Jednopółka do fr do 900zł? 55 vs Drop Off vs Domain
Jednopółka do fr do 900zł? 55 vs Drop Off vs Domain
Elo. Jak dotej pory jezdzilem na pike 409. lecz postanowilem go zmienic na jakas wieksza jednopulke do FR. Amor bedzie zamontowany do Bitcha z 06 r a on wytrzymuje skok do 180 mm. Finansowo bede ograniczony do 900 zł (wiem ze malo). Waze 60 kg. Jak narazie interesuje mnie
-nowe Marzocchi 55 ktore znalazlem za 850 zł. - 160mm
-Marzocchi Drop off z 07 roku (wersja SL czy jakos tak). na 9 mm ktore ma na sprzedaz kolega za 800 zł i ma ono 0 rys-150mm
- Oraz Rock Shox Domain z regulacja skoku 115-160 za 1300 znalzlem wiec musialbym dozbierac co mi troszke nie odpowiada.
Co wy na to? Pozdro
-nowe Marzocchi 55 ktore znalazlem za 850 zł. - 160mm
-Marzocchi Drop off z 07 roku (wersja SL czy jakos tak). na 9 mm ktore ma na sprzedaz kolega za 800 zł i ma ono 0 rys-150mm
- Oraz Rock Shox Domain z regulacja skoku 115-160 za 1300 znalzlem wiec musialbym dozbierac co mi troszke nie odpowiada.
Co wy na to? Pozdro
Ns Bitch 06 + Marzocchi 66 Rv 180
Hmm. Mam bitcha z 66 na przodzie. W sumie jakbyś wsadził tam boxxera to źle byś nie miał, bo sam przez jakiś czas jeździłem z takim setem i było całkiem w porządku. Myślę, że większość ludzi poleci Ci Domaina, lub jakieś 66.
55 osobiście bym nie wziął... nawet funkiel nówki.
Drop off to też nie jest idealny wybór
Dozbieraj na 66 i to będzie najlepszy wybór moim zdaniem.
Jeszcze trochę możesz pomęczyć się z pikiem
55 osobiście bym nie wziął... nawet funkiel nówki.
Drop off to też nie jest idealny wybór

Dozbieraj na 66 i to będzie najlepszy wybór moim zdaniem.
Jeszcze trochę możesz pomęczyć się z pikiem

Szczyrk 2009 :)
http://www.pinkbike.com/photo/3882008/
http://www.pinkbike.com/photo/3882008/
-
- Kontakt:
cubone dokładnie.. o Drop Offie nawet nie myśl... Ten Pike dużo lepszy. Używkę Domaina powinieneś wyrwać, ale trochę się naczekasz:D
P.S. Drop off chodzi ciut lepiej od Duro po tuningu.. DOSŁOWNIE. Wiem co mówię.. Tylko ładniej wygląda, nie łapie luzów, ma więcej skoku, sztywność i reszte ble ble ble.. ale pracą nie zachwyca... A za 800zł to całkowicie OUT
P.S. Drop off chodzi ciut lepiej od Duro po tuningu.. DOSŁOWNIE. Wiem co mówię.. Tylko ładniej wygląda, nie łapie luzów, ma więcej skoku, sztywność i reszte ble ble ble.. ale pracą nie zachwyca... A za 800zł to całkowicie OUT
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
ZuniKrk przesiadka z pika na z1... Co prawda z1 to bardzo fajny amorek ale ja juz przy tym celowal bym w cos wiekszego czyli wlasnie jakies 66. Musisz dorzucic pare złociszy i bedziesz mial porzadny amorek na dluzej. Mysle ze z1 bylo by tez dobra opcja ale ja po piku chcialbym juz cos lepszego. Ew domain ale model 318 - ten z lepszym tlumieniem 

to 10mm da mu +69 do odleglosci skokow
A tak serio to moze i z1... Ale jesli moze byc uzywka to 66 za troszke ponad 900zl uda ci sie wyrwac. Poprotu teraz nie ma za bardzo ofert. Sami wiecie kryzys itd... Mysle ze w tym okresie warto sie chwilke wstrzymac z kupnem i zaczekac na lepsze ceny jak euro/dolar czy funt spadna
A jesli Ci sie spieszy no to bier te z1 i sie ciesz jazda 

A tak serio to moze i z1... Ale jesli moze byc uzywka to 66 za troszke ponad 900zl uda ci sie wyrwac. Poprotu teraz nie ma za bardzo ofert. Sami wiecie kryzys itd... Mysle ze w tym okresie warto sie chwilke wstrzymac z kupnem i zaczekac na lepsze ceny jak euro/dolar czy funt spadna

-
- Kontakt: