Witam wszystkich.
Proszę o jak najwięcej info o piaście Dangerous Mike Big Baby. Jestem na jej kupnie ale nie wiem o niej za dużo. Przeznaczenie doi jakiego bym jej używal to lekkie DH.
Pozdro.
DC_CC A przepraszam po co drugi temat w ciągu 3 dni o tym samym? Big Baby to to samo Co Proforma. No i co o niej można powiedzieć, alu korpus 2 maszyny, 230 gram.
Kup lepiej tego Novatca 187gram i będzie cacy. Lekki tani sprawdzony, nie przepłacasz za kolor.
MAGIK_KRK_PL Jedna chyba z nielicznych piasta na 20mm z czterema łożyskami maszynowymi to są MassiveMachine. Novatec takiego modelu niestety nie posiada ;D Bo chodzi o piastę przód kolego
MAGIK_KRK_PL Bo ns ma najgorsze łożyska na świecie zrobione chyba z gównolitu. miałem piasty ns'a na bębenek, na ss, na normalną ośkę i na qr20, tylko na sztywną łożyska wytrzymały mi miesiąc, bo sprzedałem całe koło zanim zdążyły się posypać
W teorii jest. Jedynie to kolorem, napisem i jakością łożysk mogą się różnić.
Co do łożysk NSa to w Coaster SS w starszych rocznikach to była dosłownie plaga. Bo padało łożysko po stronie wolnobiegu. Ale to moim zdaniem nie wina kiepskiej jakości łożysk a rozwiązania bo jedno małe łożysko tam gdzie występują duże siły no nie jest w stanie sobie poradzić. W moim Coasterze SS Pro mogę tylko na uszczelnienia ponarzekać, mogły by być lepsze ale wszystko gra i się kręci. Simple Pro z przodu chodzi bez zarzutu od pół roku. Także moim zdaniem nie odbiegają jakoś znacznie jakościowo od innych z tego przedziału cenowego.