[Rabka-Zdrój] Zostałem oszukany...

darex
Kontakt:

[Rabka-Zdrój] Zostałem oszukany...

Post autor: darex »

Przeważnie jest tak, że potencjalnym poszkodowanym jest kupujący ale w tym przypadku jest odwrotnie. Sprzedałem rower i zostałem oszukany :? . Wynikło to z mojego zbytniego zaufania do osoby, której sprzedałem rower gdyż wcześniej ją znałem i półtora roku temu sytuacja wyglądała niemal tak samo ale finał jest inny. Od pół roku czekam na zapłacenie mi pozostałej kwoty kilku tysięcy złotych za rower...
Półtora roku temu sprzedałem Jakubowi K. z Rabki-Zdrój pierwszy rower - Giant DH-Team. Sytuacja wyglądała tak, że jak przyjechali po rower to zabrakło im dwóch tysięcy złotych - bo ktos im miał oddać pieniadze w Warszawie i tego nie zrobił. Sporo wtedy ryzykowałem ale zgodziłem się na ich prośbe i zapewnienia o uczciwości, żeby brakujące pieniadze przelali mi na konto. Zgodziłem się a jego matka Anna H., zobowiązała sie, że to zrobi. Po około dwóch tygodniach dostałem pieniądze z firmowego konta kawiarni w Rabce, która należy do siostry Kuby (jego matka twierdziła, że to jej kawiarnia). W tej sprawie wszystko poszło tak jak należy ale przybliżem ją, bo ma swoje konsekwencji później.
Sytuacja rok później wygląda bardzo podobnie do tej pierwszej, tylko chodzi o drugi mój rower, który mu sprzedałem - Specialized Demo 8. Jego matka stwierdziła, że jeśli chce odemnie kupić rower, musi najpierw sprzedać swój. Doszliśmy do porozumienia, że swój rower odda mi w rozliczeniu a reszte dopłaci. Po tym jak byli w Warszawie oglądać go, mieli przyjechać odebrać go z pieniędzmi. Umawialismy się kilka razy i wkoncu zadzwonilem do jego matki, czy mają zamiar przyjechać i zabrać rower. Powiedziała, że tak, tylko załatwia jakieś interesy i narazie nie ma czasu. Zaproponowałem Jakubowi, że wyśle mu rower, on mi odesle swój a reszte dopłaci przelewem (chciałem zaoszczędzić na pobraniu bo za wysyłke płaciłem ja). Swój rower odesłał, gdy po jakimś czasie nie przychodziły pieniadze, kontaktowałem się telefonicznie z jego matką, która zapewniły mnie ze pieniadze przeleje jak tylko dostanie wypłate ze spółki... i na tym się kontakt urwał. Później Jakub pisał, że pieniadze dowiezie i na tym się kontakt urwał również z nim.

Ja rozumiem, że różne sytuacje mogą się zdażyć w życiu, może coś wypaść nagle i okazać się, że potrzeba pieniadze na coś innego ale żeby w ogóle nie dawać znaku życia i nie wyjaśnić okoliczności? Na dzień dzisiejszy czuje się oszukany, sprawę zgłosiłem na policje i trwają poszukowania Jakuba oraz jego matki a wynik jest taki, że podono zapadli się pod ziemie.
W związku z tym, jeśli są osoby, które wiedzą gdzie Kuba lub jego matka przebywa oraz jeśli mają jakiś kontakt z nimi prosiłbym o kontakt ze mną lub o porozmawianie z nimi .

Jakby ktoś kojarzył Kube (czerwony t-shirt) z wyglądu lub jego matkę (po lewo) to wyglądają tak:
(zdjęcie jest ogólno dostępne w internecie także wydaję mi się, że nie łamie żadnej ustawy):

Obrazek

a pochodzi stąd:
http://rabka.pl/galeria/displayimage.ph ... 160&pos=86

tel: 668822099
gg: 2187049
email: liquidboy@tlen.pl

Może ktoś kojarzy po rowerze:

Obrazek

Rama - Specialized Demo 8 2006 - nowa
damper - FOX DHX 5.0 - nowy
Widelec - Rockshox Boxxer Team 2006 - nowy
Piasty - Hadley - nowe
obręcze- Mavic d3.1 (ex823) - nowe
korby Profile Racing Race tytanowa oś - używane
pająk- E.13- używany
hamulce - Hayes Mag z klamkami BFL i tytanowymi śrubkami - nowe
stery - Chris King - nowe
kiera- Easton EA70 MonkeyBar - używana
Mostek - SIC USA Camuflage - nowy
gripi: - INTENSE - używane
manetka - SHIMANO XT - używana
przerzutka - Shimano Ultegra - używana
opona przód: Miechelin 32 DH Soft UST 2.8" - używana
opona tył: Miechelin DH16 A.T UST 2.6" - używana
Napinacz - E.13 - używany
zębatka - E.13 - używana
pedały - Wellgo MG1 - nowe
sztyca - syncros - nowa
siodełko - Fizik - używane
kaseta - sram 5.0- używana
łańcuch- sram Pc-59 - używany

Jest to opis roweru sprzed 6 miesiecy, wiec wszystko co było nowe, jest teraz używane...
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

stary ale masz problem dupa w troki i jedziesz tam i zalatwiasz sprawy !! bo widac walek zrobili niezly a ty sie dales zrobic... jesli masz jego adres to jedziesz i zalatwiasz sprawy :)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
darex
Kontakt:

Mam adres, tylko chciałbym się upewnić, że są tam gdzie powinni czyli w Rabce. Bo Kuba nie jest zameldowany nigdzie a jego matka w Jaworznie, ale z tego co sąsiedzi mówią, dawno jej tam nie było. A rower wysłałem do Rabki... Zastanawia mnie gdzie ten Kuba do szkoły chodzi, bo pewnie i tam zamieszkuje okolice.

To nie jest, też takie proste żebym tam pojechał bo to odemnie jest 360 km i jak ich nie bedzie to pocałuje klamke albo przenocuje u nich w kawiarni...
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

darex, czy ten DH-team nie byl przypadkiem z Dorado z przodu ?? Jesli tak, to chyba jestem w stanie Ci pomoc, w koncu mam 20km do Rabki..

edit:

Juz ruszylem temat.. Gosc zyje, kawiarnia tez..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

jak ta w srodku to jego amam chetnie tam pojade ;P atak na powaznie, jesli masz jakikolwiek dowod umowy w postaci nagranej rozmowy telefonicznej, maila nie bedziesz mial problemu z odzyskaniem kasy. Siedze troche w temacie ;P

Pozdro
darex
Kontakt:

ArthurGreen, BikerJG PM poszło.

To jego poprzedni rower:
Obrazek
lipski
Kontakt:

Post autor: lipski »

widziałem ten rower w Rabce parę razy będziemy z
ArthurGreen obserwować temat i w miarę możliwości postaramy ci sie pomoc kontakt do mnie masz na PW
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Może się mu przynajmniej głupio zrobi...
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
darex
Kontakt:

lipski, dzięki.

Na pinkbike ma zdjęcie z mojego pokoju...
kuciek40i4
Kontakt:

Post autor: kuciek40i4 »

Moze mu jakies komenty pod zdjeciem dodamy? ^^ wiadomosc juz poszla
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Pewnie że tak , niech tak się nie chwali że to jego rower... Ja dodam.
czarek0223
Kontakt:

Post autor: czarek0223 »

terror przez nasza-klase... dobrze dobrze :)

Jesli chodzi o poszkodowanego, darex nie obraz sie, ale jestes bardzo bardzo naiwny.
Szkoda Ci bylo 5zl wiecej za pobranie, jesli rower kosztowal Cie kilka tysiecy zlotych? Bynajmniej smieszne. Ja bym na taki uklad nigdy nie poszedl. Nie ma kasy - nie ma towaru.

Jak masz adresy i nie wiesz gdzie gosc jest, zazdwon na informacje (nr 118913 chyba), podaj dane i niech ci podadza wszystkie numery. Zadzwonisz i bedziesz wiedzial pod jakim to adresem. Ewentualnie moglbys zrobic walek i umowic sie jako np agent ubezpieczeniowy, pracownik US czy ktos taki kogo by latwo przyjeli na spotkanie :D

Druga sprawa, masz znajomych z jego klasy na NK, mozesz mu "smrodu" narobic. Wtedy na pewno odda. Ja nie mam konta, ale jakbym mial, chetnie bym pomogl.

Tepic oszustow i zlodziei !

Pzdr
darex
Kontakt:

czarek0223, byłem troche naiwny masz racje ale to wyniko z tego że im po prostu zaufałem. Utrzymywałem z nim kontakt półtora roku, znałem osobiście jego matke (widziałem się z nią 3 razy w Warszawie). Nie miałem powodów, żeby im nie wierzyć jak sytuacja za pierwszym razem była bardzo podobna - ale człowiek uczy się błędach, napewno drugi raz tak nie zrobie i może to być także przestroga dla innych. Pobranie w DHL nie kosztuje 5 zł, tylko znacznie wiecej bo liczą 1% od wartości + stała za pobranie. Gdybym wiedział, że zostane tak oszukany to bym oczywiscie wyłożył tą kwote podchodzącą pod 100 zł.

Jeśli go ktoś zobaczy na ulicy lub wie, że napewno jest w domu, to miałbym prośbe żeby zadzwonić na policję, przyjadą po niego bo nie stawił się na przesłuchanie i jest poszukiwany... Wystarczy powiedzieć, że chodzi o sprawę oszustwa z rowerem z Warszawy. Bo niestety sama policja nie może sobie dać rady z ustaleniem gdzie on jest.
1nVALID
Kontakt:

Post autor: 1nVALID »

Az 1 procent wartosci plus stala za pobranie, po prostu majatek. Wiecej juz wydales na telefony pewnie, a nerwy kosztuja tez niemalo.

Sprawa, widze ze sie zapewne rozwiaze, i tego Ci zycze.

Przestroga dla wszystkich.
Kupie: DHX 5.0 222
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

1nVALID 1% wartosci to jakies 60-70zl pewnie+oplata,wychodzi kolo 100zl.rozumiem ze dla Ciebie pieniadze nie sa problemem,ale jak sie komus ufa to sie nie mysli ze moze naciac.a pieniadz to pieniadz...

troche rozumiem Darexa i jego postawe,ale z drugiej strony ja bym sie na jego miejscu w taki uklad nie wpakowal-z obawy wlasnie.

postaram sie pocisnac tego gnojka na gadu,moze sie przestraszy.w sumie bardzo daleko nie mam,ewentualnie mozna by podjechac...
pozdro
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
wrobelsk8
Kontakt:

Post autor: wrobelsk8 »

ja piernicze szok;/
http://www.pinkbike.com/photo/2643634/ - moj rowerek xD
kuciek40i4
Kontakt:

Post autor: kuciek40i4 »

darex i co jakieś postępy są? Bo zdjęcie z nk wywalił czyli żyje. xd Wazne ze mamy gg :)
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

http://www.pinkbike.com/photo/3081830/#top
"
KK666 commented under scottbiker's photo ( Mar 5, 2009 at 11:45 )

Nie chcesz moze demo 8 nowki z 2006??"

próbuje sprzedać ?
Zablokowany