Przejrzalem sporo ram, z damperami i bez nich. Mysle, ze starczylo by mi na rame - Kona Stinky 2008 + damper. Jednak niestety nie moge nigdzie znalezc preferowanego rozmiaru, czyli 17". Natrafiam jedynie na mniejsze rozmiary. Niestety nie jestem tez pewien, czy to bedzie dobry rozmiar dla mnie ( 181 cm ). Nie mam takze skad zdobyc takiego roweru, zeby sobie na nim chwile pojezdzic i sprawdzic czy bedzie pasowala mi wielkosc. W internecie nie znalazlem tez zadnych informacji, dotyczacych dlugosci rur itd. itp. sa tylko katy. W prawdzie znalazlem dlugosc gornej rury, ale do 16-tki.
Takie rozmiary ma ta Kona :
S(15"), M(15.5"), L(16"), XL(16.5"), XXL(17")
Kolejnym pytaniem jest.. Czy ta rama bedzie pasowac do Kony Shred 2006? Stara rame wyjac, wsadzic nowa.. i potem tylko amor. Pewnie Juniot 170, albo cos takiego. Musi byc dwupolka.
Niestety na kompletnego full'a mnie nie stac.
* ..Moze ktos cos doradzi.. *
Obecnie moje fundusze wynosza : 2150 zł + 200 $
We wrzesniu 2009, bedzie to 3830 + 200 $ - Jednak moje plany na ten sezon musialyby zostac przesunie, a co za tym idzie jezdzilbym na obecnym rowerze.
Mam juz 21 lat.. i jesli tak beda mi te sezony odpadac, to zanim ja pojade na jakies zawody, to juz bede miec zaawansowana osteoporoze, i zamiast na rowerze bede jezdzic na wozku.. ze starosci