witam, mam teraz bitcha 06 i drop offa 150mm skoku i zamierzam troche poszalec w streecie na wiosne, jednak nie chce zmieniac sprezyn na mniejsze ani ich ucinac bo lubie skakac z wysokich rzeczy. jakie rzeczy zmienia w geo wiecej skoku w amorze?
blackdemon napisz to gramatycznie bo dla mnie twój post jest niezrozumiały.
Bitch i 150mm skoku do streetu nie nadaja sie wcale. Zobacz sobie jak duze rzeczy ludzie na bmxach skacza bez amora w ogole. Trzeba technike sobie wyrobic, a nie gadac o skoku.
blackdemon kąt głowki, wysokosc supportu, rozstaw osi zeby najwazniejsze wymienic. Róznice beda duze ale bitch do streetu i tak sie srednio nadaje. Na street jak chcesz sie przerzucic to sprzedaj bika i kup cos na 24'' bez amora albo z twardym ustawionym na 80mm.
wie ktos skad wytrzasnac podkladki zeby scisnac sprezyny o 5-7cm? a co do zmiany roweru to kasy nie mam a i tak nikt nie kupuje teraz rowerow a za pol darmo nie sprzedam
blackdemon ale ogolnie jak patrze na twojego bika to tak daleko od streetu ten build jest jak tylko sie da. Pozbieraj kase i wymien bike w sezonie najwyzej bo ciezki bike z takim skokiem i geo to cie ograniczac bedzie.
Takich duzych podkladek raczej nie ma.. A jesli nawet sa to jesli to bedzie ciezko potem amorka skrecic w calosc.. Co do ramy to byla bardziej uniwersalna i mysle ze by dala rade z czyms mniejszym kolo 100 skoku (z tego co pamietam to chyba Bombell mial i sobie chwalil).. Wiadomo ze rower ciezki, ale jak bys zmienil amorka i siodlo to mozna by sprobowac oraz wywalil przedni hebel ktory jest zbedny w streecie..
Michal4X Racja miałem 06 + 100mm i od biedy dawał rade ale na tym secie bardzie dirt i zabawy w lesie były. Street owszem ale nie tak często jak teraz. Ramka miała długi tył bo 420mm w najlepszym położeniu chyba parę mm można było pogłębić bo haki dość spore ale cudów nie będzie. Kąt tez jak komu pasował. Można by pomyśleć nad zamianą na używanego Voida. Jakby ci sie udało to może nawet stratny byś nie wyszedł. A amor 150mm by przeszkadzał dosłownie we wszystkim.