, tak offtopowo to z tego pomnika w wikipedi co w linku podałeś byłby wspaniały wallride :mrgreen:
Back in black
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Największym ścierwem narkotycznym jest tak popularna NIKOTYNA !!! palą pety rodzice,dziadkowie,nauczyciele,policjanci,lekarze,politycy....Wszyscy !!! inikt lamentu nie podnosi że tysiące ludzi umierają z tego powodu !!! Nikotyna to największt narkotyk legalnie dostępny w każdym zakątku swiata !!! czemu nie zakazac posiadania papierosów i nie ścigać jak za zioło ??? Ludize palą paczkę ścierwa dziennie a ziomek dwa gibony !!! Zioło ni euzależnia a nikotyna tak !!!! To jest dopiero zakłamanie społeczne podszyte chęcią zysku !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jaca nie chce ci nic zarzucac ale taki stan umysłu człowiek inteligentny moze osiągnac bez wspomagania. Pomijam juz fakt, ze zioło palone ze skreta jest mocno niezdrowe dla płuc (10x wiecej substancji smolistych niz fajki). Szczerze mówiac mam mieszane uczucia co do MJ bo w limitowanych ilosciach nie jest bardzo szkodliwe ale ludzie latwo sie wkrecaja i znam pare osób, którym wyraznie to juz zryło czerep.

Szczerze to ciekawy w zyciu byłem i tak tylko psychodelików bo reszta srodków nie ma raczej jakis nadzwyczajnych dzialań.
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

Spaced
Spaced pisze:Pomijam juz fakt, ze zioło palone ze skreta jest mocno niezdrowe dla płuc (10x wiecej substancji smolistych niz fajki)

nieprawda, jesli mieszasz z tytoniem to jest kilkadziesiat razy bardziej niezdrowe od fajek to fakt

ale czysta mj nie:P
Wjtk
Kontakt:

Schodek Przesadzasz, analizujesz szkolidowość pod względem zdrowotnym. A chodzi także o stan psychiczny, nie mówię, że papierosy nie wpływają na psychikę ale w małym stopniu. Wybacz ale wolę być operowany przez lekarza po paczce fajek niż po dwóch gibonach..

emhyr chyba nie mieszasz w stosunku 70% tytoń 30% marihuana, raczej na odwrót w takim razie wypada to gorzej.
[b] Monkeyman [/b]
Schodek
Kontakt:

Wjtk nikotyna wpływa na psychikę bardzo mocno....palacz pozbawiony papierosów po kilku godzinach jest mocno zdenerwowany a po następnych kilku jest mega wnerwiony i zaczyna się rozglądac gdzie jakieś kiepy są i czy można coś zapalic...wielu palaczy jak się im kończa fajni jest w stanie o 3 w nocy iść w śniegu po pas na stacje po narkotyk !!! Państwo karmi nas nikotyną od dziecka....znacie gumy do żucia w formie papierosa ?? ile reklam tytoniowych widział w życiu 20latek ??? ile scen w filmach zawiera papierosy ?? kiedyś paliłem ale już od nastu lat nie ćpam nikotyny !!! jak dziś idę do znajomych co palą to cierpię strasznie bo śmierdzi fajami wszystko, ubranie,pościel,szafa....firanki,dywan...palacz tego nie czuje bvo ćpa non stop !!! Jak siedzimy i oglądamy film,nikt nie pali ..i nagle pojawia się scena z papierosem to automatycznie palacze sięgają po kiepa mimo że chwilę temu cpali !!!

NIKOTYNA to ścierwo gorsze niż heroina !!!
Spaced
moderator
Kontakt:

emhyr łudz sie. Po pierwsze ludzie pala zioło bez filtra, po drugie fajki sa obecnie mocno uregulowane i sa maxymalne dopuszczalne ilosci sub. smolistych, w ziele nie ma regulacji zadnych bo jest nielegalne. Wishfull thinking stary.

Schodek z ta Hera to przesadzasz ale zdecydowanie wyzej bym ja stawiał niz wiekszosc słabszych dragów. Zreszta podobnie alkochol i tłuste zarcie (bo tez uzaleznia).
Michał DH
Kontakt:

Post autor: Michał DH »

Wielu ludzi tak jakby rodzi się na wyższym poziomie intelektualnym, po spędzeniu parunastu lat na tej planecie dostrzegają ze tutaj nic nie jest proste a ludzie zapominają praktycznie o wszystkich rzeczach które powinny być priorytetami w życiu. Nie znajdując zrozumienia u nikogo uciekają się właśnie do narkotyków. Przykładem jest Ryszard Riedel wokalista zespołu "dżem" którego piosenki pokazują właśnie, że nie potrafi pojąc otaczającego go świata. Karząc komuś kto popadł w taki stan psychiczny i uzależnił sie od narkotyków płacić i prosić się o terapie utwierdza tylko w przekonaniu ze jego pobyt na ziemi jest całkowicie zbędny. Niemożna patrzeć na takich ludzi jak na ludzi którzy chcieli sie dobrze bawić i szukali nowych doznań (moim zdaniem trzeba być w pewnym sensie ograniczonym żeby właśnie tak robić) bo są to zupełnie inne sprawy... Z moich obserwacji wywnioskowałem ze ludzie po alkoholu są ładnych parę razy bardziej agresywni niż ktoś go palił MJ. Zalegalizowali by to to po prostu ludzie nie kryli by sie po kątach z jointem, a i tak kto chce ten zapali wiec jest to kompletna bzdura. No ale przecież w życiu nic nie jest proste:D
http://tiny.pl/rqbn
Spaced
moderator
Kontakt:

Michał DH po alko tak ale zobacz sobie ludzi na głodzie po silnych dragach, które maja działanie uspokajajace.
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

Spaced podobnie jest z alko, ludzie zrobią czasami wszystko dla nałogu.
Schodek
Kontakt:

Spaced wiesz jest kilka solidnych badań które to udowodniły ,,,,nie jest to moje zdanie.

Nikotyna jest ogólnodostępna i tania...nikt nie wsadza do więzinia za kiepy !!! Palisz jednego aby po 20minutach mysleć o następny,...zapalasz i nie ciągnąc sam się spala...abys sięgał po następnego gdy spali się pierwszy ( tytoń w paczkach - gaśnie nie palony ) Zaciągasz się ścierwem w którym jest tyle zbędnych gówien że aż głowa boli...nikotyna nic nie daje....własciwie zabiera - kasę,zdrowie,węch,smak,kondycję,świerze powietrze, ładne zęby,zdrową cerę....wymieniać sporo można.

Jak miłe są powroty palaczy śmierdzących kiepami jak do klasy wracają i walą w promieniu 3metrów jak popielniczki...jak miłe jest wejście do lokalu gdzie śmierdzi kiepami i jest siwo od dymu ( smaczne posiłki w takim otoczeniu traca na wartości !!! )...jak śmieszne jest gdy dorosły człowiek czekając na przystanku na autobus zaciąga się w pośpiechu ścierwem które go truje....i kiepoa wali pod nogi mimo że do kosza ma 5 metrów !!!

Nikotyna to scierwo najgorsze z najgorszych - truje i nic nie daje. !!!

Zdrowe zioła leczą duszę .....a nie ją zabijaja !!

Polecam film - Informator ( jeśłi dobrze pamiętam )....
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Ziołą nic nie leczą, jedynie chwilowo dają Ci zapomnieć.

A z nikotyną się walczy, zakazuje w restauracjach, na przystankach itd będzie coraz lepiej.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Wjtk
Kontakt:

Schodek Na papierosach zarabia państwo fakt. Ale nie powiesz, że podobnie działa wszechobecny symbol liścia konopnego? Dzieciaki 13 lat i na koszulkach zioło. Sam paliłem papierosy, ale nigdy aż tak silnie się nie uzależniłem i ja nie przekonuję cię, że papierosy są zdrowe, ale nie uważam, że marihuana jest zdrowsza. Ludzie palą paczke dziennie, ale są i tacy co wypaliają podobną ilość marihuany dziennie. A co do kondycji psychicznej człowiek bezpośrednio po paleniu jest w stanie normalnie funkcjonować, a po upaleniu niekoniecznie oczywiście wszystko zależy od ilości. Ale masz racje nie ma nic bardziej denerwującego jak bycie nie palącym i przebywać w dymie i jestem absolutnie za zakazem palnenia w miejscach publicznych, w którymś stanie zabroniona nawet palić we własnym domu :wink: a w Anglii całe życie towarzyskie odbywa się na zewnątrz pubów bo w środku nie można palić/

Zresztą praktycznie wszystko co silnie uzależnia wpływa na kondycję fizyczną jak i psychiczną. Nie jestem święty, ale staram się unikać używek bo za bardzo lubię swoje życie. Tak samo wartościuje papierosy jak i marihuanę, czy nadmiar alkoholu. Chociaż jest w tym trochę hipokryzji ponieważ sam przez długi czas paliłem, ale tylko wiśniowe papierosy djarum zwykłymi się brzydzę :wink:
[b] Monkeyman [/b]
Spaced
moderator
Kontakt:

Wjtk ludzie wypalajacy kilkanascie skretów dziennie musza niezła kase trzepać ;)
Wjtk
Kontakt:

Spaced albo sami hodują ^^
[b] Monkeyman [/b]
sergio94
Kontakt:

Post autor: sergio94 »

Jestem zdecydowanie przeciwny legalizacji marihuany, bo prawda jest taka, że jak ktoś chce palić to spokojnie ją zdobędzie, a przynajmniej dzieci mają ograniczony dostęp, nie tak jak w przypadku papierosów, gdzie w 99% kiosków można je kupić bez dowodu.

A płatne leczenie dla narkomanów? Tak, ale tylko wtedy, gdy taki ****** nie będzie chciał automatycznie iść na odwyk. W przeciwnym razie każdemu człowiekowi należy się pomoc, bo błądzić jest rzeczą ludzką.

Edit: "idioota" to przekleństwo? :wink:
ODPOWIEDZ