Jakiego amora do dualówki ?

.początkujący
Kontakt:

Jakiego amora do dualówki ?

Post autor: .początkujący »

Witam. Mam problem z wyborem amorka to roweru. Chciałbym kupić sobie jakąś dualówkę, za nie wielką cenę. Chciałbym zapytać was (czyli osób które się bardziej ode mnie znają) jakiego amorka wybrać do skakania z ok. 1,5 m hopek i do lekkiego dualu i streetu. Zastanawiałem się nad SUNTOUR DURO 130 MM, lub dirt jumperem 3. Chciałbym bardziej tego pierwszego bo jest on o wiele tańszy. A moze wy znacie jakiegoś w miare nie drogiego amora który nadawał by się do tego typu jazdy. Dzięki z góry za odpowiedzi.
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

bierz duro, zastanow sie- bedziesz skladal na dj i nie bedziesz w tym czasie mogl jezdzic i sie uczyc nowych rzeczy na biku, dj wcale nie jest taki wspanialy i tez sie lamie, a za marke placi sie bardzo duzo, napisze juz ktorys raz- do 500-600 polecam delte- wybierze kazdy kamyczek, a potem robi sie twardzsza, tak ze dosc trrudno ja dobic,jest leciutka- wazy niecale 2 kilo, tylko nie wiem czy pasuja ci 2 polki, moj brachu ma delte i draga 14, jezdzi street,czasem fr i jest bardzo zadowolony
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Wiesz co...Jak jestes poczatkujacy to bierz DURO i sie nawet nie zastanawiaj. Amor swietny i dobry skok ma. Naprawde go polecam!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
Scotti
Kontakt:

Post autor: Scotti »

Mam duala od jakis 5miechow i szykuje sie na zmiane amorka (mam RST omega -taki mi dali do bika) i zastanawaim sie miedzy Duro a drop offem II z tego roku -tylko ze moge go miec nowego za 800zlotych i nie wiem co wybracw sumie 300zlotych roznicy to jednak troche jest.Odpiscie co wy byscie brali.A i jeszcze jedno ponoc te DO II czesto pekaja prawda to???
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

ja podczepiam sie do pytania... jaki amorek do dualu... dirtu i zaliczania dropow ok.2m duro wystarczy ? podobno latwo mu pekaja gorne golenie
i sie wgniecienia robia...

pozdro.
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

wiecie co,sa czesci rowerowe na ktorych mozna zaoszczedzic np RAMA,kiedys trzeba bylo wydac ponad tysiac na dobra rame,teraz dobre ramki mozna kupic za 400-500zl :) ale niestety amor taka czescia nie jest!Powiem nawet ze jest to najdrozsza czesc w sztywniaku,oczywiscie mozna kupowac amory typu duro czy inne wynalazki po 400-500zl ale prawda jest taka ze szybciej czy pozniej pojdziesz i kupisz amora za 1500zl w zwyz :/ niestety!

mowisz o dj III albo drop offie.Marcoki to super widelce ale nie po roku 2001.Wez opcje szukaj i zobacz jak wiele ludzi pisze ze dj pekaja i drop offy tez.Jak ktos to napisal ,kazdy dj peka,jeden szybciej drugi pozniej.

ja jezdze od 3 lat na blackach manitou.(mialem dwa)-drugi kupilem bo pierwszy mial tylko 100mm skoku,teraz mam blacka sporta 120mm.Masz na niego 2 lata gwarancji,naprawde daje mu mocno w kosc i sie trzyma,znam nieliczne przypadki peknietych blackow.Oczywiscie maja wady,np trzeba je czesto serwisowac i smarowac,ale z czasem to kwestia przyzwyczajenia.Cena to 1300zl,ja teraz sprzedaje swojego (ma jeszcze 5 miechow gwarancji) i kupuje wyzszy model blacka z tpc (typ tlumienia).Idzie zima takze i tak sezon j azdy sie konczy,moze pomysl nad dozbieraniem kaski i kupieniem pozadnego amora.W zime ceny w sklepach spadaja,bo koniec sezonu,takze warto!i te 2 lata gwarancji-to naprawde bardzo wazne!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

a może chciał byś kupić MOZO SOUL X z piastą funn huru guru odemnie ???
gg.8722182
A tam
ODPOWIEDZ