World Naked Bike Ride

Spaced
moderator
Kontakt:

World Naked Bike Ride

Post autor: Spaced »

Nie wiedziałem gdzie to wrzucic. Troche jak masa tylko... Bez ubrań ;)
Pomysł ciekawy i na liscie o dziwo jest kraków tyle, ze jeszczcze nie kickstarted (nie wiem o co dokładnie chodzi w tym przypadku).
Co dhz mysli o tym pomysle? ;)
http://www.worldnakedbikeride.org/
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

juz widze reakcje naszych zajebistych wladz- policji, nietolerancyjnych polskich obywateli, zaraz onr przyjdzie i bedzie chcialo rzucac kamieniami bo idioci pewnie pomysla ze to znow jakas parada rownosci tylko na rowerach...
http://mrshaper.pinkbike.com/
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

w cywilizowanym kraju by to przeszlo ale nie u nas, ukamienowanie przez wszechpolaków lub narodowe odrodzenie polski z okrzykami "pedały wypiepszać" brzmi mało ciekawie jak na akcje promującą ekologiczne przemieszczanie się
pomysł może i dobry... ale nie w Polsce
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

jak dla mnie bomba. mozna cos takiego zoorganizowac tylko musi byc chyba min kilka osob. hehe :lol: pozwole sobie przeniesc do ogolnej kategorii
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Spaced, nikom, takie akcje były już w pl, ale na mniejsza akcję, kończyły się ze bikerzy musieli płacić po 1500 zł grzywny za publiczne zgorszenie,czy cos takiego, pomysł raczej lipny bo w naszym kraju na pewno nie wypali, zaraz zbluzgają to media, kościół i władze w naszym zabobonnym kraju.
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

Ze zgorszeniem i nie wypalaniem to mnie troche dziwi bo ostatnio Warszawa brała udział w akcji Improve Everything - World Naked subway ride i nikt nie robił problemow.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

ja byłbym za
World Naked Woman Bike Ride ;)
bo faceci, zwłaszcza starsze dziadki wyglądają na tych imprezach lekko żałośnie.
Ogólnie nie rozumiem idei pokazywania własnej d... publicznie, ale jak ktoś chce to czemu nie
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

mysle ze z Arturem spokojnie mozemy pojechac na golasa przez kasine i nikt nie podskoczy 8)
heaven666
Kontakt:

Post autor: heaven666 »

dla ekshibicjonistów każdy powód jest dobry zeby pokazać co gacie skrywaja :mrgreen:
http://www.pinkbike.com/photo/2349174/
Spaced
moderator
Kontakt:

Mnie zawsze zastanawiało czemu rodacy nasi bali sie zawsze golizny jakby w domu lustra nie mieli.
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

tacy wszyscy oburzeni na zaściankowe czarnosecinne Polskie katolskie społeczeństwo a ja np bym nie chciał zeby banda imbecyli jezdzila mi z dupa na wierzchu przez srodek miasta. Przez szacunek do starszych ludzi, jak i przez to że pewnie nie było by tak halo jakbym miał np tam przejść z dzieciakiem.l Sam robię różne głupie rzeczy ale mam świadomość ich głupoty czy potencjalnych konsekwencji, i staram się jakiś umiar w tym zachować.

Ps. Jak mam być szczery to widok nagiej laski na rowerze jakoś godzi w moje poczucie estetyki, a spragnionym krwi napalonym 15 latkom radzę się nie łudzić że zobaczycie coś więcej od je*niętych nie golących nóg sfeminizowanych kaszalotów:] Mówię to mimo pewnego sentymentu do Vanishing Point i pewnej sceny, jak ktoś widział to wie ocb:)
Spaced
moderator
Kontakt:

mikael moim zdaniem jak dziecko zobaczy kogos nago to nie zniszczy mu to psychiki na całe zycie. Własnie to jest chyba rzecz, której najbardziej nie rozumiem u pruderyjnych ludzi. Rozumiem sex, przemoc etc. ale bronic dzieci przed ludzkim ciałem czy nawet sprawiac, zeby nagosc wprawiała je w zakłopotanie? Nie chodzi o to zeby biegac nago całe zycie ale to podejscie do temtu u nas jest po prostu smieszne.
heaven666
Kontakt:

Post autor: heaven666 »

Spaced czyli widzimy Cie na czele kordonu jak cos? :wink:
http://www.pinkbike.com/photo/2349174/
Spaced
moderator
Kontakt:

heaven666 jak bedzie wiecej niz 3 osoby to ja nie mam wielkich problemów :P

BTW. Dla zbulwersowanych. Zobaczcie ze 1/2 ludzi tam jedzie w dolnej czesci bielizny ;) To powinno zmiejszyc wasza bulwersacje ;)
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Spaced pisze:mikael moim zdaniem jak dziecko zobaczy kogos nago to nie zniszczy mu to psychiki na całe zycie.

Nie, ale każdy ma prawo wychowywać dziecko jak chce. Jak chce żeby oglądało gołe fiuty to pójdzie z nim na plażę nudystów, albo sam pokaże swojego fleta, ale jest spora grupa osób, która sobie tego nie życzy i bez względu na to czy mają rację czy nie wypada to uszanować. Wolność czlowieka kończy się tam, gdzie się zaczyna wolność innego i warto o tym pamiętać jak się mówi o tolerancji. Moherów można nie lubić, ale swoje prawa mają czy się komuś to podoba czy nie. Dlatego wkurzają mnie takie akcje jak "zabierz babci dowód" a także wyznaczanie daty parady równości w Boże Ciało (to nie ma nic wspólnego z propagowaniem tolerancji, to czysta prowokacja), skoro ktoś chce być tolerowany to niech zacznie od szanowania poglądów innych obywateli tego kraju a nie od wyglupiania się.
Spaced
moderator
Kontakt:

B.Z. zgadzam sie z toba co do obu tych akcji. To forsowanie na siłe. Naked ride to dla mnie raczej ciekawy happening niz konkretna manisfestacja. Chociaz w pl ma to inny wydzwiek bo wlasnie golizny boimy sie niczym diabła.
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

Wiesz, nie powiem żeby znowu był jakiś paniczny strach przed golizną. Po prostu wszystko musi mieć swój czas i swoje miejsce- i wyczucie dobrego smaku. Nie jestem jakimś szczególnie pruderyjnym człowiekiem, ale nie wyjdę goły na ulicę ( abstrachując od robienia z siebie idioty) dlatego że jest to narzucanie się ze swoim stylem życia w życie ludzi innych. Każdemu podoba się co innego, jakby świat był taki wyuzdany moralnie i relatywny, to byłbyś zachwycony stojąc w kolejce po ziemniaki za starą grubą gołą babą?;p Na tej samej zasadzie kogoś może razić ładna zgrabna młoda laska opalająca się nago na publicznej plaży, czy nawet przystojny facet wymachujący fifarem na placu zabaw dla dzieci. ( swoją drogą paradoks- podejrzewam że laska dostała by paragraf za naruszanie porządku czy nieobyczajne zachowanie, a facetowi zapewne zaczęto by się bliżej przyglądać pod kĄtem pedofilii)
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

nie tak dawno przecież była sprawa dwóch dziewczyn opalających się topless (w Szczecinie bodajże), zostały ukarane mandatami, ale odwoływały się do sądu itd. Ogólnie się wielkie halo zrobiło z tego, że to ograniczenie wolności itp.
A co do obrońców dziecięcej niewinności - odnośnie ww. sytuacji wypowiadał się psycholog m.in. i wprost powiedział że dla dzieci nagość jest naturalna i jak zobaczą nagich ludzi to nie ma podstaw żeby sądzić że wywrze to jakiś wpływ na ich psychice :wink:

ale fakt faktem że taki przejazd gołej bandy na rowerach w PL wywołałby pewnie więcej protestów i oburzenia niż oznak poparcia :)
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Ja tez się wypowiem, i choć zdarza mi się to niezmiernie rzadko, to zgodzę się w 100% z mikaelem (kto nas zna, ten wie :P)

Uważam, że istnieje bardzo cienka granica pomiędzy właśnie taką bezpruderyjnością a ingerencją w cudzą prywatność i intymność.

Zacytuję fragment z felietonu Tomasza Kucza z magazynu studentów "MIXER" wydawanego przez Krakowską Akademię im. Frycza Modrzewskiego. nr 32, styczeń 2009

"Zatem czy w czasach sekstelefonów, wirtualnych doznań i Dody Elektrody możemy jeszcze mówić i seksie jako o temacie tabu? Czu obdzierając erotyzm z tajemnicy, nie pozbawiliśmy go przypadkiem czegoś wartościowego? Dlaczego, chcąc zrozumieć siebie i swoją seksualność, postanowiliśmy ją upublicznić?"

Ja jestem na nie... nie chcę oglądać gołych penisów i gołych cycków kiedy idę ulicą i jem obwarzanka. Nie i koniec, to jest uderzanie w moja prywatność. I nie jestem zagorzałym katolikiem słuchającym bajek o magicznym kalendarzyki i zaczarowanym termometrze, nie wierzę też, że od załatwiania spraw na własną rękę pogorszy mi się wzrok... ale tak samo jak moją sprawą jest jakie figury geometryczne wykonuje w łóżku, w kuchni czy w samochodzie tak samo mój **** jest mój a nie całego świata. I na odwrót, mam zamiar oglądać jedynie te fiuty i te cycki które chcę oglądać.

I nie należy tego mylić ze swobodną rozmową przy piwie na temat tego co można by zrobić z tą fajną koleżanką z roku ... :) są pewne granice, których się nie powinno przekraczać, bo traci się to co jest tak naprawdę ważne.

Ja to widzę tak.... na początku jest tabu, seks nie wychodzi z sypialni, nie mówi się o nim w ogóle, kobiety uprawiające seks przed ślubem są kamienowane a dziewice wynoszone na ołtarze... potem idzie powolne rozluźnienie .. osiągamy moment rewolucji seksualnej ... i tutaj powinniśmy się zatrzymać ! seks nie jest tematem tabu, można swobodnie pogadać z koleżanką na ten temar, w telewizji pokazują cycki w filmach po 22 i jest ok ... ale nie można iść za daleko... bo co będzie ? będziemy biegać nago, ludzie będą uprawiać seks podczas szkolnych przerw na korytarzu i co wtedy ? i nic ... wszystko się zdegraduje i wróci do początku - seks będzie przykrym obowiązkiem, nie będzie w nim nic tajemniczego ani ciekawego... (to tak dla tych wielkich obrońców bezpruderyjności).

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ