Jak zaplatać koła.
Pablo666 jeździłem na mach'ach plus'ach za 80gr sztuka i nic im się nie działo. Dartmoor to podobno produkcja Championa ale ile w tym prawdy to nie wiem, ja sam bym kupił te kolorowe szprychy, żeby przetestować, ale nie będą mi pasować do całości
Miałem 2 komplety kół na CN spoke czarnych (1zł/sztuka) i też nie narzekam. A jeśli dobrze wyliczyłeś długość szprych to zaokrąglij do parzystej.

No to lewe 266 a prawe 263.. no to by sie i moze zgadzalo.. ale rozmairy ida co dwa wiec 262 i pozniej 264 i 266 a nie wiem czy nie bd za krotkie;/ moze ktos mi powie?
no ale chcialbym sie dowiedziec..
u mnie
machy i ritchey sa po 1zł
cn spoke 1zl
dt swiss 1,30
zastanawiam sie nad zamowieniem na allegro bo wiekszy wybor jest.. chcialbym bardziej konkret jakie kupic
na allegro point 1zl
mach 1,30zł
dt champion 1.60/1.80zł
dartmoor nie bd rozmiarow[/img]
no ale chcialbym sie dowiedziec..
u mnie
machy i ritchey sa po 1zł
cn spoke 1zl
dt swiss 1,30
zastanawiam sie nad zamowieniem na allegro bo wiekszy wybor jest.. chcialbym bardziej konkret jakie kupic
na allegro point 1zl
mach 1,30zł
dt champion 1.60/1.80zł
dartmoor nie bd rozmiarow[/img]
Pablo666 optymalnie to 266 i 262.
Ale 2 mm roznicy po jednej ze stron nie zaszkodzą. W najgorszym wypadku kolo sie minimalnie przesunie w lewo albo w prawo, tam gdzie bedzie krocej.
Gorzej jak obie strony sa wyraznie za dlugie lub za krotkie. Wtedy nic nie pomoze, bo albo nyple bedzie zrywac, albo szprychy beda detki dziurawic.
Ale 2 mm roznicy po jednej ze stron nie zaszkodzą. W najgorszym wypadku kolo sie minimalnie przesunie w lewo albo w prawo, tam gdzie bedzie krocej.
Gorzej jak obie strony sa wyraznie za dlugie lub za krotkie. Wtedy nic nie pomoze, bo albo nyple bedzie zrywac, albo szprychy beda detki dziurawic.
-
- Kontakt:
Pablo666 oczywiście że wpłynie! po to masz gwint w szprychach żeby nypel mógł go łapać, im więcej nypel złapie gwintu tym lepiej będzie trzymał!
widzę że tu sami fachowcy się wypowiadają ...
Pablo666 do jakiego ty koła chcesz użyć takich szprych? szprychy powyżej 265 mm raczej używa się do kół xc, czyli obręcz o niskim profilu i piasty o niskich kołnierzach.
widzę że tu sami fachowcy się wypowiadają ...
Pablo666 do jakiego ty koła chcesz użyć takich szprych? szprychy powyżej 265 mm raczej używa się do kół xc, czyli obręcz o niskim profilu i piasty o niskich kołnierzach.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
jakiego kalkulatora używałeś do liczenia długości szprych? ja polecam ten http://www.videa.com.pl/bigfoot/download/spokeman.zip baza danych niezbyt aktualna, ale zaplotłem na nim ponad 100 kół i ani razu się nie pomylił.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!