Team 4Mountains UK na polskich ramach ZUMBI

Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

No spoko...ale czemu nie ma na głównej stronie xD?? przeca to jakaś tam promocja xD
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Noldorek:
Za którą pewnie się płaci. 8h za n$.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
Noldorek
Kontakt:

Więc myślę że i tak reklama była xD jeszcze by im się przydało jakieś POD na którym widać zumbi xD
Wszystko na sprzedaż
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

SeraaX Fajno, że wklejasz moje fotki ;) a co do tych pęknięć przy połączeniu górnej i dolnej rury przy główce... Tam pęka dlatego że te rury się rozchodzą, a czemu ? bo dolna rura wygina się w łuk. Tak wiem brzmi to niewyobrażalnie ale tak jest :) A tak po za pękaniem to sporo ram jest krzywo pospawanych i wahacz nie chodzi równo względem przedniego trójkąta tylko po skosie :P
Ja jestem tylko ciekaw jak często team zumbi będzie dostawał nową ramę bo z starą coś się stało hehe :] Pewnie znowu ktoś mnie wyzwie, że nie mam racji a zumbi to super extra rama i ma aż 2 lata gwarancji i to z uwzględnieniem zawodów... ale ja wiem swoje i nie obchodzi mnie opinia innych :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Moskit poczytaj co Paweł napisał. Lepsza kontrola jakosci ma byc i tym sie zajął teraz wiec powinno być lepiej.
Noldorek
Kontakt:

No i nowy sprzęcik do tego...Moskit jeśli ramy nadal będą miały niedociągnięcia to możesz pierwszy napisać z caps lock i pogrubiona czcionką "a nie mówiłem"
Wszystko na sprzedaż
Moskit
Kontakt:

Czytałem co Pan Paweł napisał ale szczerze mówiąc jestem bardzo ale to bardzo sceptycznie nastawiony. I nie wierze, że coś się zmieni.
Spaced pisze:Lepsza kontrola jakosci ma byc i tym sie zajął teraz wiec powinno być lepiej.
Lepsza kontrola jakości ? Chyba dopiero jakakolwiek będzie bo wcześniej nie było jej wcale...
///Adamus
Kontakt:

Post autor: ///Adamus »

W sumie też bym zrezygnował z płacenia za reklame na pb jak ktoś z rodaków wkleja linki w komentach z pękniętą ramą czy też pisze że owa rama jest do bani :|
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

///Adamus pisze:W sumie też bym zrezygnował z płacenia za reklame na pb jak ktoś z rodaków wkleja linki w komentach z pękniętą ramą
dokładnie... typowo Polskie... zbesztać, oczernić itd.... zamiast się cieszyć i popierać made in Poland
poza tym tak jak Paweł napisał - to był jeden z pierwszych egzemplarzy tego modelu, a wiem, że dużo błędów konstrukcji zostało już dawno wyeliminowanych a i kontrola jakości poprawiona (z słów Pawła wnioskuje, że będzie jeszcze lepiej)... więc panowie, może czas się przekonać, że Polskie wcale nie musi być gorszej jakości
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Kiedyś z zaciekawieniem, przeczytałem wywiad z panem Loko. Bodaj w magazynie 43ride. Proponowałbym przeczytać. Ile pracy, ile czasu trza włożyć w taką ramę?!? Zciągnięcie Linkage-a, porysujecie i gotowe? Loko to nie giant, Polska nie Taiwan! Jeszcze nieco wody w Rabie upłynie zanim ramy będą naprawdę porządne. Ale obrany kierunek wydaję się być OK.
Szacunek (choć Barnaba aka baranek boży pozbywa się swojego DH teama... Ale będzie miał F44!)!
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

snizy pisze:Polskie wcale nie musi być gorszej jakości
jasne, że nie musi, ale patrząc po ilości wyprodukowanych do ilości zepsutych czy wadliwych w jakiś sposób do tej pory jednak było. I stąd negatywne opinie ludzi.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

SeraaX a możesz przybliżyć tu ten stosunek? ile sztuk było wyprodukowanych a ile wadliwych? myślę że loko takich danych nikomu nie udostępnia ...
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

SeraaX luknij na PW
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

tyle Ci mogę przybliżyć, że np popsutych ramek Glory widziałem chyba ze 3.
A f44 tutaj masz już fotki 2-óch obie wlnięte w dwóch miejscach:
tutaj 2x zielona :
Obrazek
( Moskit też Twoja, tyle że Ty je wywaliłeś :) )

+ jeszcze ta o której mówiłem z Chełma (popsuta x razy )

Czyli skoro ilość wyprodukowanych glory na pewno przewyższa znacznie ilość f44 a zepsutych niekoniecznie konkluzja jest taka jak wyżej.
Noldorek
Kontakt:

No każdy się uczy na błędach...SeraaXpowiedz mi czy pierwsze egzemplarze ram gianta były mniej wadliwe niż pierwsze zumbi ?? mam na myśli początki giant bo porównujesz mrówkę do słonia...nie zaprzeczam wadliwości czy wykonaniu ram takie jakie sam widziałem...koledze też pękła miedzy dolną a górną rurą...ale już dawno nie widziałem foty pękniętej F44 (nowej fotki)
Wiele osób miało zastrzeżenia że każda rama zumbi jest inna, co widziałem osobiście na przykładnie 3 ram f44...ale podobno teraz mają być takie same...mimo że team dostał inne ramki niż są na zdjęciach na stronie choćby te górne rury...to dość widoczna zmiana...
Wszystko na sprzedaż
Leaber
Kontakt:

Post autor: Leaber »

Moskit Wiesz co jedziesz tak ostro po Zumbi Twoja sprawa ale wpisałem sobie na PB w zakładce Broken Bikes Kona ( bo widzę ze sam posiadasz :)) i wyobraź sobie ze wyskoczyło mi 7 stron połamanych rowerków Kony ;)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

no cóż ... zdjęcia moskita. rower złożony był na ramie która nie miała numerów seryjnych, rama testowa (prototyp), nie dziwne że pękała tu i ówdzie. moja ma numer 002 i pochodzi z zapasów śliwy, i co? i nic ... działa jak powinna nic nie pęka. nie jeżdżę jakoś super, nie katuję sprzętu, ale na moje umiejętności rama w zupełności podołała moim oczekiwaniom.

moskit, znam Twoje zdanie na temat tej ramy, ale moim zdaniem jako że nawet nie byłeś właścicielem owego wadliwego egzemplarza którego tak pokazujesz tu i ówdzie, mógłbyś odpuścić sobie tak ostry pojazd, ramka była trefna, to fakt, ale to był prototyp, miał do tego prawo. wydaje mi się że dużo się w firmie zumbi od tego czasu zmieniło ... i to pod względem jakości jak i kontaktu z klientem.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Moskit
Kontakt:

Leaber Co do Kony to ja swoją kupiłem pękniętą i pospawałem,nie stać mnie na coś lepszego. Wada konstrukcyjna. Jak ktoś jeździ to tam właśnie pęknie i tyle. Ale pękła po 2 latach użytkowania a nie po 2-3 miesiącach...
KaKTuSSS pisze:moskit, znam Twoje zdanie na temat tej ramy, ale moim zdaniem jako że nawet nie byłeś właścicielem owego wadliwego egzemplarza którego tak pokazujesz tu i ówdzie
Rama nie moja zgadzam się ale ja nigdzie fotek nie wklejam. Czy to na fora, czy pod newsem na pinku. Zresztą zdjęcia od bardzo dawna są na pinkbike w moim folderze trash, a tam zdjęcia podobno są nie widoczne dla innych użytkowników. Jednak jest inaczej.
A co do ramy, że testowa, prototyp... to chyba ta pierwsza zielona, która wytrzymała i tak najdłużej... Każda kolejna, która przyszła z gwarancji to też prototypy?

Zresztą dynda mi co się będzie dalej działo. Ja swoje zdanie powiedziałem i więcej pisać nie będę. Widzę, że masa ludzi bardzo lubi Zumbi, więc taki ktoś jak ja nic nie zmieni i raczej renomy firmy nie zniszczę. Zresztą nie na tym mi zależy. Uważam, że narzekać trzeba, może dzięki takim narzekaniom i atakom faktycznie podniesie się jakość i ramy pękać nie będą tak szybko a może wcale...
Z mojej strony temat myślę wyczerpany.
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Leaber pisze:wpisałem sobie na PB w zakładce Broken Bikes Kona ( bo widzę ze sam posiadasz Smile) i wyobraź sobie ze wyskoczyło mi 7 stron połamanych rowerków Kony Wink
Co jedno ma do drugiego ? Co z tego że wybiło 7 stron jeśli naprawdę jest ich ze dwie bo różne przygłupy mające jakieś markety wklejają te same zdjęcia po XX razy... To jest dopiero śmieszne i wkur... Sam miałem kone - nie narzekam , była ok. Mają spoko rowery.

Moskit pisze:Widzę, że masa ludzi bardzo lubi Zumbi, więc taki ktoś jak ja nic nie zmieni i raczej renomy firmy nie zniszczę.
A czemu nie ? Widać w końcu że coś się dzieje. Polska rama ładnie wygląda , przemyślany projekt "nie na pałe" jest doceniana coraz częściej za granicami kraju a nie jak to u nas shit po Polskie. Poczekamy na rozwój sprawy , oby do kwietnia :twisted:
ODPOWIEDZ