V Targi ROWERY 2009

3,143k4r2
moderator
Kontakt:

V Targi ROWERY 2009

Post autor: 3,143k4r2 »

Od jutra w Wawie startuja targi rowerowe. Sadze, ze sporo osob tam zawita. Temat zakladam juz dzisiaj zeby jutro nie bylo 20 takich samych. Wpisujcie sie kto zawita , kto byl, wasze spostrzezenia uwagi, opinie itd Ja bede na 100%

Info www.rowery2009.pl
n0 ridE n0 fUN
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

ja będę jutro :) możecie szukać gościa z prasówką 43RIDE ;)
43RIDE magazyn rowerowy
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

gazeta Rzeczpospolita także zawita
http://mrshaper.pinkbike.com/
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

ja też 8) , kto nie będzie na pewno może się spodziewać jutro fotek na HCFR
jjarik
Kontakt:

Post autor: jjarik »

tak wiec do zobaczenia na miejscu :)
CMP Chaka Firestorm , Kona Stinky Primo
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wątpie zeby było wiecej niz w zeszłym roku ale mozna sie jutro przejsc.

Moze mam jakies haluny ale za młodu pamietam katowickie targi to jakies wieksze były ;)
konewka
Kontakt:

katowiceki byly wieksze, jakos lipnie z tymi firmami, malo stanowisk... bleeee
czarny09
Kontakt:

Post autor: czarny09 »

powiem tak. mi bylo szkoda wydac 20zl za wstep... polazilem 2 godziny i wyszedlem... nic ciekawego... kona sie nie ogarnela i stanowiska nie mieli nawet (gadalem z kumplem ktory pracuje w konie i powiedzial ze jego szef nie ogarnal nic i beznadzieja). ogolnie lipnie wg. mnie. a ten pokaz trialu niby mial zachęcac ale troche nie wyszedl szczególnie jak przy 2 pokazie o malo jajek dzieciakowi nie rozjechał.
konewka
Kontakt:

fakt, 20zl za wstep to duzo, szczegolnie ze nie bylo tam taj jak czarny wspomnial wielu stoisk ktore jednak powinny sie znalezc. jedyne co to mozna bylo za free zgarnac duzo naklejek speca:)
maverick-fr
Kontakt:

Post autor: maverick-fr »

zenada........

Totalne badziewie, nuuudaa i jeszcze 20 zl za wjazd.
Jedyne plus to Majka Wloszczowska :D
Strata kasy
Spaced
moderator
Kontakt:

A z osób co były rok temu. Jak porównanie wypada?
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Uffff wlasnie wrocilem i balem sie ze tylko ja mam takie odczucia... Bylo przecietnie zeby nie powiedziec kiepsko. Malo miejsca , malo firm, malo sprzetu...

Cannondale fajne stoisko wersja RAW wypas i wersja WOOD mega wypas
Specialized spore stoisko ale mogli wiecej rowerow wsadzic
Giant mega stoisko a prawie 0 topowych modeli
Wheeler tez duze stoisko ale nie przykuwalo uwagi
Gregorio fajna wystawka z widelcami ale.. no jakos brakowalo czegos , zamiast tych plakatow z rudy projectami moglyby byc Bomber Girls
Lappiere malutka kmitka ale topowe modele wystawil i bylo na co spojrzec
Duncon jedno z lepszych stoisk, fajne klimatyczne i znajome twarze no i bialy Karpiel Disco Volante na ktorym co chwila sie ktos bujal
Dartmoor chyba najlepiej przygotowane stoisko , masa osprzetu masa rowerow kolorowo z glowa i polotem i chyba nawet Nypel sie tam krecil :)

Malo Malo duzo za Malo .... Fakt ze bylem z dziewczyna i nie chcialem jej zanudzac ale obejrzalem wszystko w ok 30 min i 2,5h powrotu do domu ....

Na kolejne targi w takim wydaniu chyba sie nie pisze ...
n0 ridE n0 fUN
Spaced
moderator
Kontakt:

3,143k4r2 z Lapierre modele enduro tylko jak rozumiem? ;)
konewka
Kontakt:

i mogli by kurna troche wieksze parkingi tam zrobic... cofajac na parkingu malo brakowalo a rozjechalbym jakiegos czerwonego malucha...
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Spaced no byl tez 1 dh :) ale tak to enduro sie wie :)
konewka wez nic nie mow parking to zenada nie wiem jak nie porysowalem auta w tych przepychankach ... zaparkowalem sobie na wprost wejscia na takim placu zamykanym ... 10 zl wjazd ... i jedno wielkie bloto !

ps

jedno co mi sie podobalo to ze na trasie w 1 i 2 strone spotkalem na roznych przystankach ludzie jadacych na targi lub z targow ... znak rozpoznawczy ? Ciuchy fox'a :)
n0 ridE n0 fUN
Spaced
moderator
Kontakt:

3,143k4r2 no to zdecydowanie wpadne bo enduraki w sklepie juz w lato widzialem ale dh to zobaczyc musze. Co prawda mam pare zastrzezen do geo w nim ale i tak to najładniejszy bike na rynku.

Swoja droga jaka oni sobie cene za niego zycza? Bo biorac pod uwage europejska cene za rame 3k euro i cos kolo 5.5k za rower to w polsce moze byc cienko.

Zreszta zobacze jutro :P
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

tez wlasnie wrocilem i potwierdzam; cieniutko. najlepsze stoisko mial Specialized i to glownie dzieki temu ze bylo malo rowerow ale za to tylko najwyzsze modele, dzieki temu bylo ciekawie i przejzyscie. poza tym wlasciwie tylko duncon mial co pokazac. na innych stoiskach nie bylo z grubsza nic ciekawego. a rzecza ktora mnie najbardziej zdziwila to kompletne olanie dyscyplin grawitacyjnych. na stoisku gianta brakowalo wszystkich rowerow dh/fr, nie bylo glory ani reigna. poreba lapierra dh schowal gdzies z boku tak ze zauwazylem go dopiero przy drugim okrazeniu, u innych wystawcow bylo jeszcze gorzej. posumowujac fajnie bylo sie przejechac ale za rok zostaje w domu.
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

Spaced, z tego co kojarzę, to jedyny rower Lapierre do dh, to był... ten twój ;) a przynajmniej był podobny ;)

Ogólnie w porównaniu do poprzedniego roku jest słabo, wręcz bardzo słabo. Wiele firm się w ogóle nie wystawiło (Harfa, 7ANNA, Kona), ale też było trochę pozytywów (Dartmoor, Romet). Fajnie było spotkać znajome twarze i w sumie tylko dlatego tam poszedłem :)

aha, w porównaniu z zeszłym rokiem, to przyszło zdecydowanie więcej ludzi! dla mnie to szok, ale może to oznacza, że wreszcie coś się rusza w tym kraju :)
43RIDE magazyn rowerowy
Spaced
moderator
Kontakt:

Tom@s dzieki za info. Szkoda troche chociaz spodziewalem sie tego, ze Poręba nic nie sprowadzi poza tym co im sie ostało bo pewnie ktos nie zamówił. Tez pewnie pójde znajomych zobaczyc.
Swoja droga to z tego co od paru znajomych sklepów wiem to sprzedaż rzeczywiscie rosnie juz od jakiegos czasu. Frekwencja na targach mysle, ze juz rok temu powinna być duza jesli byłby to jakikolwiek wskaznik ale widocznie lepsza reklama jest teraz ;)
ODPOWIEDZ