[Rabka-Zdrój] Zostałem oszukany...

1nVALID
Kontakt:

Post autor: 1nVALID »

piotrex Kasa jest problemem, imalem sie najgorszej roboty zeby tylko cos zarobic wiec znam wartosc pieniadza i wlasnie dlatego staram sie dzialac w sposob wykluczajacy strate ciezkozarobionych groszy.

Trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie.
Kupie: DHX 5.0 222
darex
Kontakt:

Post autor: darex »

1nVALID, nie sprzedawałem mu roweru jako komuś z ulicy tylko jako znajomemu i koledze. Nie przyszło mi do głowy, że mogłby mnie oszukać w szczególności, że jego matka zapewniała mnie o swojej uczciwości - o tym że ma kawiarnie, że nie jest osobą anonimową itd. Oczywiście ta kwota wydaje się śmieszna, w porównaniu z tym ile teraz musze ganiać po policji, wydawać na telefon - spotykać sie z adwokatem (na szczęscie znajomy ale jego czas też kosztuje). Ja też musiałem na swój rower zarobić, niekiedy pracowało się za 3,5 zł za godzine (pizzero w telepizzy) a niekiedy wpadła lepsza "fucha" ale zawsze uczciwie, także tym bardziej nie mieści mi się w głowie każde oszustwo.

Jeśli próbuje sprzedać ten rower, to pakuje kolejną potencjalną osobe w kłopoty bo nie ma na rower żadnych papierów (ja mam). Sprzedaje rower nie bedąc jego właścicielem.

Jutro ide do prokuratury dowiedzieć się o postępy bo przez ostatnie dwa tygodnie policjant i prokurator byli na zwolnieniu.

A jeśli chodzi o postępy związane z próbą kontaktu z Kubą, to niestety żadne ale mam nadzieje, że niedługo bede miał możliwość porozmawiać z nim lub z jego matką (dzięki wszystkim tym, którzy zadeklarowali pomoc).

Dowiedziałem się także że sprzedał ostatnio Marzocchi 888 bo zapewne ma kilka rowerów...

Jestem z kilkoma osobami w kontakcie, którzy są z okolic Rabki lub z Rabki i jestem dobrej myśli, że cos z tego wyjdzie. Aczkolwiek bede wdzieczny każdemu, kto zaoferuje coś od siebie aby ruszyć sprawę.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Taki terror poszedł przez naszą klase, ze koleś focie usunął :( a takie fajne komenty dziś wpadly xD
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Na pinku mu! xd I komenty do profili(nk) i na dashboardzie (na pb.;))
Deorek
Kontakt:

Post autor: Deorek »

Zawsze można na komentach w profilu kolesia pomęczyć...Dla Mnie jest nie pojęte że koleś mając 15lat już robi przekręty, ciekawe co będzie za pare lat...Mamuśka też niezła, widać że talent do wałowania ludzi wyssał wraz z mlekiem matki xD
http://leszczyk.pinkbike.com/
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

czas na spam. Moze wkoncu sie chlopaczek opamieta. Ciekaw jestem co tacy ludzie beda robic majac 20 lat?
mag44
Kontakt:

Post autor: mag44 »

No ja juz mu tam pare rzeczy na n-k i na PB napisałem, znajomym tez powiem zeby mu coś pociśli :twisted:
http://www.pinkbike.com/buysell/968159/
bielek
Kontakt:

Post autor: bielek »

Trzeba mu cisnąć na NK zauważyłem że usuwa Nasze komentarze bo tylko kilka jest z ostatnich minut:D
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
Marcio
Kontakt:

Piszcie piszcie. Jak zobaczy jaki jest ruch to przemysli sprawe.
madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

Napisałem mu też terror :P ej no ale niby znajomy a tu taki chu* żal takich ludzi :(
meff
Kontakt:

Post autor: meff »

Panowie tragedia z tymi "komentami" na serwisach internetowych. Tak się spraw nie załatwia.
bielek
Kontakt:

Post autor: bielek »

Ale ma ruch na NK i pinku dzieki nam:D
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
Marcio
Kontakt:

meff Tutaj chodzi tylko o zwrocenie uwagi na sprawe, tylko tyle.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

meff Sam tam jeszcze nic nie pisałem, ale patrząc na sprawę ostatniej kradzieży mongoosa z travisem to chyba pomogło..

Można by go jeszcze zapytać na forum jego klasy ocb, stamtąd raczej nic nie usunie :twisted:
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Zachowanie racja , tragiczne ale tylko tak możemy pomóc... Widać że sumie gonie wzieło sumienie i strach , usuwa komentarze i zdjęcia...

http://nasza-klasa.pl/school/32884/58/f ... st#post197

Warto pisać , kumple na niego wskoczą to weźmie się w garść i odda kasę. Tu nie usunie postów...
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Zachowanie racja , tragiczne ale tylko tak możemy pomóc... Widać że sumie gonie wzieło sumienie i strach , usuwa komentarze i zdjęcia...

Wole takie, niż lansowanie się rowerem za który się nie zapłaciło. W pełni popieram, dopóki nie będą występować groźby cielesne :D
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

skoro koles usuwa komenty to juz ma ewidentnie kupe w gaciach. kwestia czasu. mozliwe ze nawet usunie profil na nk ze wstydu przed kolegami :D
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

darex pisze:1nVALID, nie sprzedawałem mu roweru jako komuś z ulicy tylko jako znajomemu i koledze.
Wydaje mi się, że znajomy/kolega któremu mozna zaufać to taki którego adres się zna i było się u niego kilka razy w domu a nie zrobiło się jeden deal, który przypadkiem wypalił. Wiem, że w tym przypadku moje "mądrości" i tak już nie pomogą, ale niech to będzie przestroga dla "potomnych"...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

B.Z. no własnie ja tez nie rozumiem tego szybkiego ufania ludziom w takich sprawach. Jakby kolegą był kazdy kogo widziałem pare razy w sprawie kupna sprzetu to chyba byłbym jedna z bardziej popularnych osób w okolicy ;)
Zablokowany