Double Wide i opony 2.20
Double Wide i opony 2.20
Witam, mam pytanie , mianowicie :
Czy można założyć i spokojnie jeździć na oponie o szerokości 2.20 na obręczy Double Wide ?
Gdyż mam zamiar kupić Maxxis Wet Scream o szerokości 2.20 a mam obręcz Sun Rims Double Wide i boję się że obręcz jest zbyt szeroka dla takiej opony...
Jak myślicie ?
Czy można założyć i spokojnie jeździć na oponie o szerokości 2.20 na obręczy Double Wide ?
Gdyż mam zamiar kupić Maxxis Wet Scream o szerokości 2.20 a mam obręcz Sun Rims Double Wide i boję się że obręcz jest zbyt szeroka dla takiej opony...
Jak myślicie ?
Fly high and never fall down.....
-
- Kontakt:
Zakładam ją czasem na ex729 (36mm szer) i opona przybiera bardzo nie fajny kształt, mianowicie cały bieżnik jest na czole opony, a po bokach nie ma żadnych kostek, które umożliwiły by jakiekolwiek położenie się w zakręcie. Jeśli ma służyć do jazdy na wprost, albo powolnej technicznej jazdy to się nada, ale ogólnie opona na bardzo duże błoto, a przede wszystkim śnieg. Na przesychającej i suche glebie bardzo nie przyjemnie lubi uciekać. Poszukaj może wersji 2,5' bo się zdarzały takie.