Szerokość opon. 1.95 czy 2.35
Szerokość opon. 1.95 czy 2.35
Mam takie pytanie odnosnie wyru opon.
Czy jezeli mam szeroka obrecz(Supra MT) to moge dac oponke 1.95 i bd ona szeroka na tej obeczy? Czy musze kupic oponke 2.35?
Bo nie wiem czy oplaca sie pakowac w koszta (no nibyniewielkie 20-30zl ale zawsze sa)
Czy jezeli mam szeroka obrecz(Supra MT) to moge dac oponke 1.95 i bd ona szeroka na tej obeczy? Czy musze kupic oponke 2.35?
Bo nie wiem czy oplaca sie pakowac w koszta (no nibyniewielkie 20-30zl ale zawsze sa)
Supra MT znowu aż taka szeroka nie jest bo 28mm szerokość zewnętrzna więc możesz śmiało 1,95 zakładać. Co innego jakbyś miał Alexa DX32 bo to jest dopiero szeroka obręcz
A ja sam mam Mavica o tej samej szerokości i niby producent do niej zaleca opony od 2,3 do 3,0 nawet to ja jeżdżę na 1,95 i wszystko gra, opona nie schodzi z obręczy ani nic.
Tylko pytanie do czego chcesz ta oponkę też?

Tylko pytanie do czego chcesz ta oponkę też?
-
- Kontakt:
Kenda Karma dość nieciekawa, dość agresywny bieżnik, pewno duże opory toczenia. K-rad 1,95 mimo, że jest wąska to waży tyle co smok.
Więc chyba wolałbym z tych Table Topy, sam śmigałem dość długo na komplecie i złego słowa powiedzieć nie mogę. Wolno się ścierają w porównaniu do K-radów a i ważą sporo mniej.
Albo może bym pomyślał o drutowych Larsenach TT 1,95 jak ma być coś tańszego. Kosztują około 40zł a ważą lekko ponad 500 gram.
Więc chyba wolałbym z tych Table Topy, sam śmigałem dość długo na komplecie i złego słowa powiedzieć nie mogę. Wolno się ścierają w porównaniu do K-radów a i ważą sporo mniej.
Albo może bym pomyślał o drutowych Larsenach TT 1,95 jak ma być coś tańszego. Kosztują około 40zł a ważą lekko ponad 500 gram.
Bombell pisze:Albo może bym pomyślał o drutowych Larsenach TT 1,95 jak ma być coś tańszego. Kosztują około 40zł a ważą lekko ponad 500 gram.
Zastanawaiłem się ale nie wiem czy 1,95 starcza a juz2,35 sa duzo drozsze (chyba).
Kenda Karma ma moj kumpel mowi ze nawet.nawet ladnie sie toczy ale nie wiem czy one sie nadadza na dirt/street on uzywa w 4x
Tez bym wzial Table Topy no ale nie zawsze na wszystko kasa.Bombell pisze:Więc chyba wolałbym z tych Table Topy
No a tak jakbyscie wybierali szerokosc na tył i przod to jakie? Nie patrzac na roznice w cenie i wadze.
Odkąd ja jeżdżę w dirt/street to zauważam tendencje spadkową jeśli chodzi o szerokość opon. Zaczynałem od Holly Rollerów 2,4, przez Table Topy 2,25 i skończyłem na SBE 1,95
Ale to też kwestia indywidualna.
Co do cen to pamiętałem, że Table Topy drut przez długi czas w Cykloturze były po 47zł, teraz patrze 59 :-/ Kryzys się każdemu udziela.

Co do cen to pamiętałem, że Table Topy drut przez długi czas w Cykloturze były po 47zł, teraz patrze 59 :-/ Kryzys się każdemu udziela.
-
- Kontakt:
65zł to i tak w miarę bo katalogowo chyba 79zł kosztują. I myślę, że warto dopłacić.Pablo666 pisze:Na te sbe tez patrzylem.A jakis serwis oprocz allegro gdzie bym mogl znalezc taniej?
Z tych na pewno Kendy odpadają.Pablo666 pisze:Teraz wybor:
-Maxxxis Larsen 1.95 2.00 2.20
-Schwalbe Table Top 2.25
-Kenda K-RAD/Karma 1.95 2.00 2.30
TableTopy jak najbardziej polecam.
Larsenny. Osobiście jeździłem tylko na drutowej 2,35 a one mają miękką gumę i są dość ciężkie. Ale drutowy 1,9 na pewno kusi. Lekki, w miarę tani i teoretycznie twarda guma więc nie powinien się tak szybko zjeżdżać.