Kilka czy wszystkie? xd Bo jak kilka to chyba koło jest niewycentrowane. Jak ja plotłem to wystawały mi mocniej z jednej strony niż z drugiej(co 2-ga szprycha)
Sprawdzilem dzis dlugosc szprych.Tym samym programem co wczesniej czyli SpokeMan.
Na 3x L:265,6 P:262,7
Na 4x L:276,8 P:270,4
Kupiłem szprychy na 3x bo takie mialame pierwsze zalozenie ale zapletlem na 4x i jest wszystko ok.Czy one nie powinny byc za krotkie?To teraz jak bd pletl drugie kolo to mam patrzec na 3x czy 4x? Bo juz sam nie wiem
Zapleć na 4 krzyże. Będzie ładniej i do pary <lol2>
A tak na poważnie. Teraz będziesz plótł przód czy tył? Jak tł to lepiej pójść w standart i zapleść na 3 krzyże.
Ja do tych programów nie mam zaufania. Sam zmierzyłem wszystko jak powinno wyjść i wyszło mi 267mm a użyłem 257 i było idealnie...
Le[iej pójść do serwsiu niech sami ocenią.Ja tak zorbiłem. xd
Teraz pletlem tylne.. wiec z jednej strony krotsze z drugiej dluzsze.Zapletlem na 4x.
Nasetpnie bd plotl kolo przod.I tez na 4x i wtedy sie okaze jakie sprzychy..Czyli jak na 4x to trzeba wziasc krotsze tak wynika z kalkulatora ;]
mi w serwisie powiedzieli ze nie wia jakie szprychy bd ok. i najlepiej kalkulator choc oni to biora szprychy i patrza i jak 10 szprych jest ok to plota dalej.. kazdy inaczej robi xD a w serwisie i tak nie powiedza bo wtedy by klientow stracili..
No mi w serwisie gostek na "oko" powiedział ajlepiej kupować w sklepie szprychy i zamienić jak będą za krótkie. Zmierz Dokładnie wymiary potrzebne do kalkulatora i powinno być git.
Yhm. Nie raz. Muszą być proste. Zaplotłem z 10 szprych, okazały się za krótkie, pojechałem wymieniłem i jest gucio. Nie mogą być pogięte i gwinty w nienauszonym stanie. )
odswieze, moze mi ktos dac dobra instrukcje badz fote kola zaplecionego na 4 krzyze? bo niestety mam troszke za dlugie szprychy i ratuje mnie zaplot na 4 krzyze. Prosze o pomoc