Witam
Tak jak w temacie jakie polecacie tj. obręcz, piaste, nyple, szprychy... Może nie koniecznie składane własnoręcznie ale jakies gotowe? Co myślicie o kółkach Bontrager? Dodam że zależy mi na wadze koła i wytrzymałości będzie jeżdżone w DH/FR:) Fundusz to jakies 800zł+/-
Z góry dzieki za odpowiedzi pozdro.
za 800zł to raczej nie zaszalejesz ale gdyby Ci wpadło kolejne 800zł to Dt 440 Fr, CK lub ewentualnie Hope ale on łapie luzy po sezonie + nyple Dt Pro Lock mosiężne+ szprychy Dt Alpine III
Sprzedam nowe sprężyny do Shivera DC ( okazały się zbyt twarde )
Nie wiem czy dt to najlepszy pomysł o ile sie nie myle tak jak w dee maxach jest problem z serwisem tych kółek polecam piasty ringle lub nuke proof porzadne szprychy i załozyc standardowa obrecz e stpe ... mocne średnio lekkie kółko
A po co stype ? Jak można Mavica ex721/729/823 ? Stype to dużo gorsza obręcz i do tego cięższa.
Co do Dt to się mylisz 440 to normalna piasta z normalnymi kołnierzami.
Pewnie, że widziałem. Nawet rozważam czy CK czy Nuke'a ( jakoś mam zaufanie do tej firmy ). żeby były czerwone to bym się nie wahał ale żółte "trochę" mi nie pasują do koncepcji.
Steel2, może i słabszy, ale raczej niewiele.. Joda do teraz na "eskach" katuje.. Raczej dobra, lecz już niedostępna obręcz.. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mtx już nie jest tak udaną obręczą...
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
Ok czyli mówicie że najlepiej na CRC ale... obecny kurs jest co najmniej śmieszny 5,30zł czy cos koło tego ale z tego co się orientuje to zaczyna powolutku spadać wiec może warto poczekać troche? Czy brać odrazu? Jeszcze jedno co do koła Atomlab PIMP 12x150mm jak z jego wagą? Orientuje się ktoś? dzieki za odp.
Fox 40 policz sobie poszczególne elementy. Piasta to 380g wiec wieecej niz nuke o 50g i tak w przedziale nisko-srednio wagowo. Obrecze 730g ale moze zamiast PIMP to wziałbys pimplite na 630g?
hmm tak po głębszym zastanowieniu to najbardziej interesuje mnie kupno na CRC nuke proof + mavic 823 wychodzi to jakies 850zł. Będzie to dobry set? Nie wiecie kto sprowadza obecnie z CRC chętnie bym razem z nim kupił:) samemu to ciężko nie mam paypal'a...