Jakiego amora do dualówki ?
-
- Kontakt:
Jakiego amora do dualówki ?
Witam. Mam problem z wyborem amorka to roweru. Chciałbym kupić sobie jakąś dualówkę, za nie wielką cenę. Chciałbym zapytać was (czyli osób które się bardziej ode mnie znają) jakiego amorka wybrać do skakania z ok. 1,5 m hopek i do lekkiego dualu i streetu. Zastanawiałem się nad SUNTOUR DURO 130 MM, lub dirt jumperem 3. Chciałbym bardziej tego pierwszego bo jest on o wiele tańszy. A moze wy znacie jakiegoś w miare nie drogiego amora który nadawał by się do tego typu jazdy. Dzięki z góry za odpowiedzi.
-
- Kontakt:
bierz duro, zastanow sie- bedziesz skladal na dj i nie bedziesz w tym czasie mogl jezdzic i sie uczyc nowych rzeczy na biku, dj wcale nie jest taki wspanialy i tez sie lamie, a za marke placi sie bardzo duzo, napisze juz ktorys raz- do 500-600 polecam delte- wybierze kazdy kamyczek, a potem robi sie twardzsza, tak ze dosc trrudno ja dobic,jest leciutka- wazy niecale 2 kilo, tylko nie wiem czy pasuja ci 2 polki, moj brachu ma delte i draga 14, jezdzi street,czasem fr i jest bardzo zadowolony
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
Mam duala od jakis 5miechow i szykuje sie na zmiane amorka (mam RST omega -taki mi dali do bika) i zastanawaim sie miedzy Duro a drop offem II z tego roku -tylko ze moge go miec nowego za 800zlotych i nie wiem co wybracw sumie 300zlotych roznicy to jednak troche jest.Odpiscie co wy byscie brali.A i jeszcze jedno ponoc te DO II czesto pekaja prawda to???
wiecie co,sa czesci rowerowe na ktorych mozna zaoszczedzic np RAMA,kiedys trzeba bylo wydac ponad tysiac na dobra rame,teraz dobre ramki mozna kupic za 400-500zl :) ale niestety amor taka czescia nie jest!Powiem nawet ze jest to najdrozsza czesc w sztywniaku,oczywiscie mozna kupowac amory typu duro czy inne wynalazki po 400-500zl ale prawda jest taka ze szybciej czy pozniej pojdziesz i kupisz amora za 1500zl w zwyz :/ niestety!
mowisz o dj III albo drop offie.Marcoki to super widelce ale nie po roku 2001.Wez opcje szukaj i zobacz jak wiele ludzi pisze ze dj pekaja i drop offy tez.Jak ktos to napisal ,kazdy dj peka,jeden szybciej drugi pozniej.
ja jezdze od 3 lat na blackach manitou.(mialem dwa)-drugi kupilem bo pierwszy mial tylko 100mm skoku,teraz mam blacka sporta 120mm.Masz na niego 2 lata gwarancji,naprawde daje mu mocno w kosc i sie trzyma,znam nieliczne przypadki peknietych blackow.Oczywiscie maja wady,np trzeba je czesto serwisowac i smarowac,ale z czasem to kwestia przyzwyczajenia.Cena to 1300zl,ja teraz sprzedaje swojego (ma jeszcze 5 miechow gwarancji) i kupuje wyzszy model blacka z tpc (typ tlumienia).Idzie zima takze i tak sezon j azdy sie konczy,moze pomysl nad dozbieraniem kaski i kupieniem pozadnego amora.W zime ceny w sklepach spadaja,bo koniec sezonu,takze warto!i te 2 lata gwarancji-to naprawde bardzo wazne!
mowisz o dj III albo drop offie.Marcoki to super widelce ale nie po roku 2001.Wez opcje szukaj i zobacz jak wiele ludzi pisze ze dj pekaja i drop offy tez.Jak ktos to napisal ,kazdy dj peka,jeden szybciej drugi pozniej.
ja jezdze od 3 lat na blackach manitou.(mialem dwa)-drugi kupilem bo pierwszy mial tylko 100mm skoku,teraz mam blacka sporta 120mm.Masz na niego 2 lata gwarancji,naprawde daje mu mocno w kosc i sie trzyma,znam nieliczne przypadki peknietych blackow.Oczywiscie maja wady,np trzeba je czesto serwisowac i smarowac,ale z czasem to kwestia przyzwyczajenia.Cena to 1300zl,ja teraz sprzedaje swojego (ma jeszcze 5 miechow gwarancji) i kupuje wyzszy model blacka z tpc (typ tlumienia).Idzie zima takze i tak sezon j azdy sie konczy,moze pomysl nad dozbieraniem kaski i kupieniem pozadnego amora.W zime ceny w sklepach spadaja,bo koniec sezonu,takze warto!i te 2 lata gwarancji-to naprawde bardzo wazne!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970