Uprząż i liny do "spuszczania sie" :P

Hajdas
Kontakt:

Uprząż i liny do "spuszczania sie" :P

Post autor: Hajdas »

witam, zastanawiam się nad kupnem uprzęży czy jak to sie nazywa, mianowicie chodzi mi o to aby kupić linę o długości około 15m i czegoś aby człowiek mógł się na tym powiesić i "spuścić" :D niemam pojęcia ile coś takiego $$ etc po prostu się nie znam ;) więc może ktoś wytłumaczy co w trawie piszczy i zapoda może jakimś linkiem na allegro ;)
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

MAGIK_KRK_PL człowiek mógł się na tym powiesić i spuścić:)

wow, brzmi niezle!
http://mrshaper.pinkbike.com/
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

MAGIK_KRK_PL a co...na podstawi linków do allegro będziesz wiedzieć co w trawie piszczy?

uprzęże zaczynają się od ok 120zł
liny w zależności od grubości to koszt od ok 6-7zł/m
do tego parę innych jeszcze akcesorii...

idź na ul Szewską do sklepu "Wierchy" tam uzyskasz fachową pomoc w tym temacie

ew. Jaro w Cyclo też co nieco siedzi w tym temacie
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Sama nazwa tematu bardzo zachęcająca :lol:

A tak na powaznie to widze , że w KRK mieszasz wiec na pewno masz gdzies sklepy Alpinistyczne itp.

Pamiętaj , żę takie bawienie sie w powietrzu wymaga prawidłowego oprzyrządowania wiec lepiej sie w sklepie zapytaj a nie na forum rowerowym , bo nieznajomość tematu może doprowadzić do jakiegoś wypadku :wink:
sergio94
Kontakt:

Post autor: sergio94 »

Zawiesisz się na tej linie, spuścisz, i co dalej? Z tego co wiem nie istnieje dyscyplina polegająca tylko na spuszczaniu się, trzeba się wcześniej, czy później wspiąć. A to już nie jest taka zabawa i lepiej, żeby Ci ktoś pokazał i nauczył, jakiś instruktor czy doświadczony amator :wink:
Hajdas
Kontakt:

rozwinę moje myślenie :P chcę kupić aby nakręcić jakiś ciekawy film :D a wiadomo takie ujęcia są conajmniej ciekawe :D
wiadomo od drzewa do drzewa lina (będzie pomagała osoba która pracuje na wysokościach i jest obyta z takim sprzętem) ale po prostu chcę się zorientować co i jak dokładniej bo nie chce przepłacić :P a kumpel tam pracuje tylko dorywczo więc zna się tylko na tym co i jak zamontować ;p
04dw
Kontakt:

Post autor: 04dw »

sergio94 pisze:
Zawiesisz się na tej linie, spuścisz, i co dalej? Z tego co wiem nie istnieje dyscyplina polegająca tylko na spuszczaniu się,

Jest, tzw. wspinaczka linowa, w sumie chodzi tam chyba o podciaganie i spuszczanie sie po linie.

Druga sprawa, lepiej popytaj w sklepach alpinistycznych lub na jakiejs sciance wspinaczkowej o krus obslugi calego takiego sprzetu, bo to nie jest takie hop siup ze robisz dwa suply i jedziesz.

Trzecia- 15 metrow lini nie wystarczy Ci, zdecydowanie :)
Hajdas
Kontakt:

04dw pisze:Druga sprawa, lepiej popytaj w sklepach alpinistycznych lub na jakiejs sciance wspinaczkowej o krus obslugi calego takiego sprzetu, bo to nie jest takie hop siup ze robisz dwa suply i jedziesz.
obsługę zna kumpel z klasy który właśnie zaczyna się bawić w DH bo pracuje ze szwagrem dorywczo na wysokościach i pytałem się go to mówi że na sprzęcie się nie zna w sensie co lepsze ale jeśli chodzi o montaż i używanie tego to on wie dokładnie co i jak :D
ODPOWIEDZ