FOX 40 OSZUST!! UWAGA!!

SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

z bullitem gnojek też ostro tnie w ch... :]

"witam mam na sprzedasz kultowa rame santa cruza model bullit. jest to rocznik 2004/2005 . Rama nie ma pekniec ani skrzywien. Wydawalo mi sie kiedys ze pekla pod glowka(zabardzo nie miala od czego) bo przebarwil sie lekko lakier. zdrapalem ten lakier i okazalo sie ze wszystko jest ok. Teraz pod glowka nie ma lakieru. dodaje damper 5th element ."

a to napisał kiedyś poprzedni właściciel a ja przeczytałem przypadkiem, nie powiem kto i gdzie ważne że to 100% prawda ;)
lekko w skrócie i wywalone nieistotne rzeczy :

-te 2 niby pęknięcia lakieru pod główką jednak się okazały prawdziwe typ co ją kupił zdarł lakier i rzeczywiście są 2 pęknięcia
- jeżeli chodzi o damper to powietrze uciekało co miesiąc z niego,
- na zawodach damper się schował cały i za blokował, udało ale rozciągnać, ale olej już cały stracił
-o połamanym haku nie ma co opisywać
- przetarcie na wahaczu od tarczy po całych wakacjach zrobiło się dość spore i to od opony prawie na wylot,
-wybite mocowanie koło przeocz właśnie tak ocierało.
- lakier można zdrapywać paznokciem z niego
- śruba ściskająca zawias ma z 3 zwoje urwanego gwintu ale odwrócona i przykręcona palcami

Jak komos się chce to może poinformować potencjalnych kupujących

BTW: BikerJG po co licytujesz drugi raz ten lewy amor? ( bo chyba wygrywający nick z aukcji za 1zł to Twój ? :) )

EDIT:
A to PB tego szczyla: http://aroo.pinkbike.com/
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

juz zlozylem prozbe o wycofanie oferty, licytowalem na szybko, nawet nie sprawdzalem kto to etc...

Sprawa do allegro zgloszona. Oszust jak mowilem..

O ramie tez slyszalem (te pekniecia etc) koles ma chyba wszystko niesprawne..
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

BikerJG pisze:koles ma chyba wszystko niesprawne..
wlacznie z mozgiem i osrodkiem rozsadnego myslenia..
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

BikerJG nigdy nie zaprzeczyłem, że lagi różnią się odcieniem, jednak w temacie o boxxerze sprzedający od którego kupiłem wyjaśnił sprawę i jest wiarygodny. Co do zdjęć to sam już tak kupiłem 2 rzeczy przez allegro i sprzedający nie widział w tym nic złego, allegro też nie miało prawo się doczepić bo nigdzie nie pisało że zdjęcia są REAL.
[S]2x yeti 4x roz. s i l
Smol
Kontakt:

Post autor: Smol »

Bullit którego ten typ sprzedaje jest z chełma i ma piękną i barwną historię
myśle ze malo ram w polsce tyle przeżyło :P
albo inaczej .. drugiego takiego nie znajdziecie - kto go zna ten wie o co chodzi
z tego co opisałSeraaX to nie zgodze sie tylko z tym " - na zawodach damper się schował cały i za blokował, udało ale rozciągnać, ale olej już cały straci"
damper sie schował bo napinacz zablokowal rame przy dobiciu
sam damper byl w serwisie(Chilecki) milion razy i tam juz nei ma co naprawiac
jednak wlascicielem ramy naszczescie nie byłem i moge mylic poszczególne fakty ;]
Typowi sie nie dziwie bo on tez zostal troche oszukany jak kupywal tego bullita
widocznie to jakis dzieciak i nie potrafil zalatwic sprawy bullita a teraz probuje odbic kase kantujac kogo innego

co do BikeraJG .. jak chcialem od Ciebie kupic m3 tez stwarzales problemy ze niei masz aparatu i inne ...
ale sprawa zamknieta i nie ma co wracac do tego :twisted:
BikerJG
Kontakt:

Smol nie robilem zdjec osobie bez kasy, rama zostala sprzedana.

TKa gdzie bylo napisane ze zdjecia NIE SA real?? Jestes oszustem i mozesz przybic 5 z kolega od foxa. Pozdro
Smol
Kontakt:

Post autor: Smol »

a przypomniec Ci ze miales juz ode mnei kase za rame na koncie ? potem zwrociłeś
zastanow sie co piszesz ;]
SeraaX
moderator
Kontakt:

Smol no ale jak już wpłaciłeś na konto to nie miałeś kasy co nie ? :) hehe
kolejna debata się robi, jak z tym boxxerem ...
BikerJG pisze:
juz zlozylem prozbe o wycofanie oferty, licytowalem na szybko, nawet nie sprawdzalem kto to etc...
nawet jeśli wielkim przypadkiem to był by ten sam amor to nie czaję jednego - po co licytowałeś drugie foxa z Tarnowa, od osoby czystym kontem i po raz kolejny z jakimiś wałkami na temat fot. Niezbyt pewne te Twoje źródła zakupowe
adrian99
Kontakt:

Post autor: adrian99 »

coś za dużo osób miało problemy z Tobą. Każdego zainteresowanego twoim sprzętem prosisz najpierw o wyciąg z rachunku bankowego, a potem foty przysyłasz?
BikerJG
Kontakt:

SeraaX zalicytowalem 1200zl na szybko, zeby mi aukcja nie zginela, czytalem tylko opis, nie wdrazalem sie w szczegoly. Poza tym za przeproszeniem co to ma do calej sprawy?? Kompletnie nie wiem co o tym myslec, bo zwrot nie jest przyjety w dalszym ciagu.

Smol Nie odpowiadala ci rama wiec odeslalem. Zawsze tak robie. Pomylilem Cie z kims innym.

adrian99Nie chce mi sie tlumaczyc, tracic czasu na rozmowe z 13 latkiem bez kasy ktory pisze moj przez u ;) Ale to juz moja sprawa i ja najwyzej trace klijentow. adrian99 PODAJ MI 1 KONKRETNY PROBLEM, GDZIE KOGOS OSZUKALEM?? ZROBILEM COKOLWIEK ZLE!! ZAWSZE JAK COS NIE PASUJE, NAWET GDY KUPUJACY NIE MA RACJI ROBIE ZWROT!!

Zauwazylem jeszcze jedna ciekawa reakcje, wasza forumowicze! Dlaczego do ch*** walca chcecie wpoic ludzia czytajacym to ze ja jestem oszustem? Co ja ku*** zle zrobilem? Ktos probuje mnie 2 raz oszukac, a na to nie pozwole. Z wypowiedziami na fortum (ogolnie ) powoli koncze, to nie ma sensu.

Celem tego forum jest OBIEKTYWNA ocena, nie pisanie zawszse inaczej niz inni, to nie jest priorytet, poza tym srednia wieku wzgledem wieku mojego znacznie spada, moze to dlatego... sam nie wiem.

Poinformuje jak sie sytuacja wyjasni.
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

odezwal sie swiety - TK

kieł jest chyba wszystkim doskonale znany i nie musze przypominac jakie oszustwa on robil (dla mniejszosci niewiedzacej o co chodzi polecam szukajke :) )
Pure Freeride
SeraaX
moderator
Kontakt:

BikerJG dziwi mnie po prostu to że pomimo problemów z tą aukcja byłbyś skłonny władować się w taką samą sytuację po raz drugi. Osobiście unikam takich aukcji jak ognia.
Poza tym tak jak mówisz nic mi do tego ;)
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

poza kilkoma osobami, reszta na tym forum to gowniarze, ktorzy faktycznie nie maja wiecej niz 15 lat, oczywiscie nie wszyscy ale 9 na 10 osob to totalni debile, ktorzy z bluzgania na ludzi maja niezly ubaw. na ale dh-zone, ktore jest teraz to niestety nie to samo co bylo cztery, piec lat temu gdy bylo bardzo dobre. szkoda
http://mrshaper.pinkbike.com/
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

NO ale niestety tak jest i bedzie, wyrasta nowe pokolenie ktore zachowuje sie jak zachowuje ... Kiedys fakt bylo inaczej... Bedziemy walczyc i chamstwu i drobnomieszczanstwu bedziemy mowili stanowcze NIE
n0 ridE n0 fUN
adrian99
Kontakt:

Post autor: adrian99 »

BikerJG wyluzuj. ani cie nie znam ani nie wiem jak bylo. poprostu takie wnioski mozna wyciagnac z tego co sie czyta. Nie napisalem ze jestes oszustem bo nie mam podstaw, ale nie ulega watpliwosci to ze ciebie oszukano. powodzenia w wyjasnieniu sprawy :)
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

konewka pisze:ktore jest teraz to niestety nie to samo co bylo cztery, piec lat temu gdy bylo bardzo dobre
nie martw sie wszedzie taki naplyw ******* :) obserwuje po moich forach.. pelno madrych bachorow z rocznikow 93-95 nagle sie znalazlo.. zaluje ze jestem ich rowiesnikiem ale co poradzic
tobo
Kontakt:

Post autor: tobo »

BikerJG pisze:Zauwazylem jeszcze jedna ciekawa reakcje, wasza forumowicze! Dlaczego do ch*** walca chcecie wpoic ludzia czytajacym to ze ja jestem oszustem? Co ja ku*** zle zrobilem? Ktos probuje mnie 2 raz oszukac, a na to nie pozwole. Z wypowiedziami na fortum (ogolnie ) powoli koncze, to nie ma sensu.

Celem tego forum jest OBIEKTYWNA ocena, nie pisanie zawszse inaczej niz inni, to nie jest priorytet, poza tym srednia wieku wzgledem wieku mojego znacznie spada, moze to dlatego... sam nie wiem.

Poinformuje jak sie sytuacja wyjasni.
kolego rowerzysto - wg mnie jesteś ciut za bardzo napalony przy zakupach i dlatego zaliczasz wtopy. skoro nie jesteś milionerem tylko zwykłym człowiekiem to najpierw pomyśl/przemyśl sprawę a potem działaj, bo masz z własnych zakupów więcej problemów niż przyjemności.
skoro uważasz to forum za opiniotwórcze to może następnym razem porusz temat PRZED zakupem a nie PO - wtedy będziesz spał spokojnie, bo jak widać świat stał się mały i ludzie się znają - więc twoje szanse że nie wdepniesz okazyjnie w g.... wzrosną.
i nie chodzi bynajmniej o to że twoje szanse odzyskania pieniądzy są duże, a raczej o stres który sam sobie fundujesz.
moja jeszcze jedna propozycja na przyszłość: kolejny raz pakując kasę w znak zapytania może bardziej opłaci się spotkać ze sprzedawcą i zobaczyć na żywo co ma realnie do zaoferowania? lepiej być stówę w plecy na przejazdach niż parę tysięcy. no i jeśli zaproponujesz kontrahentowi spotkanie na żywo to po jego odpowiedzi łatwo wywnioskujesz czy ma coś do ukrycia czy nie - uczciwy sprzedawca na pewno nie będzie unikał konfrontacji.
raz kupowałem w ten sposób na allegro - uzywany przedmiot. na moje sugestie odnośnie formy sfinalizowania transakcji zawsze przystawał bez sprzeciwu a skoro się na to godzi to ostatecznie i tak możesz uregulować należność przelewem- przecież niekoniecznie musisz pozostać przy postanowieniu że pojedziesz - wystarczy brak sprzeciwu sprzedawcy wobec takiego załatwienia sprawy :)
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

blackdemon nie koniecznie jak sie jest z roczników 93-95 trzeba sie tak zachowywac jak piszesz... sam jestem z 93 ;p
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

tobo swiete slowa !

Nie zagladam nikomu do portfela ale po sobie wiem ze kupujac jakas czesc za jakas znaczna kase chce dokladnych fotek podkreslam dokladnych. Ktos mowi ze jest 2 cm rysa to niech dolozy linijke zebym widzial czy faktycznie tak jest lub polozy 5 gr obok. Niestety jest masa nieuczciwych sprzedawcow i wszystko wskazuje na to ze bedzie ich wiecej. Kupowanie w ciemno mija sie z celem.

Najlepszym przykladem sa ludzie z KRK. Sprzedawalem 3 widelce i 2 ramy do KRK i za kazdym razem ktos przyjezdzal. A to pociagiem z kolegami a to autem a to PKS'em. Nie wiem czy to wynika z mega ostroznosci, nieufnosci, ale tylko stamtad przyjezdzali. Reszcie wystarczyly zdjecia HQ i czasem filmik.
n0 ridE n0 fUN
Zablokowany