Klocki ktorej firmy wybrac ?

wojtec
Kontakt:

Klocki ktorej firmy wybrac ?

Post autor: wojtec »

Witam , chce zakupic nowe klocki do hampla teraz pytanie jakiej firmy klocki polcacie ...
Potrzebuje kloce ktore nie beda bardzo targac tarczy ale tez nie zetra sie po kilku zjazdach .
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
MadejDh
Kontakt:

Post autor: MadejDh »

Zależy jakie masz hample.
wojtec
Kontakt:

Post autor: wojtec »

potrzebuje klocki do deore 535

ZEIT,EBC,YPK,BBB ?
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

polecam Shimano XTR - metaliczne, koszt to około 60 zł.
Używam tych klocków w dwóch rowerach, sporo przeszły i nigdy mnie nie zawiodły, szkoda czasu i kasy na wynalazki i inne pseudomarketingowe bzdury (Kool-stopa - miałem, mieli koledzy i nikt nie był zadowolony, albo nie czuł różnicy do metalicznych XTR-ów). Zresztą w technologi wykładzin to już dawno rozwój techniczny stanął w miejscu a od kilku lat się dorabia ideologie dla zbicia kasy typu tytanowe, aluminiowe płytki i inne nikomu niepotrzebne kolory których i tak nie widać.
Zresztą w Niemieckiej prasie było kilka testów (Niemieckie magazyny maja kasę żeby takie rzeczy robić) gdzie zmienikom się ostro dostało... wniosek był tam jeden... żadnej różnicy lub gorsza jakość (niejednokrotnie za większe pieniądze)!!
viejo
Kontakt:

Post autor: viejo »

Polmetaliczne kazdej z tych firm beda bardzo dobre.
Metaliczne beda lepsze ale drozsze i tarcze zcieraja.
Organiczne sa troche gorsze i szybciej sie scieraja w deszczu i blocie ale najtansze i najmniej szkodza tarczom.

Wybor nalezy do Ciebie :) ja polecam polmetaliki.

snizy testy w prasie to sobie mozna przegladnac w ramach rozrywki intelektualnej. Im wieksza gazeta tym czesciej test jest sponsorowany (nieoficjalnie oczywiscie).
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

EBC Goldy swietnie sie spisuja . Ja juz tylko takie kupuje i jestem zn ich bardzo zadowolony.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

A ja do Shimano polecam... Shimano! Metaliki i pół-metale. Objeździłem już wiele klocków, łącznie z całą gamą EBC i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Shimano je przewyższa; na pewno cenowo, i śmiem sądzić że i jakościowo (metaliczne).
Jeżeli śmigasz na seryjnej tarczy shimano od 535 to dla komfortu sugerowałbym przerzucić się na RT-75; twarda jak diabli i z metalicznymi klockami tworzy zgrany duet;). Chyba że mas zjuż tarcze na C-locka - to poszukaj XTR'owskiej. Tak, wiem, że temat o klockach a nie o tarczach, ale dobór obu komponentów ma spore znaczenie (dlatego odradzam jakiekolwiek "tanie tarcze" i klocki z gównolitu (np.accent) )
www.feel-free.pl
LaLa
Kontakt:

Post autor: LaLa »

Zdecydowanie ebc gold:)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Goodridge. Lepsze od EBC i wielu fabrycznych. Dobra zywotnosc sinteredów i przy okazji bardzo fajna siła hamowania. Cena z CRC jak za EBC.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Kupując Shimano i tak kupujesz wyrób EBC :wink: .
XTRy metaliczne specjalnie mnie nie zachwyciły.
EBC owszem tyle , ze Goldy . Zielone to szajs do trekingu i XC , czerwone do racingowego DH moment "lecą".
ODPOWIEDZ