ciach temat
ciach temat
.....
Domyślam się, ale dlaczego nie możesz sam tego sprawdzić ? tego nie rozumiem..., Biorę w łapę ramę, oglądam ją pod wszystkimi kątami, amor tak samo, jak już sprzęt siedzi u Ciebie to na prawdę dziwne... To coś w stylu "mam sprzet w domu, powiedzcie mi w jakim jest stanie", czyli straszna...... Głupota ?
mateom no to nie widzisz czy była malowana czy coś? Jak masz podejrzenie że była spawana i jest malowana, to prawdopodobnie była spawana, ale jak jest tak dobrze pospawana jak mówis, że nie widzisz różnicy to w czym problem, skoro jest dobrze? Masz rame w domu to sam oceń, nikt przez neta ci nie powie co z nią jest.
Zajebiście ?
Ehh nie no poważnie, chciał bym zobaczyć te "sprzęta", tak się czyta te wszystkie posty to albo gość który go sprzedaje jest totalnym ******, albo jego klient, mało ludzi popełnia kilka razy głupotę, a mieć "szczęście" do klientów można mieć zawsze...
Wiem jak to jest, sporo z ludźmi, przebywam w pracy
Ehh nie no poważnie, chciał bym zobaczyć te "sprzęta", tak się czyta te wszystkie posty to albo gość który go sprzedaje jest totalnym ******, albo jego klient, mało ludzi popełnia kilka razy głupotę, a mieć "szczęście" do klientów można mieć zawsze...
Wiem jak to jest, sporo z ludźmi, przebywam w pracy
rama była malowana 3 razy, jednak lakier został zawsze usunięty chemicznie nie podrażniając aluminium i jest nałożona cienka warstwa lakieru(proszkowo malowana) więc spawy widać idealnie wręcz, jedynym powodem, dlaczego wszyscy mówią, że rama była pęknięta jest to, że pan zaborowski napisal coś w stylu : na aukcji wahacz zasłania osłonka więc pewnie jest tam pęknięty no i oczywiscie to zapoczątkowało niezłe ploty na temat tej ramy.
[S]2x yeti 4x roz. s i l
mateom, wiesz co to interpunkcja? pozwala to podzielić zdanie na odpowiedzi, stwierdzenia, pytania, czy inne takie, osobą czytającym.....
Malowana proszkowo ? Nic się jej nie stało. Spawy wydać? to patrz po nich, jeśli była pęknięta to będzie już widać (jeśli jeździłeś na niej), a nowego spawu nie da się zrobić tak żeby wyglądał na oryginalny(jak to stwierdziłeś "zajebisty"), zawsze będzie się odróżniał
Malowana proszkowo ? Nic się jej nie stało. Spawy wydać? to patrz po nich, jeśli była pęknięta to będzie już widać (jeśli jeździłeś na niej), a nowego spawu nie da się zrobić tak żeby wyglądał na oryginalny(jak to stwierdziłeś "zajebisty"), zawsze będzie się odróżniał
Co do ramy to będzie musiał ją rozbroić i albo samemu ją dobrze oglądnąć albo zasięgnąć rady u znawcy. A co do amora, to faktycznie jest z nim coś nie tak. Sprawdzając go na "sucho" nie wiele da sie powiedzieć o amorku (przynajmniej w tym przypadku amortyzator zupełnie inaczej pracował na "sucho" , a inaczej po założeniu do ramy). Po zamontowaniu widelca do ramy okazało się że amortyzator chodzi tak jak zatarty rst. Myśleliśmy ,że są to problemy związane ze smarowaniem więc amor został przeserwisowany (wymiana olejów). Jednak serwis nic nie dał, jest to najprawdopodobniej wada solo air, lub też ewentualnie tłumika (chociaż wątpie w to). Jeśli rama okaże się trefna to pan TK okaże się mega oszustem, który będzie musiał jakoś naprawić swoje błędy. Póki co jest jeden, oby rama była dobra...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
TK to powiedz mi czemu nie chciało ci sie zrobic dokładnych zdjęc wachacza pomimo ze cie o to prosiłem ? jak bys nic nie ukrywał to bys zrobił , proste. Oszukałes tez mojego kumpla z boxxerem gdzie tłumiki były do góry nogami , uchodzi powietrze wiec sie juz tak nie broń.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
mateom Jeżeli rama była malowana, a ma jakieś pęknięcie - Zobaczysz to po pierwszej jeździ, ż racji, że naprężenia tego miejsca zrobią rycę na lakierze .
Nie rozumiem Cię wogóle, bo Masz ramę w domu i teraz się nas Pytasz ... Bierz ramę w ręce i Badaj, czy wszystko jest ok ... Jęsli byłyby spawy w jakimś nienaturalnym miejscu, to nawet gdyby były wyszlifowane i wyszpachlowane - i tak to się da wyczuć ... Nie ma lepszego sposobu niż szukać organoleptycznie ... Mówi Ci to osoba, która ma z pęknięciami duże doświadczenie .
Pozdrawiam,
Sudi
Nie rozumiem Cię wogóle, bo Masz ramę w domu i teraz się nas Pytasz ... Bierz ramę w ręce i Badaj, czy wszystko jest ok ... Jęsli byłyby spawy w jakimś nienaturalnym miejscu, to nawet gdyby były wyszlifowane i wyszpachlowane - i tak to się da wyczuć ... Nie ma lepszego sposobu niż szukać organoleptycznie ... Mówi Ci to osoba, która ma z pęknięciami duże doświadczenie .
Pozdrawiam,
Sudi
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
-
- Kontakt:
tez moge potwierdzic co mowi Sudi;p on ma naprawde duze pojecie o peknieciach w cane corso wiec rama w lapy i przyjrzyj sie naprawde dokladnie.jezeli bylo spawane to lakier Ci peknie w tym miejscu po paru przyjezdzkach(trzeba sie dokladnie przyjrzec bo to bedzie mala ryska zapewne a nie duze pekniecie;]
http://mmorswin.pinkbike.com/