Od czego zacząć: 4X czy Dirt?
Od czego zacząć: 4X czy Dirt?
Jakbyscie mieli zaczac jezdzic co byscie wybrali? W czym jest wieksza frajda?
a i czy kola 26 pociagna na dircie?
a i czy kola 26 pociagna na dircie?
no tak..ale musze wybrac naped ss czy przerzuta... i sie chce zastanowic.. 4x jest troche drozszy.. a tylko jazda na czas..
a w dircie to jest hardcor jak 3-4m w gorze.. xD
a zawsze na torze sie mozna zabawic..
mam racje?
a i czy w dirt pociagnie kaseta+reduktor na ss + napinacz do ss? czy lancuch bd spadac? i czy wystarczy zwykly mtb np kmc czy bmx bd musial byc?
a w dircie to jest hardcor jak 3-4m w gorze.. xD
a zawsze na torze sie mozna zabawic..
mam racje?
a i czy w dirt pociagnie kaseta+reduktor na ss + napinacz do ss? czy lancuch bd spadac? i czy wystarczy zwykly mtb np kmc czy bmx bd musial byc?
no ss sie raczej na dh nie nadaje..
cholera bo trudny wybor mam.;/ sam nie wiem co teraz zrobic.. mialem ss przyjemnie mi sie smigalo.. choc nie mialem napinacza i mi lancuch czasem spadl..
mam przerzutke tez jest fajnie..lzej niz pod gorke.. i mozna szybciej pojechac.. ale jest wieksza masa i koszty..
cholera bo trudny wybor mam.;/ sam nie wiem co teraz zrobic.. mialem ss przyjemnie mi sie smigalo.. choc nie mialem napinacza i mi lancuch czasem spadl..
mam przerzutke tez jest fajnie..lzej niz pod gorke.. i mozna szybciej pojechac.. ale jest wieksza masa i koszty..
Nie w zawdoach nie mam zamiaru poki co moze za rok jak juz troche pojezdze..
no ja mam blaty 2blaty 36 i 24
a i jeszcze czy byscie kupili reduktor czy sama zebatke i podkladki z piasty?
Bo niestety mam piaste na kasete xD
i czy napinacz przyda mi sie?
lancuch mtb czy bmx?
Chce juz w jednym poscie zeby nie bylo ze nabijam sobie ;]
wiem ze temat taki.. ale coz ;] offtopic xD
no ja mam blaty 2blaty 36 i 24
a i jeszcze czy byscie kupili reduktor czy sama zebatke i podkladki z piasty?
Bo niestety mam piaste na kasete xD
i czy napinacz przyda mi sie?
lancuch mtb czy bmx?
Chce juz w jednym poscie zeby nie bylo ze nabijam sobie ;]
wiem ze temat taki.. ale coz ;] offtopic xD
Podziel większą przez mniejszą i wyjdzie Ci przełożnie. Ja mam gdzieś 2.28 i jest spoko.
Na Twoim miejscu wziąłbym 36/16 bo wychodzi 2.25. Napinacz używaj, chyba, że masz poziome haki, a z tego co wiem to masz Dragstara. ;] Łańcuch ja używam do kaset, bo zmieniać nie chciałem, ale jak koniecznie chcesz zmienić to musisz wziąść jednorzędowy o rozmiarze 3/32 Szczerze to lepiej wziąść podkładki od kaset na reduktor, bo lepiej ułożysz linię łańcucha. Ale to różnicy zbyt wielkiej nie robi. Sam to przerabiałem i się wkurzyłem i zrobiłem nowe koło na ss. ;]Jak potrzebujesz pomocy to pisz na pm.;]
Na Twoim miejscu wziąłbym 36/16 bo wychodzi 2.25. Napinacz używaj, chyba, że masz poziome haki, a z tego co wiem to masz Dragstara. ;] Łańcuch ja używam do kaset, bo zmieniać nie chciałem, ale jak koniecznie chcesz zmienić to musisz wziąść jednorzędowy o rozmiarze 3/32 Szczerze to lepiej wziąść podkładki od kaset na reduktor, bo lepiej ułożysz linię łańcucha. Ale to różnicy zbyt wielkiej nie robi. Sam to przerabiałem i się wkurzyłem i zrobiłem nowe koło na ss. ;]Jak potrzebujesz pomocy to pisz na pm.;]
http://www.allegro.pl/item581816236_now ... speed.html
o taki chodzi?
a lepszy bd ten dartmoor czy kmc a moze point?
o taki chodzi?
a lepszy bd ten dartmoor czy kmc a moze point?