Niskobudzetowe opony
Niskobudzetowe opony
No wiec troche sie zawiodlem patrzac na aktualne ceny maxxisa.. niestety czasy minionow za 60pln minely.. ale do rzeczy.
Potrzebuje kompletu opon do ok. 120pln najlepiej razem z przesylka.
Stwierdzilem ze dobra alternatywa jest Kenda.. Myslalem nad 2x Nevegal 2,35 albo Nevegal 2,35 + Blue Groove 2,35.
Co o tym myslicie? Jakies inne alternatywy?
Jezeli w pore dostane przelewy to zamowie moze High Rollera.. jakos przezje te 20zl ( http://allegro.pl/item553907317_maxxis_ ... aniej.html )
Ale chcialbym poznac opinie na temat Kendy.
Pozdrawiam.
Potrzebuje kompletu opon do ok. 120pln najlepiej razem z przesylka.
Stwierdzilem ze dobra alternatywa jest Kenda.. Myslalem nad 2x Nevegal 2,35 albo Nevegal 2,35 + Blue Groove 2,35.
Co o tym myslicie? Jakies inne alternatywy?
Jezeli w pore dostane przelewy to zamowie moze High Rollera.. jakos przezje te 20zl ( http://allegro.pl/item553907317_maxxis_ ... aniej.html )
Ale chcialbym poznac opinie na temat Kendy.
Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
zależy jaka chcesz też grubość zakupiłem cały rower norco a line p.e. i w nim były te kendy bnevegal 2.5 z ta lepsza mieszanka stick - E opony radziły sobie dosyć dobrze niestety w polsce bardzo je ciężko dostać praktycznie się nie da ... bo próbowałem no to pozostają plastikowe blue groove i nevegal rozmiary są tylko 2,35 opony na suchym dają rady jak jest uklepana ziemia ślizgają się na kamieniach całkiem sobie radzą ma błocie nie pojadą ... co do rollera to bardzo dobra opona na różne warunki i nawierzchnie o wiele lepsza od kend ale widzę mieszanka 42 a wiec wieczna opona to nie jest cen kend Ci wypisywał nie będę bo myślę że się w nich oriętujesz myślę ze za cały sezon jeżeli targał nie będziesz po asfalcie 2 koplety tych rollerów Ci zejdą ...
kenda nevegal przod i tyl..nawet w tej tanszej mieszance to rewelacja, od 3 lat jezdze na kendach i myslalem ze sie przesiac na cos innego w tym roku ale wybor padl ostatecznie na kolejny sezon na kendach-zdecydowanie najlepszy stosunek ceny do jakosci.Nie wiem czemu ludzie wciaz tak trzymaja sie kurczowo maxxisow jak mnostwo topowych rowerow jest sprzedawanych z kendami.Mam obrecze 34mm i 2,35 i troszke mi sie wydaja za szerokie i myslalem nawet o kupnie 2,1.Kenda da rade i w zawodach i wycieczkach,pzdr
sanciak Używaj czasami przecinków, bo z twojej wypowiedzi ciężko coś zrozumieć.
klexuh Mam Nevegale stick E (podobno najlepsze z serii) i jestem średnio zadowolony. Opony są przystosowane głównie na suche warunki oraz kamienie. Na mokrej miękkiej ziemi zachowują się znośnie ale na uklepanym, twardym i wilgotnym podłożu już jest trochę gorzej. Oczywiście o błocie, w jakiejkolwiek postaci, niema mowy. Jeżeli poszukujesz taniej opony na jazdę w stosunkowo dobrych warunkach to raczej nic lepszego nie znajdziesz.
klexuh Mam Nevegale stick E (podobno najlepsze z serii) i jestem średnio zadowolony. Opony są przystosowane głównie na suche warunki oraz kamienie. Na mokrej miękkiej ziemi zachowują się znośnie ale na uklepanym, twardym i wilgotnym podłożu już jest trochę gorzej. Oczywiście o błocie, w jakiejkolwiek postaci, niema mowy. Jeżeli poszukujesz taniej opony na jazdę w stosunkowo dobrych warunkach to raczej nic lepszego nie znajdziesz.
S: NOWE Tarcze Avid G3 160mm przód i tył
mogę polecić Duro .243 racing dh/shore. 40zł z pancerną dętką gratis.
Poza tym, że 2.6 naprawdę jest znacznie mniejsza (2.35-2.4) i system antydobiciowy może niezłe wkurzyć przy zakładaniu (ale działa chociaż) to naprawdę fajna opona
Dla porównania - mam duro na tyle, a na przodzie kende nevegal stick-e 2.5 ( tą kupiłem za 39zł gdzieś w wyprzedaży
- teraz to już dawno ich nie widziałem )
Duro trzyma podobnie jak kenda, a bieżnik, czy nawet guma jest bez porównania do duro wildlife ( nie ma mowy o odpadaniu klocków i zdzieraniu się w parę dni)
Poza tym, że 2.6 naprawdę jest znacznie mniejsza (2.35-2.4) i system antydobiciowy może niezłe wkurzyć przy zakładaniu (ale działa chociaż) to naprawdę fajna opona
Dla porównania - mam duro na tyle, a na przodzie kende nevegal stick-e 2.5 ( tą kupiłem za 39zł gdzieś w wyprzedaży

Duro trzyma podobnie jak kenda, a bieżnik, czy nawet guma jest bez porównania do duro wildlife ( nie ma mowy o odpadaniu klocków i zdzieraniu się w parę dni)
potwierdzam, że tak w rzeczywistości jestklexuh pisze:2,5 maxxia, to jak 2,35 kendy

Nevegal do zabawy po górach ogarnie. Ale trzeba uważać na mokry grząski grunt bo ja trzymania na takim w ogóle nie mam (chyba ze mieszanka E stick coś zmienia bo ja mam zwykłą)
Blue Groove miałem tylko w rękach. Ma niską stopkę, nie wiem jak w praktyce.
Ja bym brał te rollery. Tylko na tył wziąłbym twardszą mieszankę.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
O nokianach g. nawet nie myśl z bieżnika nie można nigdy rozszyfrować z której strony ma byc ta opona , cieżkie to i na mokrym się trzyma jak na lodzie, wiem bo sezon na nich spędziłem ... i w pamieci zostało wielkie nie zadowolenie ... no a o duro to można jedno powiedzieć wieki syf ... co do tych kend przypominam sobie że na mokrym sobie jako tako radziłem przy zmniejszonym ciśnieniu ...