[Kraków] Odrestaurowanie Łopaty

Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

pixo no ja na tym wjeździe na płasko lecę -_-

mikael skąd wiesz że
mikael pisze:dzieciarnia
??
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

slawkow68 to jak chcesz coś większego to w 1-szym wąwozie odbijasz sobie w prawo i masz po kłopocie............pamiętaj(nie wiem jak jeździsz), że jest wiele osób w KRK, które naprawdę to lubią, chcą się uczyć( z rozwagą), ew. osoby(np. ja) które mają już za dużo do stracenia i czasami po prostu wolę jakąś hopę objechać czy to ze strachu czy też z innego powodu.......

PIXO ma rację....zamiast dodawać kolejnych hopek może warto by pomyśleć o większej ilości jakichś technicznych przeszkód, bo chyba o to właśnie chodzi w tej zabawie zwanej potocznie DH?
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

ten lasek ma dosyc spory potencjal, mozna zrobic wiele rozjazdow, i tak jak mowicie nie same chopy ale bardziej techniczne odcinki. generalnie pomyslalbym o "zagospodarowania" tej dlugiej prostej, moze po lewej (jadac w dol) zrobic cos miedzy tymi drzewami?
kiedys z Romanem, Hadym i chyba Pixem jeszcze zrobilismy wybicie troche przed "korzeniem" w drugim wawozie bo sie go przelatywalo. po przerobce bardzo fajnie sie jezdzilo, ale dlugo sie nie utrzymalo bo dzieciaki nie chcialy objezdzac to przerobily sobie tak samo.
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Czemu zerujecie tak na Slawku? Slyszalem ze usypal dosyc sporo tras/hop, a teraz jeszcze czytam, ze Slawek jest wiec bedzie sobie kopal a Wy na gotowe przyjedziecie co?

ps. nie pisze tu o osobach co ktore cos faktycznie robia. <zeby nie bylo>
Hajdas
Kontakt:

Marcio pisze:Czemu zerujecie tak na Slawku? Slyszalem ze usypal dosyc sporo tras/hop, a teraz jeszcze czytam, ze Slawek jest wiec bedzie sobie kopal a Wy na gotowe przyjedziecie co?

ps. nie pisze tu o osobach co ktore cos faktycznie robia. <zeby nie bylo>
zgodze się z tobą :)
MAGIK_KRK_PL pisze:BTW. czemu ma robić to tylko jedna osoba skoro jeździ tam masa osób więc może jeśli każdy by coś pomógł to by się Whistler zrobiło ? ;]
ja wychodzę z założenia że skoro korzystam z tego miejsca, jeżdżę tam to mogę coś dać od siebie aby to miejsce było jeszcze lepsze :) i właśnie niecierpie czegoś takiego jak "przychodzenie na gotowe" :| większa frajda jeździć na czymś co się robiło własnymi rękami :)
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

Mi sie wydaje ze wszystkim tym którzy wspomnieli o Sławku nie chodziło o to aby on sam to robil, ale zeby nad tym czuwał, bo sie na tym zna...
www.mudserwis.com
robol2010
Kontakt:

Post autor: robol2010 »

Chętnie pomogę, tylko kiedy ?:)
http://www.pinkbike.com/photo/3369118/
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

Marcio każdy kto zna Sławka wie że robi trasy bo sprawia mu to przyjemność, a jako jeden z niewielu potrafi przemyśleć całą trasę tak że ma ręce i nogi, i nie trzeba jej potem poprawiać sto razy. Więc chodzi oto żeby na kształt tego co powstaje na łopacie przede wszystkim miał wpływ on, a nie żeby jakiś geniusz wywalił gdzieś na środku fantastyczną w swoim mniemaniu konstrukcję która potem zabiera miejsce i porasta krzakami, a wiele takich w wolskim.
Hajdas
Kontakt:

mikael nikt tu nie mówi o bezmyślnej budowie etc ;] pozatym pomyślał ktoś z was jeżdżących aby mu przynajmniej pomóc skoro dobrze kombinuję ? wątpie a jeśli ktoś już pomyślał to chyba nikt nie pomógł ;] pozatym zawsze można z nim pogadać co gdzie radzi ;]

robol2010 koło 10 kwietnia o ile będzie pogoda :)
Fils
Kontakt:

Post autor: Fils »

MAGIK_KRK_PL Przecież zwykle mu ktoś pomagał. NSy na łopacie nie zostały zbudowane tylko przez niego, stara trasa też... Poza tym łopaty on nie odbudował tylko robiły to inne osoby. Więc nie rób z niego ofiary. Oczywiście należy mu pomagać ale wydaje mi się, że pomoc niektórych może stać się tylko utrudnieniem.
MAGIK_KRK_PL pisze:ja wychodzę z założenia że skoro korzystam z tego miejsca, jeżdżę tam to mogę coś dać od siebie aby to miejsce było jeszcze lepsze Smile i właśnie niecierpie czegoś takiego jak "przychodzenie na gotowe" Neutral
Lepiej niech trasę robi parę osób, a dobrze. Już parę razy w ubiegłym sezonie widać było, że niektórzy 'inżynierowie' z dobrymi chęciami byli... poprostu zbędni. Liczy się jakość, a nie masówka zebrana na "Hura!".

Pozdrawiam
S: NOWE Tarcze Avid G3 160mm przód i tył
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Ja tam w krakowskim lesie czasami wpadam na łopate ale jednak wole jezdzic zegar + sarna bo tam tak ciekawiej i chodziaz nie tak płasko jak na łopacie. Co do odbudowania to bedzie trzeba to zrobic bo duzo rzeczy "siadło" po tym sezonie zimowym.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

mikael Zgadzam sie, ale jesli Slawek robi wszystko bardzo dobrze to czemu mu nie pomorzecie rzucac ziemie bo przy tym inwencji tworczej raczej nie potrzeba.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

W tamtym roku, po wichurach i zimie ( pocżatek kwietnia bodajże ) pomagałem przy stworzeniu objazdu drzewa w 1 wąwozie, mimo, że miałem 2 druty w łapie ... zresztą ten objazd to projekt Disbrainera i mój, oraz kilku osób, które wtedy się zjawiły by pomóc ( między innymi np. Kruszyna i chyba Szewczór ) .

To tak w kwestii ścisłości, że ini też czasem coś robią ;p

Kwestia obecnej budowy ... cóż mam maturę, więc czasu na jazdę mi brak i ryzyko za duże, co by sobie ziaziu przed maturą strzelić . Do budowy jednak chętnie się przyłączę, pakując w samochód jakąś łopate i coś jeszcze może ... Musimy się jednakże umówić w jakimś dogodnym dla wszystkich terminie, w ładny weekend . Mi najbardziej pasują na kopanie godziny dopołudniowe, ale jedno sobie zastrzegam - narzędzia jak przywiozę, tak i one mają ze mną wrócić .

P.S. - najważniejsze, co by większość z nas była pieszo, bądź autem ... Tak to już jest, że jak już się pojawi wiele osób z rowerami, to z kopania robi się buba i publika zamiast robić, to jeździ ... Też mam kilka wizji, na odrestaurowanie ... Chętnie przywróciłbym element "schodków" na końcu trasy - był bardzo fajny . O Starym i świetnym ns-dropie, możemy jednak conajwyżej pośnić ... Za duże ryzyko zniszczenia, aczkolwiek był świetny .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ZuniKrk
Kontakt:

Post autor: ZuniKrk »

Sudi A Ty skąd jedziesz?
Freeride to nie cyrkowe sztuczki, to stan ducha!
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

ZuniKrk Mieszkam w okolicach Borku Fałęckiego . Mam też kilka swoich wizji na single tracki w mojej okolicy, ale to jest raczej projetk, który nie potrzebuje rozgłosu .

Na kopanie pojade autem ( i wezmę kilkoro znajomych, co też śmigają) , bo zwyczajnie nieco cieżko spakować solidną siekierę, łopatę i jeszcze jakieś inne drobiazgi + targać to albo na 134 ( to wtedy 30min ), albo przez kopiec - koło godziny z hakiem .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ZuniKrk
Kontakt:

Post autor: ZuniKrk »

Ja mieszkam w okolicach borku & klin , bo też bym wziął narzędzia ale problemem jest zabranie ;d
Freeride to nie cyrkowe sztuczki, to stan ducha!
ODPOWIEDZ