Kask FF do 280zł?

balek09
Kontakt:

Kask FF do 280zł?

Post autor: balek09 »

Witam chce kupić swój 1 kask full. Będę go używał do dh mam do wydania 280zł. Myślałem nad 661 full comp ale różne opinie o nim słyszałem a poza tym nie ma wymiennych gąbek i po 2 miesiącach śmierdzi.
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

wystarczy go myć jak każdy kask :P nic się z nim później nie dzieje
aka Lukas
Kontakt:

Post autor: aka Lukas »

Może Bell Bellistic?
Sam mam, jest bardzo lekki, wentylacja też w miarę, długa szczęka.
http://www.erowery.pl/go/_info/?id=1382
Tu masz akurat za 280.41 zł po jakiejś obniżce + plus oczywiście koszty przesyłki, ale warto zapłacić te 300 z przesyłką i mieć coś lepszego.
Jeśli jednak żadna wyższa cena nie wchodzi w grę, no to tylko ten 661.
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

jezdilem w compie do puki go nie zgubilem i przez chwile w tym bellu. Moim zdaniem duzo lepszym wyborem bedzie wlasnie druga opcja. Wentylacja jest o niebo lepsza a szczeka nie styka sie z twoja broda :lol: . Na prawde warto dolozyc pare zlociszy do bella
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Nie oszczedzaj na kasku :) naprawde powiedz mamie babci i komu sie da ze od tego zalezy Twoje zycie ;) i pewnie cos jeszcze dorzuca bo naprawde to jest podstawa :) poszukaj full bravo pro 08 stoja kolo 400 zl a sa to naprawde fajne kaski, ja akurat mam azonica i jest spoko chociaz to nie jest szczyt moich marzen i jak go kupowalem to mialem podobny problem jak Ty i zdecydowalem sie dolozyc i mam wymienne gabki i swietna widocznosc i do tego szczeka jest daleko wiec nic mi nie grozi ze strony kasku ;) w comp'ie szczeka jest blisko i roznie to bywa. Pozdrawiam ;)
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

balek09 słyszałeś może o czymś takim jak kropki ( . ) , przecinki ( , ) ??

ogólnie to się nazywa: znaki interpunkcyjne...
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

kajdan
Kontakt:

Post autor: kajdan »

Już to widze jak balek09 kontaktuje sie z wami pazerniaki i kupuje od was używany kask, jestem ciekaw czy jak kupowaliście sobie pierwszy kask to byla to uzywka czy nowka sztuka :?:
Chyba wiadomo o co chodzi, jezeli kupujesz swoj pierwszy kask full to napewno nie uzywany (w sumie nawet jakby to byl 100 kask to ja bym uzywki nie wziol, takie zasady)
Arkadikos
Kontakt:

Post autor: Arkadikos »

kajdan pisze:nie wziol, takie zasady)
Bawisz się w rzecznika ??? A o zasadach poprawnej pisowni słyszałeś ???

Ja nie widzę problemu w kupowaniu używanych rzeczy, kask to przedmiot jak każdy inny. I żeby zaspokoić twoją ciekawość mój pierwszy kask to była używka.

balek09 w takim razie jak tylko nówki to prócz Bella i THH T-40, masz jeszcze EarthWorks Nuke. Ja bym obstawiał Bella.
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

kajdan pisze:nie wziol, takie zasady
zwracaj mi uwagę, jak nauczysz się podstaw ortografii ... ;)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Pajac
Kontakt:

Post autor: Pajac »

Rumak14 pisze:jak by uzywki wchodzily w gre to ja mam uzywany 5 dni kask SixSixOne Strike z 2008 r moge go sprzedac za 270zl xD
To nieźle, ja poszedłem do sklepu i kupiłem za 240...

A w temacie powiem że 661 strike dobry wybór, w sumie nie mam wielkiego porównania ale za taką kasę nic lepszego chyba nie wyrwiesz...
balek09
Kontakt:

A ten Earth Works Nuke jest super. Ma wymienne gąbki , długą szczękę , i taki tył że jak włożysz gogle to pasek z tyłu się nie zsuwa
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Ja kupilem uzywanego 661 strike (praktycznie nowy) za 200 zl, kumpel kupil 661 evolution za 300 zl, tez prawie nowy. Wiec szukaj czegos, przepatruj allegro, ebaya, moze sie cos znajdzie...
Devil17
Kontakt:

Post autor: Devil17 »

Ja mam ew i super . Widocznośc ok , gąbki wyciągane , fajny wygląd , dobra ochrona . Dałem za niego 270 Nówka oczywiscie :) polecam
http://devil17.pinkbike.com
kajdan
Kontakt:

Post autor: kajdan »

Arkadikos pisze:A o zasadach poprawnej pisowni słyszałeś ???
Przepraszam tych, ktorych urazila moja pisownia, mialo byc wzial a nie wziol ( niestety nie uzywam polskich liter a slowo wzial jakos kiepsko wygladalo) :wink:

P.S. A Tobie Gornik uwagi nie zwracalem
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

Miałem bella fajny lekki i tani ale są lepsze kaski. Co prawda bellistic uratował mi życie, ale nowego już takiego nie kupiłem. Polecam Giro Remedy mam od 3 tygodni bardzo fajny kask o wiele lepszy moim zdaniem od bella, mocniejszy przede wszystkim. No i malowanie na 2009 z zombi jest genialne ale to już mniej ważne :) Trzeba szukać okazji ja dałem na nówkę 300zł :]
Earthworks... kolega ma ale mi nie przypadł do gustu trochę ciasnawy i słaba wentylacja przynajmniej w moim odczuciu... nie chciał bym takiego.
A co do używanego kasku... to tylko z źródła gdzie wiesz, że nie miał faktycznie wypadku albo możesz bardzo dokładnie oglądnąć czy wszystko z nim OK :)
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

661 comp - trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby kupić ten kask mając masę innych w tej cenie. Pal sześć niewyjmowalną wyściółkę, kask i tak da się umyć bez problemu, ale szczęka jest naprawdę za krótka.

Sukub vel starsport vel .... - miałem, miło wspominam. Pękł na szczęce po "kontakcie" z drzewem, ale spokojnie jeszcze nadawał sie do jazdy. Lekki szczękościsk czasami(rozmiar miałem dobry), ale idzie się przyzwyczaić, poza tym to zależy sporo od kształtu łba :)

Nuke - była dziewczyna kolegi rozwaliła sobie w nim twarz po faceplancie. Szczęka poszła chyba doszczętnie, rozwalony nos itd. Dla mnie kask raczej kiepski - starsporta "wytestowałem" z podobną siłą, a pękł tylko minimalnie, a ja miałem lekkiego siniaka.

661 strike vel thh - powiem tyle, że warto szukać jak najtaniej. Thh stoją po ~270zł cały czas, ale czasem można trafić na promocje. 661 Ogólnie droższy, ale w wakacje można je było mieć za 240złi jak widać dalej sie za tyle trafiają. Więc warto szukać.
Poza tym niedługo powinny trafić do Polski thh w nowych malowaniach
http://www.thh-helmet.com/40_3.htm
(nadruk złoty czy srebrno-czerwony i 661 się chowa jak dla mnie)
balek09
Kontakt:

Myślałem ze Nuke będzie miał lepsze opinie no ale cóż jak jest do dupy to go nie kupuje. Comp tez odpada. Remedy nie mogę znaleźć do 300 zł więc tez odpada. Pozostaje ten thh nawet spoko kask poczekam na te nowe kolory wtedy kupie. Wie ktoś kiedy będzie można kupic thh z nowymi kolorami??
ODPOWIEDZ