Kierownica do dh - Holzfeller vs. Sunline v2?

PoL
Kontakt:

Kierownica do dh - Holzfeller vs. Sunline v2?

Post autor: PoL »

Chce zmienic mutha-hucke na cos innego (lzejszego). Chciałbym mocną kierownicę o wzniosie okolo 50mm, nie musi byc bardzo szeroka - 680mm mysle ze wystarczy. Kieronica ma byc na 31,8. Ponadto nie jestem maniakiem odchudzania i nie licze kazdego gramu. Musi byc przede wszystkim mocno bo swoje waze i chce sie pewnie czuc.

Jestem już prawie zdecydowany na kierownice holzfellera ale nie wiem czy to najlepszy wobor bo niewiele o niej wiem. W tematach ktore przeczytalem do tej pory zawsze jest jakos omijana. Warto ja kupic czy lepiej jest kupic jakiegos eastona/syncrosa? Jesli tak to jakiego?(prosilbym linki do aukcji/sklepow).

Cena mysle ze w granicach 100zl.

Pozdrawiam.
czeSieKdh
Kontakt:

Post autor: czeSieKdh »

mam druga ta kierownice pierwsza połamałem przy sztywniejszym amorze teraz mam 2 z boxxerem i jest ok ogólnie nie polecam :)
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Chcesz lekko i mocno, to polecam syncrosa . Niestety najfajniejsza kierka, jest na 25.4 i Musialbyś jeśli już Masz mostek- kupić tulejkę .

http://www.wfsport.pl/strona/product.ph ... on=details - Bulk jest tanio ( ostatnia sztuka ), wszędzie po 139 i 169zł . Ale jak mówię - 25.4 ... Jednakże podpisuję się sam pod tym wyborem, bo to świetny kawałek rurki .

Owszem - istnieje wersja na 31.8, ale z racji, że syncrosa juz nie będzie na naszym rynku u dystrybutora jest już chyba nieosiągalna ... no i była tylko biała i 2 x Twój budżet . W eastona bym się nie pchał, bo czuć w nich mniejszą sztywność niż w syncrosie, co nie działa dobrze na psychikę - bynajmniej mi .

Pozdrawiam !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

sudi Bulk jest jeszcze tanio na rowerowym.. nie wiem nawet czy nie 99pln :wink:

W twoich kryteriach miesci sie Easton EA50 jeszcze.
sudi
Kontakt:

klexuh No właśnie pisałem o eastonie ... przy bulku on poprostu wysiada . Mogę się także podpisać pod produktami ControlTecha, bo czasem można nawet carbona fartownie wyrwać za przysłowiowe grosze ! A sprzęt 1 klasa ...

Pozdrawiam !
WWW.WFSPORT.PL
PoL
Kontakt:

No i cały czas ten holzfeller jest omijany.
Juz wystarczająco się naczytałem o syncrosie. Swoja droga sudi Tobie ktos zapłacił za reklamowanie tej marki? Gdzie nie popatrze tam wszedzie rozchwalasz ta kiere.

Czy jest ktoś kto używa kierownicy holzfellera i mógłby napisać o niej par zdan?

czeSieKdh w jakich okolicznosciach ta kierownica Ci sie zlamala i z jakim amortyzatorem jezdziles? Skoro nie masz o niej najlepszego zdania to dlaczego kupiłeś ją jeszcze raz?
sudi
Kontakt:

PoL Nikt mi nie płaci ... Nie martw się . Poprostu wyrażam swoje zdanie, a są powody by chwalić, bo kierownica jest naprawdę świetna ... Nie zachwalam bo mam kaprys i chcę się pochwalić, że mam zajefajną kierkę - nie ,ponieważ nie mam kaprysu i nie, bo jej nie mam ( ale miałem przez rok ) .

Jeździłem przez ostatnie pare lat na wielu kierownicach ( nie były to krótkie jazdy, tylko każdą posiadałem conajmniej pół roku ) i doprawdy - syncros wybitnie mi pasował . Teraz mam ControlTecha i jest to również świetny kawałek rurki, ale to carbon ... o alu się nie wypowiem . Dla Twojej informacji - miałem też truvativy ( od xr po Holzzefelera ) .. ba - nawet mam jednego w domu, bo łyknąłem okazyjnie hussefelta do II roweru 3 dni temu .

Może jedynie pociesze Cię faktem, że żadnej kierownicy nie złamałem, ale powtórzę to raz jeszcze... syncros zachowywał się najsztywniej ( nie licząc ciężkiego Pointa DH, bo to miało ścianki tak grube, że szok ) i był zdecydowanie najlepiej wykonany.

Co do przypadku czeSieKdh - Przecież istnieje coś takiego jak gwarancja, więc prosto można wywnioskować skąd ta II kierownica 8)

Pozdrawiam ,

Sudi
WWW.WFSPORT.PL
PoL
Kontakt:

a co powiecie o sunline:

http://www.allegro.pl/item558386551_lek ... wnica.html

Mimo tego, nie wiem dlaczego, ale strasznie mnie ciągnie do tego holzfellera.

Co do Twojej sudi propozycji to jednak wole kierownice na 31.8. Gdybys miał jakąs propozycję z wychwalanego syncrosa to wal :)

PS- moderator nie potrzebnie zmodyfikował temat postu (nadgorliwość jest podobno gorsza od faszyzmu ) ktory teraz moze co niektorych zmylić. Nie zalezy mi na tym zeby koniecznie kupic kierownice ponizej 100zl. Celowo napisalem "w granicach". Wole doplacic troche i miec pewnosc, ze kierownica pomimo wagi jest mocna jak obecna moja mutha hucka.
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

był dzis na allegro syncros bulk 7075 31,8 690x20 ale juz jest mój :P tak długo na niego polowałem :D
Co do sunline v2 to ludzie sobie chwala, eastona miałem do tej pory i tez nic złego o nim nie powiem, poprostu wybierz ta która ci odpowiada tzn gięcie,szerokosc,wznios itp
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
czeSieKdh
Kontakt:

Post autor: czeSieKdh »

złamala mi sie w okolicznosciach bardzo sztywnego amora a 2 dostałem na gware :)
PoL
Kontakt:

najbardziej by mi odpowiadał ten nieszczęsny holzfeller i sunline. A jest wersja v1? Jelsi tak to czym one się róznia, jaka jest roznica w cenie i gdzie mozna ją kupic?
slawkow68
Kontakt:

Post autor: slawkow68 »

ja mam holzfellera od czerwca zeszłego roku i na razie nic się z nim nie dzieje (jeździ w zestawie z 66rc, big hit; przede wszystkim freeride, tzn dużo dropów do 5, czasem 6m),
również sporo gleb wytrzymała, śmiga mi się bardzo przyjemnie, ale za dużo kier z wyższych półek nie testowałem dłużej
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
PoL
Kontakt:

greenman no juz zdążyłem znaleźć.

Postawic na holzfellera czy sunline'a v2?
mALpaDH
Kontakt:

Post autor: mALpaDH »

mam holzfellera wznios 25 mm szerokość 710 moim zdaniem bardzo fajna kierownica,waży 302 gr(ważone)katuje ja w sztywniaku a dodam że jestem raczej początkujący więc technika raczej znikoma. polecam Ci od siebie holzfellera pozdrawiam
Pozdro
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Aktualnie tez mam holzfellera i za bardzo nie jestem z nie go zadowolony. Po dość nie dużej glebie troche mi sie skrzywiła (coś ok.3mm). Wcześniej miałem hussefelt i tez go skrzywiłem po zderzeniu z drzewem ;P I teraz planuje zakup sunline v2, w zasadzie wszystkie konty mi w nim odpowiadają, takze raczej na pewno postawie na sunline. Myślę ze i wytrzymałość v2 będzie lepsza od poprzedników.
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

klexuh No właśnie pisałem o eastonie ... przy bulku on poprostu wysiada .
jak to sprawdziles?

ja z mojej strony moge Ci polecic Holzfellera. kumpel ja ma, skacze duze dropy, jest ciezki, kiera trzyma sie bez zarzutu

Wybor kiery jest ciezki bo w sumie jesli chcesz sprawdzic ktora mocniejsza to musialbys miec jakis specjalny sprzet, a tak to kupisz i tak to co Ci sie bardziej spodoba ;)
Pure Freeride
PoL
Kontakt:

No wlasnie teraz sie nie moge zdecydowac.

Czy holzfeller za ok 100zl czy sunline v2 za 160/170 zl.

Co do kierownicy powtarzam jeszcze raz ze musze jej ufac w 99% tak jak ufam teraz mutha hucke. No ale ns jest troche za ciezki.

Ktora z tych dwoch kierownic zapewni mi lepszy komfort wg Was?
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Damian04 pisze:Wcześniej miałem hussefelt i tez go skrzywiłem po zderzeniu z drzewem ;P
co sie dziwisz ze ci sie kiera szkrzywila jak w drzewo wjechales? kazda by sie zgiela ale to szczegol..
ODPOWIEDZ