Od czego zacząć: 4X czy Dirt?
Wiec tak.V-ki Mam shimanoskie..
Czy ta blaszka co jest przy kolku.Musi ona tez byc?Czy nie koniecznie?
Czy to sie bd trzymac?Czy moze lepiej kupic jakis napinacz nawet uzywke?
Wiec dlatego chce ss..;] jest tanszy lzejszy.. ;] czasem praktyczniejszy ;]
Skąd wziasc srube do haka?jak nie mam przerzutki z mocowaniem na srube?
Czy taka v bd ok?
http://img12.imageshack.us/img12/4994/dsc00601c.jpg
"Czy ta V bd ok? czy nie bd przeszkadzalo mocowanie do klocka?"
Czy ta blaszka co jest przy kolku.Musi ona tez byc?Czy nie koniecznie?
Czy to sie bd trzymac?Czy moze lepiej kupic jakis napinacz nawet uzywke?
Wiec dlatego chce ss..;] jest tanszy lzejszy.. ;] czasem praktyczniejszy ;]
Skąd wziasc srube do haka?jak nie mam przerzutki z mocowaniem na srube?
Czy taka v bd ok?
http://img12.imageshack.us/img12/4994/dsc00601c.jpg
"Czy ta V bd ok? czy nie bd przeszkadzalo mocowanie do klocka?"
- Załączniki
-
- dsc00601c.jpg (49.92 KiB) Przejrzano 1271 razy
ale masz problem no ja niemoge :d kupujesz naco cie stac a nie wymyslasz jak dziecko 4 letnie w sklepie!!! jak nieiwesz w czym chcesz jezdzic to poprubuj to i to !!! ehh... 0.5 kg robi różnice dal ciebie !!! Pomyśl sesownie !!! Przeciesz na ss zbytnio nie posmigasz , a na zwyklym normalnie posmigasz !!! nierozpaczaj ze jest az tak tanio jak to bedzie katorga wedlug mnie !!! i napinacz musisz mieć w tym i tym wiec poco ten temat !!!! i rozczulanie sie nad sobą jak niemasz kasy to zrub to tak zeby bylo dobrze a nie !!! niemówie ze mam duzo kasy czy cos w tym stylu ale pomysl zanim cos napiszesz !!! Sorry ale taka jest prawda !!!
Jeszcze jest jeden aspekt miejsce do jazdy. Widze że jesteś ze Skierniewic a z tego co sie orientuje to skierniewice nie słyną z żadnego toru 4x niby w sochaczewie jest/był ale smigać ciągle po tym samym to może sie znudzić a dirty zawsze jakieś się znajdą a jak nie to możan wykopać mniej miejsca potrzeba w odróżnieniu od toru. No chyba że masz czas i kase żeby wyjeżdzać na miejscówki.
Klata sorki znalazłem link no rzeczywiscie tor jest, ale to i tak nie zmienia faktu że trzeba mieć kase na wyjazdy bo nie można być mistrzem jednego toru. I nie chce wywoływać kłotni ale wg. mnie tory na spadku są fajniejsze a nie na płaskim ale i tak szacun dla twórców.
Klata sorki znalazłem link no rzeczywiscie tor jest, ale to i tak nie zmienia faktu że trzeba mieć kase na wyjazdy bo nie można być mistrzem jednego toru. I nie chce wywoływać kłotni ale wg. mnie tory na spadku są fajniejsze a nie na płaskim ale i tak szacun dla twórców.
Pablo, bałagam.... Głupszych pytań i tematów założyć nie mogłeś... Tyle ludzi jeździ w Skierniewicach w 4x czyż nie lepiej podjechać kiedyś jak jeżdzimy i normlanie pogadać i zapytać co i jak? Uważam, że takimi pytaniami kompromitujesz siebie i całą resztę "jeźdźców" ze Skierniewic... Tylko czekać na kolejne pytania z serii "POMOCY! Mam problem! Masturbować się lewą ręką czy prawą? HELP!? - doradźcie"
Wszystkich urażonych przepraszam, ale słów brak...
Co do teopicu: Chcesz śmigać w 4x na poważnie to musisz wiedzieć, że bez treningu długoletniego, kasy na wyjazdy i na sprzęt - g*wno osiągniesz. A już napewno bez przerzutki...
Co do kolegi wyżej. Był kolega u Nas? Widział tor? Pare postów wyżej jest film z zawodów, ale po co czytać topici - ważne by wbić posta...
Wszystkich urażonych przepraszam, ale słów brak...
Co do teopicu: Chcesz śmigać w 4x na poważnie to musisz wiedzieć, że bez treningu długoletniego, kasy na wyjazdy i na sprzęt - g*wno osiągniesz. A już napewno bez przerzutki...
Co do kolegi wyżej. Był kolega u Nas? Widział tor? Pare postów wyżej jest film z zawodów, ale po co czytać topici - ważne by wbić posta...
To mnie podumowaliscie.Nie mam kogo zapytac..Kazdy mowi co innego.
Dirty sa Tor jest jeden.Z hajsem na ten rok cienko..wiec nie chce kupe kasy w rower pakowac.
Co do treningu to Klatka masz racje.. Moglem zaczac smigac jak zesmi mowil no ale wtedy wybral Dziewczyne.. i dalej z Nia jestem..Juz prawie 3 lata ;]
A lepiej sie trzy razy dowiedziec niz pozniej spierdzielic cos.
Dirty sa Tor jest jeden.Z hajsem na ten rok cienko..wiec nie chce kupe kasy w rower pakowac.
Co do treningu to Klatka masz racje.. Moglem zaczac smigac jak zesmi mowil no ale wtedy wybral Dziewczyne.. i dalej z Nia jestem..Juz prawie 3 lata ;]
A lepiej sie trzy razy dowiedziec niz pozniej spierdzielic cos.
Nie, że nie ma Ci kto powiedzieć bo nikt za Ciebie decyzji nie podejmie. Nikt też nie wie w czym czujesz się lepiej i co cię bardziej ciągnie. Zresztą co to wogóle za pytanie. Jazde na rowerze w moim wypadku wyszła sama z siebie a dyscyplina sama się wykształciła po pewnym (nie krótkim) czasie.... Twoje pytanie brzmi tak jakby Cię ktoś zmuszał do jazdy a ty nie wiesz co "lepsze".
Widzisz było słuchać jak Ci mówiłem co lepij... Babe i tak rzucisz a skill rowerowy by został na całe życie.
Widzisz było słuchać jak Ci mówiłem co lepij... Babe i tak rzucisz a skill rowerowy by został na całe życie.
Sebcioo myslisz ze bd fajny jak dorzucisz swoje 5 groszy do tego? poczytaj od poczatku temat i wtedy sie udzielaj..
co do tego to ja chcialem sie dowiedziec o wady i zalety edno i drugiego sportu..
a z tematu wyszlo co mam robic..
Proszę zamknąc temat bo robi sie offtopic i klotnia.
Na zakonczenie tematu chce podziekowac Eskimosowi za pare wskazowek i rad dotyczacych SS i dirt/4X
Robie sobie SS + napinacz z V-ki
Zawsze z SS mozna na tor pojechac 4fun a zeby na jakies zawody 4x to trzeba nabic skill wiec w tym roku na zawodach nie bd wiec SS bd ok..
Moze w przyszlym roku zaczne startowac.
Pozdrawiam wszystkich.
co do tego to ja chcialem sie dowiedziec o wady i zalety edno i drugiego sportu..
a z tematu wyszlo co mam robic..
Proszę zamknąc temat bo robi sie offtopic i klotnia.
Na zakonczenie tematu chce podziekowac Eskimosowi za pare wskazowek i rad dotyczacych SS i dirt/4X
Robie sobie SS + napinacz z V-ki
Zawsze z SS mozna na tor pojechac 4fun a zeby na jakies zawody 4x to trzeba nabic skill wiec w tym roku na zawodach nie bd wiec SS bd ok..
Moze w przyszlym roku zaczne startowac.
Pozdrawiam wszystkich.
Chrabał, możecie wpadać - zapraszamy 
Dzisiaj były na torze lekkie prace porządkowe, czyli jakieś grabienie i "prostowanie" nierówności. Można śmigać spokojnie, lecz ziemia jest wilgotna. Jak chcecie możemy się umówić na jakiś weekend i pośmigamy razem. Z Warszawy jest dobre połączenie PKP - 40min i jesteście u Nas. Z dworca możemy Was odebrać. Jak trzeba to pisz na priv.

Dzisiaj były na torze lekkie prace porządkowe, czyli jakieś grabienie i "prostowanie" nierówności. Można śmigać spokojnie, lecz ziemia jest wilgotna. Jak chcecie możemy się umówić na jakiś weekend i pośmigamy razem. Z Warszawy jest dobre połączenie PKP - 40min i jesteście u Nas. Z dworca możemy Was odebrać. Jak trzeba to pisz na priv.
http://www.allegro.pl/item589319635_zeb ... d_m_r.html
Czy ta zebatka bd pasowac na piaste Novateca?
Czy ta zebatka bd pasowac na piaste Novateca?
Tak o to mi chodzi
Bo przyszla mi wlasnie ona i tak patrze i jakby inna byla niz taka co mialem (a moze poprostu takie zludzenie) ale jak bd ok to fajnie
Dziex za info.
A mam takie pytanie odnośnie napinacza tylnego.
Z kazdej prawej V sie go zrobi?Czy jak mam srube śr.8z nakrętką zamiast tej od przerzutki to bd to sie trzymac?
Z ktorej strony ma być ten bolec? Od strony tyłu czy przodu (od korb) ?
Czy ta sprezynka da odpowiednie napiecie lancucha?
Nie wiem czy mam wywiercic jakies dziury tak jak pisali czy ich nie potrzeba.. (w haku)

Bo przyszla mi wlasnie ona i tak patrze i jakby inna byla niz taka co mialem (a moze poprostu takie zludzenie) ale jak bd ok to fajnie
Dziex za info.
A mam takie pytanie odnośnie napinacza tylnego.
Z kazdej prawej V sie go zrobi?Czy jak mam srube śr.8z nakrętką zamiast tej od przerzutki to bd to sie trzymac?
Z ktorej strony ma być ten bolec? Od strony tyłu czy przodu (od korb) ?
Czy ta sprezynka da odpowiednie napiecie lancucha?
Nie wiem czy mam wywiercic jakies dziury tak jak pisali czy ich nie potrzeba.. (w haku)